نوه گرامی امام خمینی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی به ما اجازه نمی دهد که در مقابل فاسدان اقتصادی ساکت باشیم، گفت: چه کار کرده ایم که دست اینها که به تعبیر رهبر معظم انقلاب به اژدهای هفت سر می ماند، قطع شود؟ باید محکم در مقابل اینها ایستاد. این تضعیف انقلاب نیست؛ این حفظ انقلاب است. همه باید بدانیم که راه حفظ جمهوری اسلامی مبارزه با مفسدین اقتصادی است.

به گزارش خبرنگار جماران، حجت الاسلام و المسلمین سید علی خمینی در جمع مردم ارومیه با تبریک روز 22 بهمن، گفت: همه می دانیم که این انقلاب و این نظام برآمده از انقلاب شکوهمند اسلامی امانتی در دست ما است؛ امانتی است که شهدای بزرگوار ما خون خودشان را پای این امانت داده اند. انقلابیون ما، آنهایی که در زندان های ستمشاهی زندگی کردند و به خیابان ها آمدند و خون دادند تا این انقلاب به پیروزی برسد، این انقلاب امانتی از ناحیه آنها برای ما است؛ امانتی از طرف امام بزرگوار است.

نوه گرامی امام با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی در دست ما امانت است، افزود: یکی از واجبات مسلم اسلامی حفظ امانت و امانتداری است. امانت گاهی به این است که انسان یک شیء را در دست دارد و باید به صاحب آن برگرداند. این معنای ظاهری امانت در فقه ما است. اما بالاتر از این معنای باطنی امانت است. امانت فقط به جنس هایی نیست که قرض می گیریم و بعد پس می دهیم. از منظر اسلامی چیزهای مهمتری هم امانت الهی هستند.

وی تصریح کرد: اعضا و جوارح، چشم، دست و گوش ما امانت الهی است. خدای متعال اینها را به امانت به ما داده است. وقتی که روز قیامت می شود از ما می پرسند که شما با این امانت ها چه کار کرده اید؟ اگر دست به ما داده است از ما می پرسد آیا با این دست، دست ناتوانی را گرفته ای؟ آیا با این دست جلوی ظلم ظالمان را گرفته ای؟ اگر پا به ما داده است از ما می پرسند که آیا قدم صدق در راه اسلام و آرمان های اسلامی برداشته ای؟ اگر چشم به ما داده اند روز قیامت از ما  می پرسند که با این چشم چه کرده ای؟

سید علی خمینی تأکید کرد: این دنیا با همه بزرگی و کوچکی و با همه سختی و آسانی اش می آید و می رود و برای هیچ کس باقی نمانده است و برای هیچ کس باقی نخواهد ماند. آنچه اصل و اصیل است این است که روز قیامت از ما می پرسند با نعمت هایی که خداوند در اختیار شما قرار داد چه کرده اید؟

وی افزود: از طرف دیگر غیر از اینکه خداوند به ما دست و پا را امانت داده است و ما باید درست از آنها بهره ببریم، احکام الهی هم در دست ما امانت هستند. ما در زندگی روزمره با این احکام مواجه هستیم. نماز، روزه و بالاتر از آن، احکام اجتماعی ما، ایستادگی در برابر ظالم و ظلم، از هرکه و در هرجای دنیا باشد، احکام الهیه هستند؛ امر به معروف و نهی از منکر نسبت به برادران دینی از احکام الهیه و در دست ما امانت هستند. خدای متعال این احکام را در معنای باطنی به نحوی امانت در اختیار ما قرار داده است. باید نسبت به احکام الهی و واجبات و محرمات توجه کافی داشته باشیم. اینها امانت هستند و خدای متعال از ما خواهد پرسید.

نوه گرامی امام خمینی ادامه داد: دینی که در اختیار ما است و در سراسر کشور زیر سایه آن زندگی می کنیم در دست ما امانت است. آن دنیا از ما خواهند پرسید که شما به عنوان مسلمانان با دین خدا چه کردید؟ آیا توانستید در دوره خودتان دین خدا را رواج دهید؟ دین خدا را آن گونه که هست بفهمید و با مردم در میان بگذارید و خودتان به آن عمل کنید؟

وی با تأکید بر اینکه یکی از مهمترین امانت هایی که امروز در دست ما است جمهوری اسلامی است، گفت: امام بر این مطلب تأکید دارند که جمهوری اسلامی در دست ما امانت است. این جمهوری اسلامی برآمده از خون صدها هزار شهید است. هیچ خانواده ای نیست که فردی در آن به شهادت نرسیده باشد. در همین استان بزرگ آذربایجان غربی، که سنگر انقلاب است، دوازده هزار شهید تقدیم جمهوری اسلامی شده است.

