قصد داریم با بیان چند دلیل قانع کننده و علمی ثابت کنیم که وقتی خواب هستید نباید گوشی موبایل خود را به شارژ بزنید.
جی پلاس ،فواید یک تلفن همراه هوشمند، بر هیچکس پوشیده نیست. این وسیله دوستداشتنی، به راه اصلی دریافت اطلاعات، خرید، فروش و ارتباط با دوستان و آشنایان تبدیل شده است. این استفاده زیاد باعث شده تا نبود شارژ کافی، به مشکلی همهگیر در سراسر جهان تبدیل شود.
بهداشت نیوز نوشت؛ برای حل کردن مشکل کمبود شارژ و باتری در گوشیهای همراه، اغلب کاربران این وسیله را شبانه و در هنگام خواب، به شارژر متصل میکنند. متأسفانه این اشتباه ساده، عواقبی ناگوار را برای گوشی، برق و حتی کاربر رقم زده است.
قاتل باتری
اگر در تمامی مدت استفاده از گوشی، این وسیله را شبانه به شارژ زدید، باید به شما اطلاع دهیم که در واقع باتری این گجت دوستداشتنی را به قتل رساندهاید. از لحظهای که یک باتری متولد میشود، قدم به قدم به سمت ضعف و نابودی پیش میرود و شارژ همیشگی باتری نیز به این نابودی کمک میکند.
اگر برق را مثل یک غذای خوشمزه برای باتری گوشی در نظر بگیریم، خوراندن ۸ ساعت مواد غذایی به یک فرد، چه نتیجهای در بر خواهد داشت؟ با این عمل شما باتری گوشی خود را سه تا چهار ماه در سال، به شارژر متصل کردهاید. اتصالی که به مرگ زودرس باتری منجر خواهد شد.
یک انفجار ساده
هرچند آتشسوزیهای مرتبط با انفجار گوشی همراه، یک اتفاق همیشگی نیست، اما حتی فکر کردن به یک انفجار در کنار سر یا دست شما، میتواند ترسناک باشد. بسیاری از کاربران گوشی خود را به شارژ متصل میکنند و در تختخواب، در کنار خود میگذارند.
همین اشتباه ساده باعث میشود که نه تنها امواج رادیویی، مستقیماً در کنار سر کاربر قرار بگیرد، بلکه خطر انفجار گوشی نیز به خطرات همیشگی زندگی اضافه شود. با این اوصاف بهتر است شارژر گوشی در فاصلهای دور از محل خواب کاربر قرار داشته باشد و کابل شارژ نیز سالیانه تعویض شود.
شارژ ممتد باتری و چیپستهای جدید
یک لیوان پر از آب را در نظر بگیرید. شما بخش کوچکی از این آب را مینوشید و پس از آن دوباره آن را پر میکنید. این عمل را برای ۶ ساعت ادامه دهید تا متوجه شوید، شارژ شبانه گوشی، چه بلایی بر سر باتری میآورد.
باتریهای جدید که در دهه اخیر تولید شدهاند، به یک چیپست ساده قطع برق مجهز هستند که در صورت شارژ ۱۰۰ درصدی گوشی، جریان برق را قطع میکند. با کاهش شارژ به ۹۹ درصد، چیپست دستور اتصال دوباره برق را میدهد و با بازگشت دوباره سطح شارژ به ۱۰۰ درصد، این پروسه تکرار میشود.
شارژ کردن گوشی در هنگام شب منجر به تکرار این اتفاق به مدت ۶ تا ۸ ساعت در شبانهروز میشود. با کمی تفکر در زمینه اتفاق مذکور میتوانید تصور کنید که همین اشتباه ساده، چه مشکلاتی را برای باتری گوشی ایجاد خواهد کرد.
افزایش سرعت شارژرها
این موضوع باید در نظر گرفته شود که در گوشیهای جدیدتر، سرعت شارژ گوشی نیز تا چندین برابر افزایش پیدا کرده است. این افزایش جریان باعث شده تا باتری در کمتر از یک ساعت، به توان حداکثری خود برسد.
همین توان بالای شارژر میتواند مشکلات اتصال طولانیمدت شارژر به گوشی را افزایش دهد. جریان بالای برق در مدت زمانی طولانیتر، عمر باتری را به نصف کاهش خواهد داد. موضوعی که بهسادگی قابل پیشگیری است.
شارژ گوشی در ۶۵ درصد
یک تصور قدیمی و کهنه در زمینه شارژ گوشی وجود دارد که باید برای همیشه فراموش شود. رساندن باتری به صفر درصد و شارژ صد درصدی آن، نهتنها عمر باتری را افزایش نمیدهد، بلکه ممکن است گوشی شما را برای همیشه از کار بیندازد.
درواقع سازندگان باتری به این موضوع تأکید دارند که هیچگاه نباید شارژ باتری به صفر درصد برسد. همین موضوع باعث شده تا بسیاری از سیستمعاملها، گوشی را در شارژ ۱٪ خاموش بکنند تا از خطرات شارژ صفر درصدی جلوگیری کنند.
بهترین زمان شارژ باتری گوشی، پیش از رسیدن میزان باتری به ۶۵ درصد است. یعنی اگر فرصت شارژ گوشی را دارید و تنها ۳۰ درصد از باتری گوشی را مصرف کردهاید، بهتر است گوشی را شارژ کنید.
اگر یک باتری گوشی بتواند تا ۱۰ هزار بار شارژ صفر تا ۱۰۰ درصدی را تحمل کند، میزان تحمل شارژ ۵۰ تا صد درصدی، بیش از پنج برابر خواهد بود. اتصال کوتاهمدت گوشی به شارژر، عمر باتری شما را تا چندین برابر افزایش خواهد داد.
سلامتی شما در خطر است
شارژ شبانه گوشی، نگهداشتن گوشی در تختخواب و استفاده دیروقت از این وسیله، شکل عملکرد مغز را تغییر میدهد. سردردهای میگرنی و خوشهای، بیماریهای شنوایی و بینایی، بیماری CVS و بیخوابی، سادهترین نتایج استفاده از گوشی در تخت خواب است.
گوگل در اندروید ۹ از سیستم WindDown رونمایی کرده است که چندین ساعت پیش از خواب، رنگ صفحهنمایش گوشی را به سیاه و سفید تغییر میدهد. این عمل ساده باعث میشود تا کاربر، علاقهای به استفاده از گوشی در هنگام خواب نداشته باشد.
افزایش مصرف برق
اتصال شارژر به برق، چه در زمان شارژ نشدن گوشی باشد و چه در هنگام اتصال طولانی و شبانه به گوشی، مصرف برق خانوار را افزایش میدهد. مصرف برقی که نه تنها هزینهای اضافه بر گردن خانواده است، بلکه در تصویری بزرگتر، جامعه را نیز گرفتار کرده است.
بسیاری از خاموشیهای معمول جهان با جداکردن شارژرها از برق و عدم شارژ شبانه گوشی، قابل پیشگیری است. یک موضوع ساده که شاید در نگاه اول بسیار ناچیز باشد، اما در بلندمدت و با در نظر گرفتن کل جامعه، مصرفی بسیار بالا را منجر خواهد شد.