از دیگر چالش های روزهای اخیر روحانی و تیمش انتخاب و معرفی وزیر زن است که از مطالبات عمومی و به خصوص جامعه زنان بوده است. با این حال اخبار اخیر آنچنان برای زنان خوشحال کننده نبوده، از سویی جدایی مولاوردی از معاونت زنان قطعی شده است، از سوی دیگر بسیاری خبر از جدایی ابتکار از سازمان محیط زیست می دهند.

پایگاه خبری جماران: پنج روز تا  مراسم تحلیف رئیس جمهوری و معرفی اعضای کابینه دوازدهم مانده است  و اخبار متعددی از دیوارهای پاستور به بیرون درز می کند که برخی خوشایند و برخی ناخوشایند است. بنا به اظهارات برخی از اعضای کابینه دوازدهم، تغییرات کابینه گسترده خواهد بود.

گفته می شود تغییرات کابینه در سطح معاونان رئیس جمهوری نسبتا وسیع است. در شرایطی که تغییر  رئیس دفتر ریاست جمهوری قطعی شده است و محمود واعظی تلویحا حضورش در دفتر رئیس جمهوری را تایید کرده است، مقصد بعدی نهاوندیان که از چهره های نزدیک به رئیس جمهوری است مورد پرسش عمومی است، گروهی  پیشتر از حضور وی در وزرات اقتصاد، سازمان برنامه و بودجه و وزارت صنعت خبر می دادند اما  آخرین گمانه زنی ها و اخبار نشان می دهد وی به عنوان معاون اجرایی در پاستور می ماند.

 تغییرات ریاست سازمان میراث فرهنگی که هفته گذشته از سرنوشت آن اطلاعات دقیقی وجود نداشت و گمان آن می‌رفت که  زهرا احمدی پور در سمتش ابقا شود، قطعی شده است. و گمانه زنی های اخیر از علی اصغر مونسان؛ رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش  و  عضو سابق هیات مدیره و مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران به عنوان رئیس جدید این سازمان یاد می شود.

 از تغییرات پر سروصدای کابینه، مربوط به سازمان محبیط زیست می شود. در شرایطی که پیشتر گفته می شد معصومه ابتکار  دولت روحانی را همراهی خواهد کرد؛ اخبار دو روز گذشته خبر جابه جایی وی را تقویت کرده است.

بنا بر اخبار غیررسمی گفته می شود وی برای معاونت امور زنان ریاست جمهوری در نظر گرفته شده و  عیسی کلانتری؛ وزیر کشاورزی دولت هاشمی رفسنجانی و سید محمد خاتمی، دبیر ستاد احیاء دریاچه ارومیه در دولت یازدهم و مشاور جهانگیری در امور آب، کشاورزی و محیط زیست جایگزین او می شود. برخی دلیل این تغییر را تبدیل این سازمان به وزارتخانه می دانند تا رئیس جمهوری با چالش های مربوط به رای اعتماد مجلس به یک وزیر زن مواجه نشود.

از دیگر تغییرات خبرساز این روزها، معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری است. از هفته گذشته اخبار متعددی مبنی بر تغییر کنار گذاشتن شهیندخت مولاوردی  از این سمت شنیده می شد که توئیت روز گذشته وی مبنی براینکه «اینجانب عهده‌دار سمت معاونت امور زنان نخواهم بود. ماندنم در کابینه منوط به تصمیم رییس‌جمهوری است» موید آن بود. روز گذشته نام پروین داداندیش؛ همسر واعظی، معاون وزیر ارشاد در امور زنان و مشاور روحانی در امور زنان در انتخابات سال 92 به عنوان گزینه های بعدی این نهاد در کنار معصومه ابتکار مطرح بود. با این حال رسانه ها خبر از قطعی شدن حضور ابتکار در معاونت زنان می دهند.

علاوه بر این گفته می شود معاونت  امور اطلاع رسانی ریاست جمهوری که پرویز اسماعیلی مسئولیت آن را برعهده داشت نیز به سیدرضا صالحی امیری، وزیر فعلی ارشاد سپرده خواهد شد.

در عین حال گفته می شود مرتضی بانک؛ سرپرست فعلی نهاد ریاست جمهوری به سازمان هلال احمر خواهد رفت و اسحاق جهانگیری؛ معاون اول رئیس جمهوری،  حسینعلی امیری؛ معاون پارلمانی رئیس جمهوری، مجید انصاری؛ معاون حقوقی رئیس جمهوری، محمدباقر نوبخت؛ رئیس سازمان برنامه و بودجه، سورنا ستاری؛ معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، ولی الله سیف؛ رئیس بانک مرکزی _ با توجه به حکم پنج ساله اش_  و اشرف بروجردی؛ رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در سمت های خود ابقا خواهند شد. با این حال الهام امین زاده گفته است « پست های معاونت ریاست جمهوری همچنان خالی است». 