سید علی خمینی گفت: تک تک ما مردم، و بیش از ما مسئولین باید به این فکر کنند که در مقابل خون شهدا قرار دارند. ملت بزرگوار این بهترین فرزندان خودش را داده اند تا این جمهوری اسلامی به معنای واقعی کلمه جمهوری اسلامی باشد؛ این جمهوری اسلامی به معنای واقعی مقدمه ظهور حضرت ولی عصر (عج) باشد. امام به توصیه کرده است که این امانت را پاس بدارید. شهدا از ما و مسئولین ما می خواهند که مراقب باشید نسبت به این امانت کوتاهی نکنید.

وی افزود: در نگاه دینی ما هم همین طور است. اسلام علاوه بر اینکه نسبت به شکل حکومت صحبت دارد، نسبت به افرادی که در رأس حکومت ها قرار می گیرند، در دولت ها و قوای دیگر مثل مجلس و قوه قضائیه، کسانی که مسئولیت پیدا می کنند وظیفه هایی هم دارند و ما مردم باید مراقب باشیم؛ چون نظام جمهوری اسلامی است در اختیار ما است و باید مراقب باشیم و جلوگیری کنیم از اینکه گروه های منحرفی که در راه راستین اسلام و انسانیت نیستند سردمدار حکومت شوند.

نوه امام خمینی تأکید کرد: از نگاه اسلامی طمع ورزان و قدرت طلبان حق ندارند که در جایگاه های مدیریتی باشند. اینها آرمان های ملت ما در انقلاب بود. طمع ورزان و قدرت طلبان حق ندارند سردمداران حکومت اسلامی باشند. اینها کسانی هستند که در دوره آسانی، فراوانی، عزت و قدرت کنار مردم هستند اما وقتی که مشکلات پدید می آید، وقتی که اوضاع سخت می شود و دوره عسرت فرا می رسد آنها شانه خالی خواهند کرد. کسی که دوست شما است باید در راحت و سختی دوست شما باشد.

وی افزود: مسئولی که فقط به دنبال قدرت طلبی آمده است و آمده است که از متاع دنیا استفاده کند، بدانید و بدانیم که اگر کمی اوضاع خراب شود و کمی روزگار بر وفق مراد نباشد از ما جدا خواهد شد و فرار خواهد کرد؛ کما اینکه شما دیدید پهلوی به خیال خام خود خیلی محکم و مستحکم بود اما وقتی که اوضاع دگرگون شد به هر عصایی که تکیه می کرد می دید که آن عصا پوسیده است. هنوز اتفاقات به سرانجام نرسیده بود که بسیاری از دوستان نزدیک حکومت پهلوی فرار کرده و از کشور رفته بودند؛ چون با اعتقاد پای حکومت نبودند و اگر آمده بودند برای طمع و قدرت طلبی بود.

سید علی خمینی ادامه داد: این یکی از نکات مهمی است که ملت ما باید هوشیار باشد. البته یاری رسانی و کنار نظام بودن به این نیست که همیشه ما از همه چیز تعریف کنیم. این معنای دفاع از نظام نیست و امام هم از ما این را نخواست. امام از ما خواسته است ملت ما چشمان تیزبین باشند و هر روز و هر ساعت نسبت به نظام اسلامی دغدغه داشته باشند؛ اگر جایی انحراف و اشکالی می بینند دلسوزانه فریاد بزنند. بگویند ما نظام را دوست داریم و چون دوست داریم انتقاد می کنیم. باید این صدای ملت ما باشد.

وی تأکید کرد: امام از ما این را می خواهد که اگر جایی در جمهوری اسلامی اشتباه دیدیم، به عنوان عاشقان نظام، ولایت و جمهوری اسلامی خودمان پای پیش می گذاریم. چرا منتظر باشیم که ضد انقلاب و آمریکا و اسرائیل برای ما نسخه بپیچند؟ ما خودمان در میادین حاضر خواهیم شد و نخواهیم گذاشت جمهوری اسلامی به انحراف برود.

عضو بیت گرامی امام خمینی یادآور شد: امروز چهل سال از پیروزی انقلاب می گذرد و مفتخریم و باید خوشحال باشیم که دشمن ما در دنیا اسرائیل است؛ سر ما بلند است که دشمن ما در دنیا اسرائیل است. ما به این دشمنی و این بغض می بالیم که دشمنان ما جنایتکاران تاریخ هستند.

