به گزارش ایرنا با توجه به اهمیت توسعه فرهنگی متوازن و هدف گذاری و سیاست های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال های پس از انقلاب اسلامی در جهت ارتقای شاخص های فرهنگی و هنری، عدالت فرهنگی، توزیع امکانات، تمرکز زدایی، اجرای برنامه های مختلف فرهنگی و هنری در تمام نقاط استان ها و گسترش مراکز فرهنگی و هنری در شهرستان های استان گام های مهم و موثری در این زمینه چه در توسعه زیرساخت های فرهنگی و هنری و چه در ارتقای کیفی و کمی فعالیت های فرهنگی و هنری در سیستان و بلوچستان برداشته شده است.
تشکیل انجمن های فرهنگی و هنری، راه اندازی خانه هنرمندان، ایجاد مجتمع های فرهنگی و هنری، درخشش موفقیت آمیز گروههای فرهنگی و هنری بویژه در حوزه قرآن و مساجد، نمایش، موسیقی، عکس و فیلم، خطاطی و رسانه گوشه ای از خدمات گسترده نظام شکوهمند اسلامی در چهل سال عمر با برکت انقلاب در سیستان و بلوچستان است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان گفت: در سال 57 هیچ مجتمع فرهنگی هنری و فرهنگسرا در این استان وجود نداشت اما به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی تاکنون 14 مجتمع فرهنگی و هنری ساخته شده که از رشد 100 درصدی برخوردار و سه مجتمع فرهنگی و هنری نیز در شهرستان های دلگان، فنوج و هیرمند در دست ساخت است.
حسین مسگرانی در نشست با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در سال 57 تنها سه سالن نمایش فیلم و سینما در سیستان و بلوچستان دایر بوده که در سال 97 به چهار سالن با گنجایش هزار و 400 صندلی افزایش یافته که این امر نشان از رشد 25 درصدی دارد و 2 شهرستان سراوان و زهک نیز دارای سینما سیار هستند.
وی بیان کرد: 13سالن نمایش وابسته به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال 96 با گنجایش 2 هزار و 868 صندلی راه اندازی شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه در سال 57 تنها سه انجمن فرهنگی و هنری در سیستان و بلوچستان وجود داشت، گفت: به برکت 40 سال تلاش فرهنگی و هنری این رقم در سال 97 به 51 انجمن افزایش یافته است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی سیستان و بلوچستان ادامه داد: یک باب نگارخانه در سال 57 هم اینک به پنج نگارخانه افزایش یافته که نشان از رشد پنج برابری دارد و یک نگارخانه نیز در سراوان در دست ساخت است.
مسگرانی اظهار داشت: در سال 57 هیچ موسسه فرهنگی و هنری در استان دایر نبوده درحالی که هم اکنون 77 موسسه فعال است و 2 باب هنرستان هنری نیز در سال 96 راه اندازی شده است.
وی ادامه داد: پنج آموزشگاه آزاد هنری و سینمایی در سال 57 در استان دایر بوده که تاکنون به 40 آموزشگاه (هشت برابر) ارتقا یافته است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گفت: چهار چاپخانه در سال 57 به 73 چاپخانه افزایش یافته است.
وی با اشاره به فعالیت موسسه های انتشاراتی در استان گفت: هم اینک 46 موسسه انتشاراتی در استان فعال است در حالی که در سال 57 هیچ موسسه انتشاراتی وجود نداشت.
دبیر شورای فرهنگ عمومی سیستان و بلوچستان بیان کرد: پیش از پیروزی انقلاب هیچگونه کانون فرهنگی و هنری در مساجد استان وجود نداشت اما در طول سالهای پس از پیروزی انقلاب تاکنون هزار و 312 کانون ایجاد شده است.
وی افزایش نشریات و روزنامه های استان به 64 نشریه را از برکات انقلاب اسلامی بر شمرد و گفت: شمارگان مطبوعات و روزنامه های محلی منتشر شده در سال گذشته 212 هزار و 6 نسخه بوده است.
مسگرانی تصریح کرد: با وجود گسترش فضاهای مجازی و دریافت اطلاعات روزانه از سایت های خبری، اما مجلات، روزنامه ها و خبرگزاری های رسمی کماکان به عنوان مراجع مورد اعتماد مردم تامین کننده اخبار و اطلاعات روزانه هستند.
به گفته مسئول روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان؛ با نگاهی به وضعیت مطبوعات سیستان و بلوچستان در سال 96 افزون بر 20 عنوان روزنامه، هفته نامه و دوهفته نامه با 136 هزار و 500 شماره و بیش از هزار نسخه تیراژ چاپ شده است.
نرگس سالارزهی افزود: همچنین 39 عنوان ماهنامه، فصلنامه و دو فصلنامه با 75 هزار و 556 شماره و تیراژهای متفاوت به چاپ رسیده است.
مسئول روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان ادامه داد: 54 کانون تبلیغاتی نیز تا سال 96 در استان راه اندازی شده است.
9923 **6081
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.