وزیر، معاونان، سفرا و روسای نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در جهان پس از تجدید میثال با آرمان های امام راحل با سید حسن خمینی دیدار کردند.
یادگار امام با اشاره به اینکه بزرگترین عاملی که از خشونت و جنگ جلوگیری می کند افکار عمومی است، گفت: بدترین انسان هایی که عمل می کنند افراد احمق هستند؛ کسانی که فکر می کنند کار خوب انجام می دهند ولی فضاحت به بار می آورند.
به گزارش خبرنگار جماران، حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در دیدار با وزیر امور خارجه و سفیران ایران در کشورهای مختلف جهان با اشاره به آیه شریفه «یَا أَبَتِ اسْتَأْجِرْهُ إِنَّ خَیْرَ مَنِ اسْتَأْجَرْتَ الْقَوِیُّ الْأَمِین» گفت: طبق این آیه کسانی که برای کار انتخاب می شوند باید دارای دو صفت «قوی» و «امین» باشند.
یادگار امام با اشاره به صفت اول، خطاب به دیپلمات های جمهوری اسلامی ایران گفت: حوزه کاری شما بیش از هر چیز نیازمند «شناخت جهان» است؛ نظام عمومی جهان لحظه به لحظه در حال تغییر است. روزگاری این حق برای هر حاکمی وجود داشت که کشورگشایی کند، اما امروز این حق وجود ندارد؛ البته در دوران اخیر دو بار مقابل این اصل ایستادند که مبتذل ترین آنها حمله عراق به کویت بود.
وی یادآور شد: کارهای بزرگ بلوک شرق نباید از یاد برود. این نمونه بسیار قابل مطالعه است که یک حکومت از کجا فرو می پاشد و چه نکته ای را فراموش می کند که از درون مثل یخ آب می شد.
سید حسن خمینی با تأکید بر اینکه گسل های موجود در جهان امروز و نقاط ضعف و قوت کشورها را را باید بیش از هر زمان دیگری بشناسیم، یادآور شد: فروپاشی شوروی برای هیچ کس در دنیا قابل تصور نبود اما امام به چشم دل دیده بود.
یادگار امام تصریح کرد: شناخت گسل های موجود در هر کشور، مایه قدرتی است که اگر آن را داشته باشیم می توانیم مصداق «قوی» در آیه شریفه یاد شده باشیم.
وی سپس پرسید: ما چه مقدار از جامعه آمریکا اطلاع داریم و از اختلاف آنها می توانیم استفاده کنیم؟ آیا می دانیم چه مقدار قدرت رسانه ها تأثیرگذار است؟ بنابراین، یک کاسه دیدن کشورها به معنای محروم کردن خود از امتیازات بزرگ است.
یادگار امام با تأکید بر اینکه امروز حتی پژوهش های جاسوسی معلول دریافت خبر نیست، تصریح کرد: امروز کوچکترین حادثه در مورد رجل سیاسی بیان می شود. امروز همه، خبرها را می دانند؛ مهم، تحلیل آنها است.
وی اظهار داشت: سخن رهبری در مورد ضرورت ارتباط با همه -به جز یکی دو مورد-، یک سخن بنیادین است؛ لذا دفاتر نمایندگی ما باید با همه، غیر از یک موردی که خط قرمز است، ارتباط بگیرند و از ان.جی.او ها و فضاهای درونی کشورها استفاده کنند.
سید حسن خمینی با اشاره به اینکه بزرگترین عاملی که از خشونت و جنگ جلوگیری می کند «افکار عمومی» است، گفت: فتح افکار عمومی دنیا کار بسیار بزرگی است؛ امروز اگر نگاه هیتلری در فضای دنیا بود، شلیک بمب اتم خیلی راحت بود، اما تغییراتی که در دنیا ایجاد شده همه گروه های مختلف را آرام کرده است. در درون هر سیاستمداری یک هیتلر بالفعل وجود دارد؛ ترس آنها از افکار عمومی است که باعث شده تا آنها دست به بمب اتم نزنند، بلکه مانند یک ریسمان دنیا را به صلح طلبی دعوت کنند.