وی گفت: چرا باید صبر کنیم که آنها اشکالات ما را بگویند؟ تک تک مردم ما چشمان تیزبین هستند. پیامبر عظیم الشأن اسلام همه ما را مسئول قرار داده است.اگر جایی در این نظام اسلامی خدمت می کنید آن دنیا به تک تک شما خواهند گفت و از تک تک شما خواهند پرسید که برای این نظام چه کار کردید؟ برای جلوگیری از فساد چه کار کردید؟

سید علی خمینی افزود: دومین گروهی که باید مراقب باشیم تا جمهوری اسلامی به دست آنها نیفتد فاسدان اقتصادی هستند؛ کسانی که از دنیا به دنبال ثروت هستند اگر مسئولیتی می گیرند فقط به خاطر این است که جیب خود و گروه همراه خودشان را پر کنند. جمهوری اسلامی به ما اجازه نمی دهد که در مقابل فاسدان اقتصادی ساکت باشیم. من بارها گفته ام که اسلام با ثروت مشکلی ندارد. ثروتمندان در طول تاریخ کمک کاران بزرگ اسلام بوده اند. ما با ثروت مشکلی نداریم و با فساد مشکل داریم.

وی ادامه داد: پیامبر اسلام (ص) می فرماید سه گروه هستند که مجالست با آنها قلب را می میراند؛ یکی از آنها اغنیاء است. اغنیاء در روایات ما بر مفسدان اقتصادی محمول است. کسانی که پول را از راه رانت و فساد به دست آورده اند، پیامبر می فرماید با آنها نشستن قلب ما که کانون معرفت انسانی است را می کشد.

نوه امام خمینی با تأکید بر اینکه ما نسبت به فساد اقتصادی ناراضی هستیم، اظهار داشت: ملت ما نسبت به فساد اقتصادی ناراضی است. رهبر بزرگوار ما نسبت به فساد اقتصادی ناراضی است. دولت خدمتگزار ما نسبت به فساد اقتصادی ناراضی است. قوه قضائیه ما نسبت به فساد اقتصادی ناراضی است. از همه مهمتر اینکه ملت ما ناراضی است. چه کار کرده ایم که دست اینها که به تعبیر رهبر معظم انقلاب به اژدهای هفت سر می ماند، قطع شود؟ باید محکم در مقابل اینها ایستاد. این تضعیف انقلاب نیست؛ این حفظ انقلاب است. همه باید بدانیم که راه حفظ جمهوری اسلامی مبارزه با مفسدین اقتصادی است.

وی تأکید کرد: هیچ کس نباید ساکت باشد؛ هیچ مصلحتی بالاتر از مقابله با مفسد اقتصادی نیست. یکی از نکاتی که امروز متأسفانه وجود دارد این است که وقتی با فسادی برخورد می کنیم می گویند این چیزی نیست. ما انقلاب کردیم که بگوییم هزار تومان هم حق مردم است و مسئول نباید هزار تومان هم بیشتر از حد استفاده کند. مبالغ پایین را رها می کنیم و مبالغ هزار میلیاردی هم که فرار می کنند. پس می خواهد با چه کسی مقابله کند؟ باید هوشیار باشیم، راه حفظ نظام در این است که همه با هم آستین ها را بالا بزنیم و در مقابل مفسدان اقتصادی بایستیم.

سید علی خمینی افزود: راهش این است که مسئولین ابتدا از خودشان شروع کنند. مسئول جمهوری اسلامی باید در رتبه مردم عادی زندگی کند؛ ولو اینکه ثروت شخصی داشته باشد. وقتی که مسئول شدی باید بدانی که مردم دارند به تو نگاه می کنند و می بینند که تو چطور زندگی می کنی. اگر ببینند که با تجملات می آیی و با تجملات می روی، مردم نسبت به انقلاب بدبین می شوند. اگر از ثروت انقلاب بدون حساب کتاب خرج کنید مردم نسبت به انقلاب ناامید می شوند.

وی اظهار داشت: برخی افراد می گویند مسئولین ما اگر بتوانند مشکلات مردم را حل کنند عیبی ندارد که خودشان در کاخ زندگی کنند؛ ما می گوییم اولا آن هم اشکال دارد و ثانیا ما در فضا زندگی نمی کنیم. مسئولین نمی توانند همه مشکلات ملت ما را یک شبه و چند ساله حل کنند. شما که نمی توانید مشکلات مردم را حل کنید حداقل مراعات زیّ مسئولیت در جمهوری اسلامی را داشته باشید. در هر نهاد، دستگاه و وزارتخانه همه همین هستند. ما باید مراقب باشیم.

