فانی در سمت خود ابقا شد و دولت توانست در ابقای یک وزیر دیگر در مجلس موفق ظاهر شود تا دولت تدبیر و امید در مسیر سخت پیش رو،دغدغه انتخاب یک وزیر جدید برای وزارت خانه ای پر از مشغله مانند آموزش و پرورش را نداشته باشد.البته ابقای فانی بعد جلسه و افطاری مشترک سه روز پیش دولت و مجلس پیش بینی می شد.عده ای از بزرگان مجلس بعد از آن جلسه و بر اساس آنچه که د رخروجی خبرگزاری ها و روزنامه ها قرار می گرفت، مخالف این استیضاح بودند. موضع گیری بزرگان مجلس در هفته گذشته و این هفته همین کافی بود تا 19 نماینده مجلس امضای خود را از پای نامه استیضاح وزیرآموزش و پرورش بردارند و امروز از جلسه ی بهارستان نشینان خبر آمد که نمایندگان مجلس شورای اسلامی با استیضاح وزیر آموزش و پرورش موافقت نکردند و وی مجددا در سمت خود ابقا شد.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نهایت با 76 رأی موافق، 167 رأی مخالف و 13 رأی ممتنع از مجموع 256 نماینده حاضر در جلسه با استیضاح علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش مخالفت کردند.
بر این اساس، پس از نطق موافقان و مخالفان استیضاح و دفاعیات وزیر آموزش و پرورش، فانی با این رأی مجددا در سمت خود به عنوان وزیر آموزش و پرورش ابقا شد.
لازم به ذکر است، پیش از این طرح استیضاح علیاصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش روز سه شنبه (26 خرداد ماه) در ۱۰ محور و با ۶۴امضا پس از طی مراحل مندرج در آئیننامه داخلی مجلس، از سوی هیأت رئیسه اعلام وصول شده بود.
رایزنی های دولت و مجلس
سه روز پیش در یک افطاری که به میزبانی دولت انجام شد،نمایندگان مجلس شرکت کردند و بعد از آن جلسه بود. جلسه ای که بعد از آن بزرگان مجلس به موضع گیری پرداختند و از عدم موافقت خود با استیضاح فانی خبر دادند.
کارشناسان اما معتقدند نمایندگان مجلس نخواسته اند روی بزرگان مجلس به زمین بیفتند. محمدعلی موسوی، سید شکرخدا موسوی، حسینی ،غلامرضا کاتب ، علاءالله سلطانی صبور ، شهلا میرگلوی بیات ، عباس صلاحی ،عزت الله یوسفیانملا ، حجتالله درویشپور ، مهدی کوچکزاده ، ناصر کاشانی، سلمان عباسی ، سیدمحمد بیاتیان ، ناصر صالحی نسب و عبدالله تمیمی نمایندگانی هستند که طی نامه به هیات رئیسه مجلس انصراف خود را از استیضاح وزیر آموزش و پرورش اعلام کردند.
فانی ماند، اما با 9 رای کمتر
امروز در مجلس شورای اسلامی و بعد از سخنرانی جبار کوچکینژاد ارم ساداتی، سید مهدی موسوینژاد، نادر قاضی پور، فرهاد بشیری، حامد قادرمزی، محسن علیمردانی، محمدسعید انصاری، محمود شکری، محمدقسیم عثمانی، سید حسین نقوی حسینی به عنوان موافق استیضاح و غلامرضا تاجگردون و غلامرضا مصباحی مقدم به عنوان مخالف استیضاح و توضیحات فانی رای گیری آغاز شد و در پایان فانی توانست اعتماد نمایندگان را جلب کند.
نکته قابل توجه آن است که علی اصغر فانی، حدود دو سال قبل، در جلسه ی رای اعتماد با 185 رای به وزارت آموزش و پرورش رسید که امروز در جلسه استیضاحش با 9 رای کمتر و 176 رای، نمایندگان مجلس بار دیگر او را حائز شرایط لازم برای ادامه وزارت در آموزش و پرورش دانستند و رای اعتماد خود را از وی پس نگرفتند.