از دیدگاه روانشناسان و روانپزشکان، پیگیری و کنترل اضطراب اهمیت بسزایی دارد و باید جدی گرفته شود تا جایی که رها کردن آن به حال خود میتواند باعث بروز مشکلات جسمی و روانی شود.
اتفاقاتی بر اثر اضطراب در بدن رخ می دهد که دلشوره یکی از موارد آن است و این اتفاقات در فکر نیز به شکل نگرانی و در رفتار به صورت اجتناب از خیلی کارها بروز مییابد. اضطراب اگر طولانی مدت باشد میتواند باعث بروز عوارض گوارشی و فشار خون و حتی مشکلات قلبی عروقی هم شود.
رئیس انجمن علمی روانپزشکان فارس در این خصوص به خبرنگار «خبرجنوب» می گوید: اضطراب جزو شایعترین اختلالاتی است که افراد به آن مبتلا میشوند و انواع و اقسام گوناگونی دارد و در کشورها و مناطق مختلف شیوعی بین 15 تا 30 درصد دارد.
دکتر محمد حسین روشن می افزاید: طبق آمارهای موجود حدود 25 درصد مردم فارس در طول عمر خود حداقل یکی از انواع اختلالات اضطرابی را تجربه می کنند. وی عنوان کرد: اضطراب یک علامت است که در بیماریهای مختلف دیده میشود و تحت تاثیر استرس ها و شرایط محیطی هم می تواند بروز یابد و زندگی فرد را دچار مشکل کند.
بالا رفتن شدید آمار اضطراب در دانش آموزان
دکتر روشن می گوید: آمار اضطراب در بین دانش آموزان به خاطر رقابت های شدید تحصیلی به شدت بالا رفته و در برخی مطالعات، علایم اضطرابی در دانش آموزان به 40 تا 70 درصد رسیده است و باید به حال آن فکری کرد.
این روانپزشک میافزاید: اضطراب علامتی است که میتواند باعث بروز بیماریهای جسمی و روانی شود و اختلالات گوارشی، تنفسی، قلبی عروقی، بیماری های پوستی، مشکلات سیستم ایمنی و آلرژی را به همراه داشته باشد.
دکتر روشن میگوید: اضطراب به عنوان یک عامل تشدید کننده در بروز بسیاری از بیماریهای جسمی و روانی تاثیر دارد و برای پیشگیری از آن آموزش های لازم باید از همان مقاطع دبستان به افراد داده شود و رسانه ها نیز باید با همکاری منسجم نهادهای تخصصی مانند انجمن های علمی روانپزشکان و روانشناسان بالینی آگاهی مردم در مورد اضطراب و ارتباط آن با سبک زندگی و تاثیر مهار آن در ارتقای سلامتی را افزایش دهند.
این روانپزشک میافزاید: اضطراب خود یک علامت است و احساس تنش، بی قراری، فقدان تمرکز و همچنین تپش قلب و لرزش از نشانه های آن است و افراد نباید آن را سرسری بگیرند بلکه باید با اصلاح سبک زندگی به دنبال رفع آن باشند.
دکتر روشن میگوید: افراد وقتی دچار علایم اضطراب هستند در مرحله اول باید با یک مشاور مشورت کنند چرا که جدی نگرفتن آن می تواند منجر به بروز بیماری های جسمی و یا روانی شدید شود.
این روانپزشک میافزاید: اضطراب در مراحل اولیه با چند جلسه آموزش کنترل می شود اما اگر به حال خود رها شود منجر به اختلالات جسمی و روحی میگردد و برخی از افراد که مستعد مشکلات گوارشی هستند حتی ممکن است در صورت عدم رفع اضطراب به زخم معده دچار شوند.
دکتر روشن میگوید: مشکلات گوارشی و قلبی عروقی شایع ترین بیماری هایی هستند که در اثر اضطراب ایجاد می شود.
استاد بخش روانشناسی بالینی دانشگاه شیراز هم اضطراب را اختلالی بسیار شایع می داند و می افزاید: حدود 12 تا 13 درصد مردم به شکل های مختلفی دچار اضطراب می شوند و این مشکل می تواند شامل یک حالت مانند ترس مرضی، وسواس و یا دلشوره کلی باشد.
دکتر حبیب هادیان فرد میافزاید: اختلال استرس پس از ضربه نیز شیوع زیادی دارد و ممکن است پس از زلزله، جنگ و موارد مشابه به وجود بیاید.
وی عنوان می کند: افرادی که در خانواده سابقه اضطرابهای مزمن دارند احتمال اینکه از نظر ژنتیکی مستعد اضطراب باشند بیشتر است اما سبک زندگی می تواند اضطراب تمامی افراد را کاهش دهد و به طور مثال مدیریت زمان در این خصوص تاثیرگذار است.
این استاد دانشگاه شیراز میگوید: به طور مثال افرادی که بدون در نظر گرفتن واقعیتهای زندگی کمال گرایی میکنند و به برنامه ها و یا اهداف مدنظر خود دست نمییابند دائم اضطراب دارند.
دکتر هادیان فرد عنوان میکند: قسمت زیادی از اضطراب نتیجه فکرهای ناکارآمدی است که ما در رابطه با خود و اطرافیانمان داریم و معمولاً افرادی که دنیا را تهدیدآمیز و زندگی را پر خطر می دانند، احتمال بروز اضطراب در آن ها بیشتر است.
این استاد دانشگاه شیراز میگوید: داشتن روابط اجتماعی موثر اضطراب را کاهش می دهد و این افراد در برخی موارد برای رفع مشکل احتیاج به دارو دارند اما معمولاً در این خصوص دارو به تنهایی اضطراب را درمان نمیکند و فرد خود باید یاد بگیرد که آرامش داشته باشد. به این منظور می تواند از یک روانشناس کمک بخواهد و یا از شیوه های ریلکسیشن و یوگا بهره مند شود.
دکتر هادیان فرد می افزاید: مردم باید به خودشان آرامش بدهند و از استرس، ترس و نگرانی دائم دور بمانند و کنترل این فضاها را بر عهده بگیرند، اضطراب راحتی زندگی را از انسان می گیرد و بهره وری کاری را کاهش می دهد و در طولانی مدت عوارض جسمی مانند فشار خون و مشکلات گوارشی به همراه دارد.دکتر هادیان فرد می افزاید: اضطراب باعث بروز اتفاقاتی از جمله دلشوره در بدن، نگرانی در فکر و اجتناب از کارها در رفتار می شود و به همین دلیل خودمان به عنوان مسئول زندگیمان باید آرامش ایجاد کرده و اضطراب را کاهش دهیم.

 

46

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 648467
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.