نوه امام خمینی گفت: به عنوان یک مطالبه ملی از مسئولین می خواهیم که پس از گذشت چهل سال از انقلاب یادشان نرود که مسئولیت در جمهوری اسلامی عبارت از خدمتگزاری به مردم است؛ عبارت از این است که مثل مردم زندگی کنید. اگر مفسدان اقتصادی دور و بر شما نباشند خیلی راحت تر می توانید با آنها مقابله کنید. بعضی ها فقط به قوه مجریه می تازند؛ همه قوا و همه نهادها مسئول هستند. رهبری بزرگوار انقلاب به عنوان یک مطالبه ملی و عمیق از همه ما می خواهند که در مقابل فساد بایستیم. فسادهای عظیمی که وجود دارد روند انقلاب ما را کند می کند.

وی تأکید کرد: ملت ما در حرکت و پیشرفت است و من اصلا قبول ندارم که ما در انقلاب درجا زده ایم و یا پسرفت کرده ایم. ما در دیانت جوانان و هم در غیرت و اعتقاد جوانان در این چهل سال همواره پیش رفته ایم. مشکلات فرهنگی بسیاری داریم اما بر این عقیده هستم که اگر مطهری و بهشتی امروز بودند و متفکرانی که در دهه چهل و و پنجاه داشتند برای دیانت مردم زحمت می کشیدند امروز را می دیدند، به عنوان آمال و آرزو نگاه می کردند. دهه های چهل و پنجاه دیانت مردم کجا بود؟ البته متدینین زیاد بودند اما جوانان امروز ما از متدینین دهه های چهل و پنجاه چیزی کم ندارند.

سید علی خمینی افزود: در زمینه اقتصادی هم پیشرفت کرده ایم. خود شما زندگی تان در دهه های پنجاه و شصت را با دهه نود مقایسه کنید. ولی در این روز که ملت می آیند و باعث ناامیدی دشمنان و امیدواری دوستان بی شمار جمهوری اسلامی در داخل کشور و سایر نقاط جهان می شوند ما سخن می گوییم، ناراحت می شویم که بعضی اتفاقات روند رشد انقلاب را کند کند.

وی تصریح کرد: یکی از اتفاقاتی که روند رشد انقلاب را کند کرده همین مسأله فساد اقتصادی است؛ همین مسأله این است که کسانی که مسئولیت می گیرند به فکر جیب خودشان باشند. مسئولان بزرگوار بدانید جمهوری اسلامی و مسئولیتی که در دست شما است امانت است. مردم می خواهند که شما وقتی مسئولیت گرفتید صیح و شب به فکر مردم باشید. خیلی از مسئولین ما شاید در عمل موفق نبوده اند ولی مردم ما همین که می دیدند عاشقانه در خدمت به خلق هستند و مثل مردم زندگی می کنند آنها را دوست دارند و باید در نظام جمهوری اسلامی همین باشد.

عضو بیت امام خمینی گفت: دیگر کسانی که ما باید از آنها بر حذر باشیم کسانی هستند که دروغ می دهند و وعده های نشدنی می دهند. باید هوشیار باشیم در زندگی شخصی ما و بقیه جاهای دیگر همین طور است. با دروغگو همنشین نشویم. دروغگو چیزی که دور است را نزدیک و آن چیزی که نزدیک است را دور نشان می دهد. ملت ما خسته شده اند که همه وقتی تریبون را در دست می گیرند عیب ها و نقص ها را می گویند. عیب رندان همه گفتی هنرش نیز بگوی. اگر مشکلات را می گوییم پیشرفت ها را هم بگوییم. اگر نواقص را می بینیم پیشرفت ها و نقاط مثبت را هم ببینیم.

وی با تأکید بر اینکه بین عیب جویی و انتقاد فرق است، تصریح کرد: دشمنان ما و ضد انقلاب به دنبال عیب جویی هستند. یعنی می گردند و عیب ها را پیدا می کنند که ملت ما را ناامید کنند و متأسفانه در بخش هایی از جامعه هم موفق بوده اند. اگر ناامیدی در مردم شکل بگیرد و فکر کنند امید به آینده وجود ندارد، صلاح و پیشرفت کشور کند می شود. دشمنان ما تمام تلاششان را گذاشته اند بر اینکه ملت ما را ناامید کنند؛ دائم از اختلافات، اشتباهات، مشکلات و فسادها می گویند. به خاطر اینکه می خواهند من و شما را از آینده روشنی که داریم ناامید کنند.