علاوه بر این گفته می شود تحولاتی در ساختار  نهاد ریاست جمهوری رخ خواهد داد که بر اساس آن سمت دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی به یک سازمان تبدیل خواهد شد. بنا به اخبار منتشر شده توسط برخی از رسانه‌ ها مولاوردی برای ریاست این سازمان در نظر گرفته شده است. البته الهام امین زاده که این روزها  یکی از منابع اخبار تغییرات کابینه است در مصاحبه روز گذشته خود با ایسنا گفته است: « فکر می کنم در سمت فعلی ام ابقا شوم». 

هفت وزارتخانه در ثبات/ سرنوشت نامعلوم وزارت علوم و بهداشت و اقتصاد

بخش دیگری از تغییرات دولت مربوط به وزراتخانه ها می شود که بر اساس اخبار منتشر شده  در رسانه ها وزرای نفت، جهاد کشاورزی، ورزش و جوانان، کار و تعاون، اطلاعات، کشور و راه و شهرسازی در دولت دوازدهم نیز  همراه دولت خواهند بود. ابقای حسن قاضی زاده هاشمی در وزارت بهداشت  نیز در هاله ای از ابهام قرار دارد؛ گفته می شود با وجود اصرارهای رئیس جمهوری وی همچنان ادامه فعالیت خود را نپذیرفته است.

براساس آخرین گمانه زنی ها، امیر سرتیپ امیر حاتمی؛ جانشین  محمد دهقان در وزارت دفاع خواهد شد. صبح امروز نیز دهقان تغییرش در کابینه را با بیان اینکه رئیس جمهوری جایگزینم را از داخل وزراتخانه انتخاب کرده است، تایید کرد. 

در شرایطی که از روز گذشته  برخی رسانه ها از محمد جهرمی به عنوان  جانشین واعظی در وزارت ارتباطات یاد می کردند، وی امروز در مصاحبه ای اعلام کرد: جانشین وی از میان  معاونانش انتخاب شده است. به این ترتیب به نظر می رسد انتخاب نصرالله جهانگرد که یکی از گزینه های مطرح برای این وزارتخانه بود، قطعی شده است.

سرنوشت وزرات آموزش و پرورش نیز با تایید تغییر وزیرش در هاله ای از ابهامات بود و تا کنون جایگزین های متعددی برای آن معرفی شده اند که به نظر  می رسد، معرفی علی زرافشان، معاون آموزش متوسطه دانش آشتیانی بیش از دیگر گزینه ها به واقعیت نزدیک است.

حمید چیت چیان، وزیر نیرو نیز امروز در واکنش به حضورش در کابینه گفت: برادران توانمندی وجود دارند که جای ما بیایند. بر اساس آخرین  گمانه زنی ها حبیب الله بیطرف بعد از چند سال دوری از این وزارتخانه به آنجا باز خواهد گشت.

با قطعی شدن جدایی پورمحمدی از تیم دولت، حضور علیرضا آوایی، رئیس پیشین سازمان ثبت احوال کل کشور و معاون وزیر کشور و بازرس رئیس جمهوری در وزارت دادگستری از بین گزینه های دیگر بیشتر شده است و رسانه ها از او به عنوان وزیر بعدی یاد می کنند.

تغییر وزیر صنعت، معدن و تجارت  در هفته جاری از سوی نعمت زاده تایید شد و وی عنوان کرد باید جای ما به جوانان داده شود. بنا بر آخرین اخبار منتشر شده از سوی رسانه ها  حضور محمد شریعتمداری؛ معاون اجرایی رئیس جمهوری در دولت یازدهم در این سمت قطعی شده است.

با وجود آنکه کمتر از یک هفته به معرفی دولت دوازدهم باقی مانده است، سرنوشت دو وزارتخانه علوم و اقتصاد مشخص نیست. علاوه بر این امین زاده اعلام کرده است هیچ گزینه ای قطعی نشده و  دولت تا جمعه شب برای انتخاب گزینه نهایی خود فرصت دارد. وی در عین حال اشاره کرده « فشارها برای چینش کابینه بر دولت زیاد است و همین امر ممکن است انتخاب  گزینه ها به تاخیر بیندازد».

سهم زنان از دولت چقدر خواهد بود؟

 از دیگر چالش های روزهای اخیر روحانی و تیمش انتخاب و معرفی وزیر زن است که از مطالبات عمومی و به خصوص  جامعه زنان بوده است. با این حال اخبار اخیر  آنچنان برای زنان خوشحال کننده نبوده، از سویی جدایی مولاوردی از معاونت زنان  قطعی شده است، از سوی دیگر بسیاری خبر از جدایی ابتکار از سازمان محیط زیست می دهند. در چنین شرایطی بسیاری از فعالان حوزه زنان و فراکسیون آن ها  در مجلس برای افزایش سهم خود از کابینه و به طور خاص وزارتخانه ها در حال رایزنی هستند، با این حال اظهارات امروز  مولاوری مبنی بر اینکه «نمی توانیم از حضور قطعی وزیر زن در کابین بگوییم» خبر ناخوشی بود برای جامعه زنان.  

 

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.