دکتر سهیلا خسروی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این میزان اهدای خون ۶۰ درصد نیاز سیستان و بلوچستان را تحت پوشش قرار میدهد.
وی گفت: از ابتدای سال تاکنون 51 هزار و 284 نفر برای اهدای خون به پایگاهها و مراکز سازمان انتقال خون در سراسر استان مراجعه کردند که از این تعداد چهار هزار و 452 نفر زن و 46 هزارو 832 نفر مرد بودند.
مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان افزود: متوسط مصرف استان 11 هزارو 790 واحد خون و فرآورده خونی است.
وی بیان کرد: سه هزار و 200 نفر بیمار تالاسمی در سیستان و بلوچستان نیازمند دریافت خون هستند که ۷۰درصد مصرف خون مربوط به این بخش است.
خسروی گفت: 28 هزار و 542 واحد خون از استانهای تهران، بیرجند، بجنورد، اصفهان، کرمان، یزد، زنجان و مشهد دریافت شده است.
وی افزود: در فصول سرد سال با توجه به افزایش بیماریهای عفونی مانند سرماخوردگی، اهدای خون بصورت قابل توجهی کاهش مییابد.
مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان ادامه داد: هماینک وضعیت اهدای خون در استان خیلی مناسب نیست و همچنان در تمامی گروههای خونی نیاز وجود دارد.
وی دارا بودن حداقل وزن ۵۰ کیلوگرم، نداشتن سابقه رفتار پرخطر، پایین نبودن فشار خون، دارا بودن حداقل ۱۸ سال تمام و حداکثر ۶۰ سال تمام، برخورداری از سلامت کامل و مبتلا نبودن به کمخونی را از شرایط لازم برای اهداکنندگان خون عنوان کرد.
به گزارش ایرنا از منظر کارشناسان در سیستان و بلوچستان با توجه به ثبت نشدن برخی ازدواجها به صورت رسمی و در نتیجه عدم دریافت مشاوره و انجام نشدن آزمایشهای قبل از ازدواج و همچنین وجود نگرشهای منفی در زمینه سقط جنین همچنان روند رو به رشد تعداد مبتلایان به بیماری تالاسمی ماژور ادامه دارد.