به گزارش ایرنا زنان مهمترین ظرفیت اجتماعی توسعه استان هستند که در دولت تدبیر و امید به آنان فرصت شکوفایی داده شد و توانستند در این زمینه بدرخشند.
بعد از انتصاب یک معاون استاندار از میان بانوان، 2 فرماندار زن در شمال و جنوب سیستان و بلوچستان و 2 بخشدار زن در دولت تدبیر و امید، شاهد حضور زنان در پست های مهم بودیم که برخی از آنان با ارتقاء شغلی پست های کشوری را عهده دار شدند. این موضوع سبب شد تا با تابوشکنی حضور بانوان در اجتماع اکنون مدیریت زنان در سنتی ترین شهرها و روستاهای سیستان و بلوچستان پذیرفته شود.
کاندیداتوری هزار و 820 زن در انتخابات پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا و انتخاب 415 نفر از این افراد و همچنین وجود 137 دهیار زن صحنه نوین و تاریخ سازی را برای سیستان و بلوچستان رقم زده است.
این موضوع که روندی رو به افزایش در مسیری دشوار محسوب می شود نشان دهنده تقویت اعتماد به این قشر تاثیرگذار در بطن جامعه سیستان و بلوچستان است که امسال خود را با کسب رتبه برتر در تصدی پست های مدیریتی توسط زنان نشان داد.
براساس گزارش آماری دفتر معاونت ریاست جمهوری درامور زنان و خانواده، بالاترین میزان به کارگیری زنان در پست های مدیریتی از میان استانداری های کشور با 20 پست به استانداری سیستان و بلوچستان اختصاص یافت.

**چالش هایی که سرعت ترقی بانوان را کند می کند
به گفته مدیرکل دفتر بانوان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان در نشست هم اندیشی بانوان استان با استاندار، از کل جمعیت بانوان تحصیل کرده استان 52 درصد آنان شاغل هستند. اما با وجود اینکه زنان سیستان و بلوچستان ظرفیت های فراوان خود را در عرصه های مختلف نشان دادند، در این استان با چالش های فراوانی نیز روبرو هستند.
فاطمه فاضلی با اشاره به آمار بالای زنان سرپرست خانوار در سیستان و بلوچستان تصریح کرد: یکی از مشکلات بانوان این استان که خواهان اشتغال زایی و کارآفرینی هستند دریافت تسهیلات بانکی و موانع موجود بر سر راه آنان است.
وی خاطر نشان کرد: براساس تفاهم نامه ای که با بانک قرض الحسنه مهر ایران بسته شد، هزار و 800 زن سرپرست خانوار و یا بد سرپرست برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی شدند اما به دلیل اینکه ضامن نداشتند موفق به دریافت وام نشدند به همین دلیل لازم است تا شرایط اعطای این تسهیلات برای این افراد تسهیل شود.
مدیرکل دفتر بانوان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان ادامه داد: حمایت از صندوق اعتبارات خرد روستایی و همچنین تقویت صندوق بیمه عشایر و تبدیل آن به بنگاه های زودبازده اقتصادی می تواند مشکل اشتغال این قشر از جامعه را برطرف کند.
وی افزود: براساس حاکمیت فرهنگ سنتی در بسیاری از روستاهای سیستان و بلوچستان ثبت نشدن ازدواج ها و طلاق ها یکی از مشکلات بانوان این استان است. از طرفی نهادهای حمایتی مانند بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی براساس قانون برای زیرپوشش قرار دادن بانوان بی سرپرست طلاق نامه را درخواست می کنند اما به دلیل ثبت نشدن طلاق ها بسیاری از زنان بی سرپرست استان نمی توانند از خدمات حمایتی این نهادها استفاده کنند.
فاضلی ادامه داد: پیشنهاد می شود با توجه به وضعیت خاص و ویژه ای که در این استان حاکم است برای زنان بی سرپرستی که همسرانشان آنان را رها کرده اند شرایط ویژه ای در نهادهای حمایتی در نظر گرفته شود.
مدیرکل دفتر بانوان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان خاطر نشان کرد: با توجه به آمار بالای ازدواج زنان ایرانی با مردان اتباع خارجی و بی شناسنامه ماندن فرزندان آنان لازم است تا این مشکل در کارگروهی ویژه مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد. به طور مثال به این بانوان و فرزندانشان سهمیه نفت سفید تعلق نمی گیرد.
وی ادامه داد: بهداشت زنان و کودکان در روستاهای سیستان و بلوچستان به دلیل نداشتن آب سالم و بهداشتی، مسیرهای دشوار و صعب العبور و کمبود مراکز بهداشت و خانه های سلامت در معرض تهدید و خطر قرار دارد.
فاضلی به پوشش بیمه سلامت در سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: وجود این دفترچه بیمه برای زنان و کودکان استان فایده ای ندارد چرا که ویزیت و دارو برای آنها با نرخ آزاد محاسبه می شود. از طرفی اگر بخواهند زیرپوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گیرند باید ماهانه 100 هزار تومان پرداخت کنند که از استطاعت مالی برخوردار نیستند.

** موانع اصلی بر سر راه مشارکت اقتصادی بانوان در سیستان و بلوچستان
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: یکی از مهمترین معیارها برای ارزیابی توسعه کشورها نرخ مشارکت اقتصادی زنان است.
ماندانا زنگنه افزود: میانگین نرخ مشارکت زنان در کشورهای توسعه یافته در سال میلادی گذشته 52 درصد و در کشورهایی مانند ایسلند و نروژ به 82 درصد می رسد.
وی ادامه داد: این نرخ در سیستان و بلوچستان براساس آمارگیری نمونه ای سالجاری 15 درصد است و تا میانگین کشورهای توسعه یافته فاصله زیادی وجود دارد.
مدیرکل دفتر جذب سرمایه گذاری استانداری سیستان و بلوچستان تصریح کرد: البته نرخ مشارکت اقتصادی زنان سیستان و بلوچستان تا سال 85، 9 درصد بود که نرخ فعلی نسبت به این رقم افزایش خوبی داشته است.
زنگنه با بیان اینکه این نرخ مشارکت قابل افزایش است، ادامه داد: افزایش تحصیلات، ایجاد خودباوری و اعتماد به نفس، فراهم کردن موقعیت واگذاری مدیریت به زنان توانمند و کارآمد از جمله راهکارهای افزایش نرخ مشارکت اقتصادی بانوان است.
وی تصریح کرد: اکنون که تابوی ایجاد فرصت های شغلی برای بانوان در این استان شکسته شده و اثرات آن را در جامعه شاهد هستیم باید این مسیر ادامه پیدا کند و متوقف نشود.
مدیرکل دفتر جذب سرمایه گذاری استانداری سیستان و بلوچستان به مشکلات اشتغال بانوان اشاره کرد و گفت: با توجه به شرایط خاص این استان باید سیاست گذاری ویژه ای نیز برای اشتغال زایی بانوان فراهم شود.
زنگنه خاطر نشان کرد: اکثر بانوان استان که متقاضی استفاده از تسهیلات بانکی برای اشتغال زایی هستند، نمی توانند ضمانت قابل قبول سیستم بانکی را تامین و ارائه کنند که باید در این زمینه تصمیمات خاصی گرفته شود.
9908 **6081
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.