سید علی خمینی گفت: ما انتقاد می کنیم. انتقاد یعنی اینکه من دلم به حال نظام می سوزد؛ نظام را از خودم می دانم. انتقاد یعنی اینکه پدری می گوید من جمهوری اسلامی را از خودم می دانم و فرزندم را در این راه تقدیم کرده ام و همه هستی ام جمهوری اسلامی است؛ اما نخواهم گذاشت که این جمهوری اسلامی به دست نامحرمان بیفتد. انتقاد یعنی اینکه ما کنار هم دلسوز برای نظام و انقلاب هستیم.

وی با اشاره به اینکه دشمنان برای ما برنامه دارند، اظهار داشت: دائما در حال تخریب هستند. دائما تریبون های آنها رهبری معظم انقلاب را تخریب می کنند. دائما جمهوری اسلامی را تخریب می کنند. دائما در فکر انشقاق بین ملت ما هستند. ما همه ایرانی هستیم؛ شیعه و سنی، کرد و لر و بلوچ و ترک همه ایرانی و بالاتر از آن مسلمان هستیم. چرا دشمنان می خواهند در ما انشقاق ایجاد کنند. امام می فرمود رمز پیروزی شما وحدت کلمه و ایمان به خدا بود و رمز استمرار پیروزی شما هم وحدت کلمه و ایمان به خدا است.

نوه امام خمینی افزود: مراقب باشیم و نگذاریم دشمنان ایران و دشمنان اسلام میان ما اختلاف بیاندازند. دست های استکبار و استعمار را ببینیم؛ چگونه قیچی دست گرفته اند و به جان ملت ما افتاده اند و هر روز کسی را از دیگری جدا می کنند. کسی منکر اختلافات نیست. ما در بسیاری از امور با هم اختلاف داریم اما اینکه این اختلافات به انشقاق منجر شود آرزوی استکبار است و ان شاء الله این آرزو را به گور خواهند برد.

وی گفت: دوربین های تلویزیون هرچقدر می خواستند عظمت حضور مردم در راهپیمایی 22 بهمن را به نمایش بگذارند نمی توانستند. تا چشم کار می کرد جمعیت عاشقان جمهوری اسلامی آمده اند تا به دنیا بگویند که ما در درون خانواده انقلاب اگرچه انتقاد و اختلاف داریم ولی وقتی که پای خون شهدا و جمهوری اسلامی به میان آید و وقتی که پای ولایت به میان آید ما همه با هم برادر و در مقابل دنیای کفر ید واحده هستیم.

سید علی خمینی افزود: پیام راهپیمایی این است که ما طرفداران جمهوری اسلامی در این کشور بی شماریم؛ ما عاشقان نظام جمهوری اسلامی شهید داده ایم و در این مسیر، چهل سال که گذشته است، ماندگار هستیم. دوستان ما در سراسر دنیا اجتماعات ما را ببینند و بدانند که با تمام تیرهای نفاق که از اقصی نقاط دنیا به سمت ما روانه شده است، ما هنوز پای نظام و ولایت فقیه ایستاده ایم و باز هم اگر لازم شود جوانان ما پرشورتر از جوانان ابتدای انقلاب در صحنه ها حاضر خواهند شد و خون خواهند داد.

وی با بیان اینکه عیب جویی آسان اما رفع مشکلات دشوار است، ادامه داد: اینکه بگوییم چقدر مشکل وجود دارد کار سختی نیست اما بدانیم خیلی دارند زحمت می کشند؛ خوب است که مسئولان ما صادقانه با مردم سخن بگویند و روندی که دارند طی می کنند را با مردم در میان بگذارند. متأسفانه مشکلاتی مثل بیکاری و تبعیض در جامعه وجود دارد. بدانیم، راه حل مشکلات این است که ما کمک کار همدیگر باشیم. جاهایی مشکلات و نارسایی ها را درک کنیم. وقتی بودجه کشور محدودیت هایی پیدا می کند باید تحملمان را بالا ببریم.

نوه امام اظهار داشت: دولت موظف است نسبت به نارسایی های موجود و تبعیض هایی که در سراسر کشور وجود دارد، با دقت بیشتر و با نگاه اسلامی تلاش و رفع کند. جمهوری اسلامی مدیون همه مردم است اما یکی از اقوامی که بیش از همه حق دارند استان های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و اردبیل هستند. شما کسانی هستید که جمهوری اسلامی را از آن خود می دانید و ایران هم همه از آن شما است.

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.