غلام حیدر زورقی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: براساس هشدار فائو از آبان امسال برای نخستین بار در تاریخ سیستان و بلوچستان شاهد هجوم مجدد ملخ صحرایی از مناطق تولید مثل تابستانه در مرز بین کشورهای هند و پاکستان به سوی نوار ساحلی دریای عمان بویژه جنوب استان بودیم به طوریکه تاکنون با رصد تیمهای پایش مبارزه در سطح ۱۲۷ هکتار از مراتع شهرستانهای کنارک، فنوج و سرباز انجام شده است.
وی ادامه داد: این سازمان پارسال هنگام هجوم ملخ صحرایی به سیستان و بلوچستان با بسیج تمام امکانات مبارزه با این آفت را در سطح ۲۱۱ هزار و ۵۳۵ هکتار از مراتع منطقه انجام داد و مانع آسیبرسانی به بخش کشاورزی شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه برای مقابله با ملخ صحرایی نیازمند اعتبار هستیم، گفت: ضروریست کشاورزان در صورت مشاهده این آفت مراتب را به نزدیکترین مرکز جهاد کشاورزی شهرستان اطلاع رسانی کنند.
وی تصریح کرد: ضرورت و اهمیت مبارزه و کنترل این آفت در بخش کشاورزی سبب شده در جنوب سیستان و بلوچستان بیشترین فعالیت روزمره مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانهای این استان به این امر اختصاص یابد.
به گزارش ایرنا ملخهای صحرایی تمام گیاهان زراعی، باغی و حتی علفهای هرز را میخورند، این نوع ملخ قدرت پرواز بسیار زیادی دارد و در یک شبانه روز میتواند تا ۱۵۰ کیلومتر پرواز کند.
ملخ صحرایی از کشوری به کشور دیگر و از استانی به استان دیگر مهاجرت میکند.
این نوع از ملخها در مسیر عبور خود با تغذیه از سبزینههای مختلف جنگلها، باغهای میوه، علوفه، غلات، صیفی و مراتع را از بین میبرند و با توجه به قدرت تخریبی بالایی که دارند باعث قحطی در منطقه نیز میشوند.