به گزارش ایرنا فرهنگ شهرنشینی و احترام به حقوق شهروندی از حلقه های مفقوده ای است که در شهر خاش به واسطه برخوردهای ضعیف مدیران امور شهری و نیز تخلفات گسترده برخی شهروندان رنگ باخته است.
رضا احمدزهی یکی از شهروندان خاش گفت: ساکنان محله ولی آباد در این شهر از بی تفاوتی مسئولان در مبحث برخورد نکردن با متخلفان رهاسازی فاضلاب شهری و به فساد کشیده شدن محیط رودخانه گلایه مند هستند.
وی بیان کرد: مردم این محل همواره در طول سال با بوی بد ناشی از فاضلاب و زباله های رها شده و نیز تجمع حشرات و حیوانات موذی لحظات سختی را در شبانه روز تحمل می کنند و سلامت خانوارها تهدید می کند.
به گفته وی برای حل این معضل زجرآور و جانکاه مردم گلایه و شکایات خود را به نماینده مجلس، دولتمردان، شهرداری و بهداشت مطرح کرده اند اما پس از گذشت چند سال هنوز نتیجه ای نگرفته اند.
احمد ریگی یکی دیگر از شهروندان خاش بیان کرد: در محل تلاقی رودخانه ولی آباد و مهران بر اثر تجمع آبهای رهاسازی شده و نیز رها شدن لاشه های دام و زباله و غیره محیطی بسیار فاسد ایجاد شده که عاملی جدی برای تهدید محیط زیست و سلامت افراد جامعه است.
گل محمد شهنوازی از ساکنان این محل نیز گفت: جدای از اینکه بهداشت باید برای مقابله با متخلفان رهاسازی فاضلاب و زباله اقدام کند بودجه لازم نیز باید در اختیار شهرداری قرار گیرد تا شهرداری نیز با ادامه ساخت کانال و بلندتر کردن دیواره و پوشاندن آن نسبت به تامین سلامت جامعه و محیط زیست اطراف آن اقدام کند.
حمید قلندرزهی از ساکنان محله قلندرزهی هم با بیان اینکه فرزندان ما از فاضلاب رودخانه مهران بیمار شدند، گفت: دیوار کشی در مسیر رودخانه مهران و ادامه دادن آن تا محله ولی آباد به طرف حیدرآباد و محمدآباد و اتخاذ تدبیری برای استفاده بهینه از فاضلاب رها شده سبب زیبا تر شدن چهره شهر نیز می شود.
وی افزود: در نقاط مختلف شهر خاش فاضلاب رها است و شهرداری نیز برای هدایت آب های رها شده اقداماتی انجام داده اما دولت بایستی اعتباری برای بازیافت و استفاده بهینه از این آب های سرگردان که تهدید کننده سلامت مردم است اختصاص دهد.
رئیس شورای اسلامی شهرستان خاش نیز گفت: رهاسازی فاضلاب از جمله معضلاتی است که از نظر بهداشتی شهروندان را رنج می دهد.
عید محمد قلندرزهی افزود: با رهاسازی فاضلاب شهری علاوه بر بوجود آمدن مشکلات و معضلات بهداشتی، بسیاری از معابر آسفالت شده توسط شهرداری نیز نابود می شود.
وی ادامه داد: در نشست اخیر با استاندار سیستان و بلوچستان، معاون عمرانی استاندار و فرماندار و اعضای شورای شهر و شهردار خاش مساله ساماندهی رودخانه های مهران و پنج انگشت مطرح شد که امیدواریم با حمایتهای دولت و تخصیص اعتبارات لازم بخش بزرگی از معضلات اجتماعی در شهر خاش و از جمله محله های حاشیه ای رفع شود.
رئیس شورای اسلامی شهرستان خاش در خصوص مشکلات زیست محیطی در محله ولی آباد اظهار داشت: کانال ولی آباد با هدف هدایت روان آب ها و سیلاب های ناشی از بارش های پرحجم در ارتفاعات پنج انگشت و پیشگیری از خسارت به ساکنان محله ایجاد شده اما متاسفانه بر اثر بی توجهی برخی از شهروندان و رهاسازی فاضلاب و زباله و نخاله های ساختمانی چهره منطقه را زشت جلوه داده و انواع بیماری ها و خطر حمله سگهای ولگرد و نیش حشرات موذی مردم را تهدید می کند.
عبدالوحید هاشمزهی معاون شهردار خاش گفت: کار لایروبی کانال های هدایت آبهای روان و فاضلاب رهاشده در سطح معابر هر ماه چند نوبت انجام می شود که اکنون در آستانه فصل بارشها این کار را قوت گرفته است.
وی افزود: شهر خوب را شهروندان خوب می سازند لذا برای داشتن شهری آباد و سالم و زیبا و بانشاط به مشارکت شهروندان نیاز داریم.
هاشمزهی ادامه داد: شهرداری خاش با کمترین هزینه و اعتبار و کمبود نیرو و با سختی فراوان به شهروندان خدمات ارائه می دهد.
کارشناس مسئول بهداشت محیط خاش نیز گفت: برخی از شهروندان در این شهر به هیچ وجه به سلامت خود و اطرافیان شان اهمیت نمی دهند که با اهرم فشار و جریمه های سنگین در تلاش هستیم که فرهنگ شهرنشینی را به آنان یادآور شویم.
مسعود آزادی افزود: باید مقوله آموزش های شهروندی و زندگی شهرنشینی در خاش گسترده تر تا سلامت فردی و اجتماعی در این شهر تضمین شود.
به گزارش ایرنا خاش در 185کیلومتری جنوب زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان واقع شده است.
310 **6081 خبرنگار: محمدامین میربلوچزهی **انتشار دهنده: حیدر سرایانی
اخبار لحظه به لحظه را در کانال تلگرامی «اخبار ایرنا سیستان و بلوچستان» دنبال کنید. @irnazahedan
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.