دکتر سید مهدی طباطبایی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: همزمان با ایام شهادت سرور و سالار شهیدان تیمهای سلامت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ارائه خدمات به زائران حسینی کشور پاکستان را مورد توجه قرار دادند.
وی ادامه داد: ۲ موکب سلامت با هدف ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به زائران پاکستانی اربعین در مرز میرجاوه و زائر سرای امامرضا(ع) زاهدان راهاندازی شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بیان کرد: ۲۰۰ نفر از نیروهای بهداشت و درمان میرجاوه با استقرار در پایانه مرزی میرجاوه به ارائه خدمات سلامت به زوار پاکستانی می پردازند.
وی افزود: همه ساله برای پیشگیری از ورود بیماریهای قابل انتقال به کشور تمهیدات بهداشتی و درمانی فراوانی اندیشیده میشود به طوریکه تمام افرادی که از مرز میرجاوه وارد کشور میشوند در این ایام در مقابل فلج اطفال واکسینه شده و تعدادی نیز از لحاظ ابتلا به بیماریهایی مانند مالاریا و التور معاینه شده و در صورت ابتلا پیش از ورود به کشور تحت درمان قرار میگیرند.
طباطبایی افزود: بیماریابی، بستری موقت بیماران، انجام مراقبتهای ویژه مادران باردار، ویزیت دندانپزشکی، کلر سنجی منابع آبی، گندزدایی آب، بازدید از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، نمونه برداری از موادغذایی و واحد مامایی از جمله اقداماتی است که هر سال برای مراقبت از سلامت زائران و پیشگیری از ورود بیماری به کشور انجام میشود.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان تنها راه ارتباطی پاکستان به حوزه آسیای میانه و اروپا و نیز کشور عراق و قلب زمین یعنی کربلا است و پس از پیروزی انقلاب اسلامی درهای این استان به روی زوار پاکستانی برای رسیدن به قلب زمین باز شده است.
زوار پاکستان در راه رسیدن به سر منزل مقصود و زیارت معشوق پا بر خاک ایران اسلامی گذاشته و گاه شبی را در استان سیستان و بلوچستان سپری می کنند.
فرهنگ غنی و عشق و علاقه مردم ایران زمین به ویژه مردمان دیار نخل و آفتاب به سرور و سالار شهیدان باعث شده تا از این کاروان ها همچون برادر و میهمانی عزیز پذیرایی کنند تا احساس غربت به آنان دست ندهد.
۷۳۱۶**۳۲۱۳