به گزارش ایرنا استان سیستان و بلوچستان به سبب دوری از مرکز، گستردگی و فاصله طولانی شهرها و روستاها از یکدیگر، نبود راه دسترسی به روستاهای دور افتاده و بی مهری رژیم های ستم شاهی همواره از محرومیت های فراوانی به ویژه بخش بهداشت و درمان در رنج بود و بسیاری از روستاها حتی از داشتن خانه بهداشت محروم بود و در مراکز بهداشتی درمانی شهری نیز پزشکان هندی و بنگلادشی به طبابت مشغول بودند.
وضعیت شاخص های بهداشتی درمانی سیستان و بلوچستان توجه مسئولان نظام جمهوری اسلامی را در ادوار مختلف پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی به خود جلب کرده به طوری که در طول چند سال اخیر با اجرایی شدن طرح های متعدد بهداشتی درمانی تعداد بیمارستان های استان از هشت به 26 عدد، تعداد تخت های بستری از 335 تخت به 2 هزار و 745 تخت و پایگاه های اورژانس از هشت عدد به 135 عدد رسیده است.
با جهش های مطلوب در حوزه بهداشت و درمان سیستان و بلوچستان این استان علاوه بر فراهم کردن امکانات درمانی برای شهروندان خود توانایی پذیرش بیماران خارجی را دارد به طوری که سالانه بیش از 300 بیمار خارجی در سطح مراکز بهداشتی درمانی این استان پذیرش و مورد مداوا قرار می گیرند.
هم اینک مجوز پذیرش بیماران خارجی در سه بیمارستان چشم پزشکی الزهرا(س) زاهدان، بیمارستان امام علی (ع) چابهار و مرکز جراحی محدود امام حسین(ع) زاهدان صادر شده است.
سه بخش گردشگری سلامت، تندرستی و درمانی از جمله ظرفیتها و توانمندی های ارزشمند و بی نظیر سیستان و بلوچستان است که می تواند زمینه ساز جذب توریست و رونق و توسعه منطقه شود.
رئیس کمیته بهداشت و درمان و سلامت شورای سیاستگذاری و راهبری چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی استان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: موفقیت نظام سلامت استان در کاهش شاخص های ابتلاء به بیماری ها و افزایش کمی و ارتقاء کیفی زیرساخت های ارائه خدمت ثمره گام های استوار مسئولان انقلاب در 40 سال گذشته است.
دکتر سید محمد هاشمی شهری افزود: 40 سال قبل همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی بر اساس آمار موجود 87 درصد پزشکان متخصص، 54 درصد پزشکان عمومی و 66 درصد دندانپزشکان در پنج شهر بزرگ کشور مستقر بودند و پوشش واکسیناسیون در کل کشور 30 درصد بود.
وی افزود: در دهه های گذشته علاوه بر انگشت شمار بودن تعداد بیمارستان ها و پایگاه های اورژانس شاهد شیوع بیماری هایی مانند وبا و مالاریا در استان بودیم که تلفات انسانی فراوانی را به همراه داشت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان اینکه یکی از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی برقراری عدالت در توزیع خدمات بود اظهار داشت: به میمنت انقلاب شکوهمند اسلامی عدالت در سلامت همزمان با توسعه سایر بخش ها رونق یافت به طوری که هم اینک در بسیاری از شاخص ها در سیستان و بلوچستان حرف های زیادی برای گفتن داریم.
هاشمی شهری ادامه داد: در طول 40 سال از این انقلاب شکوهمند تعداد بیمارستان های سیستان و بلوچستان به عنوان پهناورترین استان کشور از هشت بیمارستان به 26 باب افزایش یافته است.
وی افزود: همچنین تعداد تخت های بستری از 335 تخت قبل از پیروزی انقلاب هم اینک به 2 هزار و 745 تخت و پایگاه های اورژانس از هشت عدد به 135 عدد رسیده است.
رئیس کمیته بهداشت و درمان و سلامت شورای سیاستگذاری و راهبری چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به کاهش چشمگیر مبتلایان به مالاریا اشاره کرد و گفت: آمار چند 10 هزار نفری مبتلایان به مالاریا در سالهای قبل از پیروزی انقلاب هم اینک به کمتر از 30 مورد رسیده است که تنها 6 مورد آن هم استانی و بقیه مبتلایان در سایر کشورها بیمار شده و وارد استان مان شده اند.
هاشمی افزود: به برکت نظام جمهوری اسلامی علاوه بر توسعه زیر ساخت های بهداشی در بخش درمان استان نیز شاهد توفیقات قابل توجه ای هستیم که از آن جمله می توان به بخش های تخصصی درمان ناباروری، وجود بخش های جراحی قلب، پیوند کلیه، پیوند قرنیه، تعویض مفاصل، راه اندازی بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی چشم پزشکی الزهراء (س) زاهدان که قابل رقابت با مراکز چشم پزشکی پیشرفته دنیاست و پیشرفته ترین میکروسکوپ ها و ماهر ترین اعضای هیات علمی را دارد اشاره کرد.