وی با یادآوری اینکه ما امروز در دنیا دست بالا را داریم، افزود: علت این امر رئیس جمهور غیر قانونمند آمریکا است. این هم از شانس های ما است که فقط با ما این طور رفتار نمی کند؛ در این فضا کار بزرگی است که مجموعه افکار عمومی دنیا را بتوان هدایت کرد.
یادگار امام با اشاره به عبور ایران از بند هفت منشور سازمان ملل گفت: ما دیپلمات های بزرگی در تاریخ ایران داشته ایم اما عبور از بند هفت منشور سازمان ملل آقای ظریف را در اندازه یکی از بزرگترین دیپلمات های تاریخ ایران قرار خواهد داد.
وی با اشاره به تهوّر شیوخ منطقه در کنار اقدامات رئیس جمهور آمریکا، گفت: محمد بن سلمان فرد متهوری است که سرمایه های جهان اسلام را به سرعت از بین می برد. حتی در اوج دوران جنگ ما نیز اوپک مانند امروز نبودکه هرکس هر طور می خواهد عمل کند و آن را تا مرز فروپاشی پیش ببرند. آنها در یمن نیز تدبیری نکردند و نیز افتضاح سعد حریری را به بار آوردند که نشان دهنده تهور است؛ لذا گسل های این حکومت نیز می توان بهره برداری کرد.
سید حسن خمینی با تأکید بر اینکه باید توانایی علمی و حوزه مطالعاتی خود را بالا ببریم، اظهار داشت: دنیای امروز بسیار پر لایه است و هر روز ممکن است اتفاقی بیفتد که برای متخصصین هم ناشناخته باشد و این لایه ها تأثیرگذاری های بسیار زیادی دارند.
وی با اشاره به آیه ای از قرآن کریم افزود: بدترین انسان هایی که عمل می کنند، افراد احمق هستند؛ کسانی که فکر می کنند کار خوب انجام می دهند ولی افتضاح به بار می آورند. ابن ملجم ها در راه رضای خدا علی(ع) را می کشند؛ جنگ با این طایفه سخت تر است. لذا امام خمینی می فرماید خون دلی که از این افراد خورده را از هیچ کس نخورده است.
یادگار امام ادامه داد: به همین دلیل انسان باید دائما شناخت خود را بالا ببرد و مراقب باشد دچار دگماتیسم نشود؛ همه حرف ها را بشنود و با عقل خود آن را وزن کند؛ اینجاست که صفت امانت داری معنا می یابد.
وی گفت: دیپلمات نباید خودسانسوری کند؛ باید نظر کارشناسی خود را بگوید؛ همانطور که نظامی ها یک عمر نان می خورند که یک روز اگر لازم شد جان بدهند، یک دیپلمات هم یک عمر نان می خورد تا جایی که لازم شود نظر خود را ارائه دهد. لذا اگر دیپلمات بر اساس موج موجود نظر دهد، خلاف امانتداری است. همه باید آنچه به تدبیرشان می آید و تجربه آنها اقتضا می کند را بیان کنند.
سید حسن خمینی یادآور شد: امروز جمهوری اسلامی پس از ٤٠ سال دارای چارچوبی خردمندی است. آقای ظریف تجربیات گرانقدری دارند؛ البته تجربیات را باید به نسل های بعد هم منتقل کنیم تا خدای نکرده جمهوری اسلامی پیر نشود.
وی تأکید کرد: ما بدون تردید از گردنه ها عبور می کنیم؛ یکی از دلایل این سخن، «بی ثبات بودن جهان» است. دلیل دوم، «توانمند بودن» جامعه ما است. این جامعه قابل مقایسه با دیگر کشورها نیست. ممکن است دچار شوک هایی شویم، اما جامعه به وضعیت عادی بر می گردد و خود را بازیابی می کند. امروز هم خرد موجود در کشور، هم ناخدای اندیشمند، هم تجربه و هم آگاهی جامعه باعث می شود از این مرحله عبور کنیم؛ باید بدانیم هر چه داریم از مردم است پس باید امانت آنان را ادا کرد.