بر اساس یافته‌های دانشمندان، آنتی بادی‌های حاصل از واکسیناسیون و عفونت طبیعی کرونا همچنان در برابر گونه‌های جدید ویروس کرونا مقاوم هستند.

جی پلاس، به نقل از مدیکال اکسپرس، یک مطالعه آزمایشگاهی جدید از دانشگاه بهداشت و علوم اورگان نشان می‌دهد سرم خون گرفته شده از افرادی که قبلا واکسینه شده‌اند یا به طور طبیعی آلوده شده‌اند، بدن  به طور قابل توجهی در برابر دو نوع ویروس جدید کرونا مقاوم است.

محققان می‌گویند یافته‌های آن‌ها بر اهمیت واکسیناسیون همراه با حفظ اقدامات بهداشت عمومی برای جلوگیری از شیوع ویروس سارس-کوو-۲ تاکید می‌کند.

دکتر فیکادو تافسه، استادیار میکروبیولوژی مولکولی و ایمونولوژی در دانشکده پزشکی OHSU، می‌گوید: ما می‌دانیم که ویروس به نفع خود تکامل می‌یابد.

محققان دریافتند که دو مورد نگران کننده - B.۱.۱.۷ از انگلیس و B.۱.۳۵۱ از آفریقای جنوبی،  کاهش آنتی بادی‌ها را در خون تقریبا ۱۰۰ نفر ار افراد واکسینه شده‌، نشان می‌دهد. در مورد نوع B.۱.۳۵۱، محققان ۹ برابر کاهش اثر بخشی را در مقایسه با ویروس سارس-کوو-۲ اصلی اندازه گیری کردند.

با این وجود محققان این یافته‌ها را به عنوان یک پیشرفت مثبت تلقی کردند که واکسیناسیون و عفونت‌های قبلی هنوز محافظت باقی مانده‌ای در برابر این دو نوع نگران کننده ویروس ایجاد می‌کنند. به نظر می‌رسد که این یافته با کاهش عمومی میزان بستری شدن و مرگ و میر در سراسر جهان، علی‌رغم شیوع روزافزون انواع جهش، مطابقت داشته باشد. یافته‌های OHSU به طور کلی با سایر گزارش‌های اخیر سازگار است.

بر خلاف سایر مطالعات آزمایشگاهی با استفاده از نسخه‌های غیر تکراری انواع این ویروس، محققان OHSU از انواع ویروس معتبر جدا شده از بیماران و تهیه شده توسط OHSU از یک مخزن ملی استفاده کردند.

دانشمندان یک سلول از ویروس سارس-کوو-۲ اصلی را به همراه دو نوع در آزمایشگاه سطح ۳ ایمنی زیستی در محوطه Marquam Hill OHSU پرورش دادند. آن‌ها نمونه‌های هر نوع ویروس را برداشته و هر کدام را با نمونه خون جمع آوری شده از مجموع ۵۰ نفر در اورگان که واکسن کرونا را دریافت کرده بودند و ۴۴ نفر که قبلا به ویروس کرونا آلوده بودند، مخلوط کردند، سپس محققان اثر آنتی بادی‌ها را در جلوگیری از عفونت برای هر گونه ویروس اندازه گیری کردند. یافته‌ها نشان می‌دهد نیاز به احتیاط مداوم در مورد افراد مسن وجود دارد. محققان دریافتند کاهش آنتی بادی‌ها به ویژه در افراد ۵۰ سال به بالا مشهود است.

بیل مسر، نویسنده ارشد این مطالعه و  استادیار میکروبیولوژی مولکولی و ایمونولوژی و پزشکی (بیماری‌های عفونی) در دانشکده پزشکی OHSU، گفت: افزایش حساسیت افراد مسن نگران کننده است.

مارسل کرلین نویسنده دیگر این مطالعه و دانشیار پزشکی (بیماری‌های عفونی) در دانشکده پزشکی OHSU، گفت: یافته‌ها نشان می‌دهد که واکسن کرونا همچنان به حفاظت در برابر انواع مختلف می‌پردازد، حتی اگر سطح کلی آنتی بادی‌های خنثی کننده نسبت به نوع قبلی سارس-کوو-۲ کمتر باشد.

او گفت یافته‌ها به این معنی است که به احتمال زیاد مردم در آینده به تقویت کننده‌های واکسن مشابه تزریق سالانه آنفلوآنزا نیاز خواهند داشت.

کرلین گفت: خوش بین است که واکسیناسیون‌های گسترده همراه با اقدامات بهداشتی  مانند فاصله گذاری فیزیکی و استفاده از ماسک، همه گیری را متوقف کند. با گذشت زمان، او به توانایی واکسن‌ها برای مهار موثر کروناویروس جدید اطمینان دارد.

وی گفت: آنفلوآنزا از تنوع بالاتری نسبت به ویروس کرونا برخوردار است. امیدوارم مدیریت ویروس کرونا آسان‌تر شود. ما آموخته‌ایم که با آنفلوآنزا کنار بیاییم. من فکر می‌کنم در مورد کووید-۱۹ نیز همین کار را انجام دهیم.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1522666
  • منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.