وی افزود: همچنین بزودی زمینه برای ایجاد امکان کاشت حلزون در زاهدان فراهم می شود تا خانواده ها از سفر به سایر استان ها بی نیاز شوند.
دبیر شورای سیاست گذاری و راهبری چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی نیز گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی که خود معجزه بزرگ الهی بود بسیاری از معادلات جهانی به هم ریخت.
دکتر محمد صفدری افزود: حفظ انقلاب نیز معجزه ای دیگر بود به طوری که با وجود دشمنی ها و تلاش های بدخواهان نظام اراده پولادین مردم باعث قوت گرفتن بیش از پیش آن شد.
مدیر کل بیمه سلامت سیستان و بلوچستان ادامه داد: سازمان بیمه سلامت سالانه هزار میلیارد تومان در بخش سلامت مردم این استان هزینه می کند.
90 درصد هزینه های درمان روستاییان و 95 درصد هزینه درمان شهرنشینان زیر پوشش بیمه سلامت در سیستان و بلوچستان توسط دولت پرداخت می شود که انعکاس این اطلاعات برای جامعه امیدآفرین است.
وی با تقدیر از همکاری بسیار خوب ایرنا به عنوان خبرگزاری مادر در اطلاع رسانی دقیق و مستمر از نیازهای مردم و خدمات دولت به ویژه سازمان بیمه سلامت در سیستان و بلوچستان، تداوم این همکاری را خواستار شد.
رئیس شورای هماهنگی بیمه های درمانی سیستان و بلوچستان افزود: حدود 70 درصد معادل 2 میلیون و 200 هزار نفر از جمعیت بیش از 2 میلیون و 775 هزار نفری این استان در قالب پنج صندوق کارکنان دولت، روستاییان، سایر اقشار، بیمه همگانی و ایرانیان زیر چتر بیمه سلامت قرار دارند.
دکتر صفدری تصریح کرد: یک میلیون و 600 هزار نفر از این بیمه شدگان روستاییان و عشایر هستند که دولت به طور رایگان برای آنان دفترچه بیمه سلامت صادر کرده است.
به گفته وی 100 درصد روستاییان سیستان و بلوچستان دارای دفترچه بیمه سلامت هستند و 340 مرکز جامع سلامت روستایی با حضور 340 پزشک و تیم سلامت کار خدمات رسانی به آنان را برعهده دارند.
وی ادامه داد: علاوه بر روستاییان و عشایر برای بیش از 350 هزار نفر از مردم محروم و فاقد توانایی مالی ساکن در شهرهای سیستان و بلوچستان نیز به طور رایگان دفترچه بیمه سلامت همگانی صادر شده است تا مانند سایر بیمه شدگان از خدمات درمانی بهره گیرند.
وی گفت: هر سال 400 میلیارد تومان برای بیمه روستاییان و عشایر پرداخت می شود.
مدیرکل بیمه سلامت سیستان و بلوچستان تصریح کرد: طبق هماهنگی انجام شده با دانشگاه های علوم پزشکی در سیستان و بلوچستان در تمامی روستاها مراکز جامع سلامت با 18 نفر نیروی درمانی و بهداشتی به بیمه شدگان سلامت خدمت رسانی می کنند.
صفدری خاطر نشان کرد: 90 درصد نیاز بیمه شدگان روستایی و عشایر در مراکز جامع سلامت برطرف می شود و در صورتی که برای ادامه روند درمان به خدمات تخصصی یا فوق تخصصی نیاز داشته باشند پزشک خانواده مستقر در مرکز سلامت از طریق سیستم ارجاع آنان را به مراکز درمان شهری معرفی می کند.
مسئول گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: 250 بیمار خارجی در 6 ماهه نخست امسال در سطح مراکز بهداشتی درمانی این استان پذیرش شده و مورد مداوا قرار گرفتند.
سید رفیع حسینی با بیان اینکه گردشگری سلامت این روزها تبدیل به یکی از زیر مجموعه های تخصصی صنعت گردشگری شده است اظهار داشت: کل بیماران خارجی سال گذشته سیستان و بلوچستان حدود 350 نفر بود که آمار 6 ماهه نخست امسال نشان از افزایش تمایل این بیماران برای دریافت خدمات درمانی از سطح مراکز درمانی این استان دارد.
وی افزود: بیشترین بیماران پذیرش شده این مدت از اتباع کشورهای افغانستان، پاکستان، عمان، قطر و عراق بودند که خدماتی در حوزه چشم پزشکی، زنان و زایمان و کودکان دریافت کردند.
مسئول گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: سیستان و بلوچستان به سبب موقعیت خاص جغرافیایی و قرار گرفتن در همسایگی چند کشور بویژه 2 کشور نیازمند به خدمات بهداشتی درمانی، ظرفیت بسیار خوبی برای پذیرش بیماران خارجی دارد.
وی بیان کرد: هم اینک مجوز پذیرش بیماران خارجی در سه بیمارستان چشم پزشکی الزهرا(س) زاهدان، بیمارستان امام علی (ع) چابهار و مرکز جراحی محدود امام حسین(ع) زاهدان صادر شده است.
7316 **6081
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.