گچ یک ماده معدنی طبیعی است که به عنوان مصالح ساختمانی استفاده میشود و دانشمندان برای اولین بار روشی برای تولید گچ مصنوعی از ضایعات ابداع کردهاند.
جی پلاس، به نقل از نیواطلس، گچ عمدتاً از سولفات کلسیم دی هیدرات تشکیل شده در سیمان، برای تکمیل پوشش دیوارها و غیره مورد استفاده قرار میگیرد. معمولاً گچ به دست آمده از معادن باید خرد شده و به پودر مبدل شود تا قابل استفاده شود. این کار مستلزم مصرف مقدار زیادی برق است و از سوی دیگر همه کشورها دارای ذخایر گچی فراوان برای بهره برداری نیستند.
مهر نوشت؛ گروهی از محققان برای نخستین بار توانستند از مواد زائد برای تولید گچ استفاده کنند. این مواد عبارتند از اسید سولفوریک باقی مانده از تولید الیاف مقاوم در برابر حرارت، پودر سنگ آهک که به عنوان محصول جانبی در پردازش سنگ آهک تولید میشود و آب.
با ترکیب این مواد و پردازش آنها گچی به دست آمد که حداقل از ۹۵ درصد از خواص گچ طبیعی برخوردار بود. محققان بلاروسی، ایرلندی و روس که به طور مشترک بر روی این پروژه کار کردهاند، میگویند روش یادشده برای تولید سه نوع گچ مصنوعی با سه روش مختلف قابل استفاده است.
گچی که بدین شیوه به دست میآید در برابر حرارت مقاوم بوده، رطوبت را جذب میکند، جاذب صداست و در برابر آتش مقاومت خوبی دارد. استفاده از ضایعات برای تولید گچ موجب صرف انرژی کمتر، کاهش تخریب محیط زیست و تسریع در روند تولید گچ میشود.