محمدعلی کارگرمطلق روز سه شنبه در کارگروه تنظیم بازار سیستان و بلوچستان که با رویکرد صنایع لبنی برگزار شد، اظهار داشت: شرکت صنایع شیر ایران با ۶۲ سال فعالیت محصولات لبنی در سالهای گذشته به عنوان بزرگترین تولیدکننده شیر و لبنیات در کشور و منطقه خاورمیانه شناخته شده و نقش تنظیم بازار را در داخل کشور بر عهده دارد.
وی افزود: این شرکت توانسته با پیروی از سیاستهای دولت در حوزه تنظیم بازار و رعایت حقوق مصرف کننده محصولات با کیفیت و با قیمت مناسب در اختیار مصرف کنندگان قرار دهد به طوریکه هماینک با ۱۶ کارخانه، روزانه سه هزار و ۸۰۰ تن شیر دریافت، فرآوری و توزیع میکند.
معاون تحقیق، توسعه و هماهنگی شرکت صنایع شیر ایران بیان کرد: از سالهای گذشته موضوع صادرات محصولات لبنی به سایر کشورها از جمله کشورهای منطقه و همسایه در برنامه صنایع شیر ایران قرار گرفت.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه طعم شیر سیستان و بلوچستان بینظیر است و ظرفیت فراوانی در حوزه شیر شتر در منطقه وجود دارد این شرکت به دنبال سرمایهگذاری در این حوزه برای اشتغالزایی و کمک به بهبود صنایع منطقه است.
کارگر مطلق گفت: شرکت صنایع شیر ایران همچنین به منظور رونق کارخانههای لبنی سیستان و بلوچستان آماده ارائه مشاوره و راهکار و سرمایهگذاری مشترک است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان گفت: سرمایه گذاری صنایع بزرگ لبنی کشور در استان ضمن بهبود وضعیت واحدهای لبنی استان با جذب بازارهای صادراتی کشورهای همسایه زمینه ساز اشتغال و رونق تولید در منطقه می شود. این استان از ظرفیتهای زیادی در حوزه کشاورزی و دامپروری برخوردار است که عواملی همچون خشکسالیهای پی در پی بر تولیدات این بخش تاثیرات منفی گذاشته است.
ماندانا زنگنه ادامه داد: تغییرات جوی که بارشهای مطلوبی را در ۲ سال اخیر عاید سیستان و بلوچستان کرده نوید آینده روشن در حوزه دامپروری و کشاورزی استان میدهد که باید از این ظرفیت برای رونق صنایع همچون لبنی بهره برد.
وی تاکید کرد: سرمایهگذاری در حوزه صنایع لبنی سیستان و بلوچستان علاوهبر تامین نیاز منطقه فرصت مناسبی را برای توسعه صادرات این محصولات به کشورهای افغانستان و پاکستان فراهم میکند.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان با اشاره به وضعیت صنایع لبنی این استان گفت: با توجه به اینکه هماینک از مجموع هشت کارخانه تولیدات محصولات لبنی استان ۲ واحد با ظرفیت اندک در حال فعالیت هستند بنا داریم با استفاده از ظرفیت صنایع لبنی مطرح کشور زمینه را برای رونق این صنایع و سرمایهگذاری آنها در این حوزه فراهم کنیم.
وی با قدردانی از نگاه مثبت صنایع شیر پگاه کشور به سیستان و بلوچستان گفت: وجود بیشاز ۷۵ هزار نفر شتر کشور در این استان زمینه را برای تولیدات محصولات لبنی در این حوزه فراهم کرده است.
به گزارش ایرنا جمعیت دامی سیستان و بلوچستان سه میلیون و ۷۴۰ هزار راس میزان تولید شیر در استان حدود ۱۰۲ هزار تن بوده که شامل ۷۶ هزار تن شیر گاو، ۲۴ هزار تن شیر دام سبک و هزار و ۶۵۰ تن شیر شتر است.
زنگنه بیان کرد: هماینک از هشت کارخانه فرآوردههای لبنی سیستان و بلوچستان تنها ۲ واحد با ظرفیت کم مشغول فعالیت است.
وی ادامه داد: با توجه به وجود ۵۰ درصد جمعیت شتر کشور در سیستان و بلوچستان یعنی بیشاز ۷۵ هزار نفر شتر میتوان با جذب سرمایهگذار در این حوزه به رونق صنایع لنبی استان کمک قابل توجهای کرد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان زنگنه با اشاره به ظرفیت گاوداریهای شیری منطقه گفت: ۱۶ واحد گاوداری شیری صنعتی با ظرفیت هزار و ۹۸۵ راس وجود دارد که هماینک با فعال بودن تنها پنج واحد ۳۴۴تن شیر در ماه تولید میشود.
وی افزود: همچنین ۳۱۸ واحد گاوداری شیری سنتی با چهار هزار و ۱۲۸ راس در سیستان و بلوچستان وجود دارد که همه آنها هماینک فعال است و ۹۵ تن در ماه تولید شیر دارند.