اشرفعلی حسینی روزشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در پی وقوع سیل در منطقه و ایجاد برکه های آبی جدید این نوزاد تمساح یا به اصطلاح محلی و زبان بلوچی «گاندو» به سمت روستای عورکی ملنگ‌بازار هدایت شده است.

وی افزود: پس از مشاهده این نوزاد گاندو و تماس افراد محلی با اداره حفاظت محیط زیست چابهار، با هماهنگی اداره همیاران محیط زیست و یک گروه جهادی مستقر در همان منطقه نوزاد تمساح پوزه کوتاه مردابی زنده گیری و به زیستگاهش هدایت شد.

وی با اشاره به اینکه رودخانه باهوکلات چابهار و سرباز از مهمترین ناحیه زیست این گونه نادر جانوری در ایران است، خاطرنشان کرد: «گاندو» یا تمساح پوزه کوتاه ایرانی تنها گونه از راسته تمساح ها در ایران است که پهن ترین پوزه را در مقایسه با سایر تمساح ها دارد.

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان چابهار  ادامه داد: تمساح پوزه کوتاه ایرانی باقیمانده ای از راسته کروکودیل‌ها هستند که خود خزندگانی در دوران مزوزوئیک (۲۲۵ تا ۲۶۵ میلیون سال قبل) بودند، این جانور در طول ۶۵ میلیون سال گذشته تغییرات اندکی یافته است.

حسینی گفت:حدود ۴۰۰ سر تمساح پوزه کوتاه (گاندو) طبق آخرین سرشماری در منطقه حفاظت شده باهوکلات این شهرستان زیست می کنند.

وی با اشاره به تنوع زیستی در این منطقه اظهار داشت: رودخانه سرباز و منطقه حفاظت شده باهوکلات تنها زیستگاه بزرگ تمساح پوزه کوتاه در کشور است .
رییس اداره حفاظت محیط زیست چابهار  ادامه داد: منطقه حفاظت شده گاندو یا باهوکلات چابهار با مساحت ۴۶۵ هزار و ۱۸۱ هکتار از وسیع ترین مناطق حفاظت شده سیستان و بلوچستان محسوب می شود که در سال ۱۳۴۹ به عنوان زیستگاه اصلی گاندو شناخته شده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.