حجت الاسلام و المسلمین سید علی خمینی گفت: وظیفه روشن سپاه که نیازمند سیاستگذاری فرهنگی ویژه ای است؛ انتقال تجربیات نیروهای اصیل سپاه و حس سال های حیات امام به نیروهای جدید است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و اطلاع رسانی جماران، حجت الاسلام و المسلمین سید علی خمینی در نشستی صمیمانه با پاسداران و محافظان قدیمی حضرت امام و بیت امام که در فضایی معنوی برگزار شد، دیدار با آن ها را افتخاری برای خویش دانست و با بیان این که خوشحالم از این که در کنار خواهران و برادران بزرگوار خودم هستم، یادآور شد: هر وقت سعادت داشتم منزل بعضی از آقایان رفتم واقعاً یاد و بوی امام از خانوادهها و خانههای شما به مشام من میرسید.
وی خطاب به حاضرین این نشست با بیان این که شما کسانی بودید که دوره جوانیتان را در بیت امام و جماران گذراندید؛ گفت: هر جا که به دیدار شما آمدم این گونه بود که احساس نمیکردم در فضایی غریبه قرار دارم. حالوهوای جماران، عطر دوران امام هنوز در خانههای شما باقی است. بعضیها ماندگار شدند، بعضیها جبهه رفتند، بعضیها دیرتر آمدند به جماران بعضیها زودتر، اما برای من بسیار شیرین و جالب بود که در مجموع همه شما از دورهای که در خدمت امام گذراندید به عنوان یک دوره شیرین و خاطره ای ماندگار یاد میکردید.
وی افزود: تا آنجا که سنم اقتضا میکرد و به خاطر دارم؛ پاسداران آن دوران شور و حال خاصی داشتند. حال و هوایی که اقتضای دوره امام و دوران جنگ بود. آن حالوهوا و صمیمیتی که در آن دوران بین پاسدارها بود را باید حتماً به نسلهای بعدتان منتقل کنید.
سید علی خمینی با بیان این که بازنشستگی به سراغ همه میآید؛ گفت: اما برخی تازه پس از دوران بازنشستگی شور و نشاطی دوباره می یابند که شاهد نمونه ها و نتایجش هستیم؛ در هر حال مسئله اصلی این است که اواخر دوره بازنشستگی باید تجربهها، محبتها و احساسات به نسل جدید منتقل شود.
وی گفت: پاسداران و نیروهای جدید آن کوره دوران جنگ و اول انقلاب را درک نکردند و در آن کوره پخته نشدند. در گفت و گوها و نشست هایی که با بسیاری از شما داشتم، حس کردم برای کسانی که در آن دوره زندگی و خدمت کردند پیشرفتهایی حاصل شد که در چنین مقطع زمانی ای برای امروزیان حاصل نمیشود؛ گویی که همه لوازم یک نان آماده شده است؛ اما آتش کوره کمجان باشد و سالها طول بکشد تا این نان پخته شود. اما دوره زندگی شماها اگر کوچکترین استعداد و قابلیتی در شما بود، که بود، سریعاً مراتب کمال طی میشد. آن فضا آدمها را کاملاً منقلب کرد و نشانههایش را در جنگ و حرکات عظیمی که ملت انجام داد دیدیم.
وی با تأکید بر پراهمیت بودن دستاوردهای نیروهای انقلابی در دفاع مقدس گفت: بعداز بیش از دویست سال، برای نخستین بار بود که به این مملکت تجاوز شد و یک وجب از خاک این مملکت کم نشد؛ آن هم در شرایطی که کسانی سردمدار حکومت شده بودند، هیچ گونه تجربه حکومت داری نداشتند. برخی از فرماندهان ارتش رفته بودند، سپاه تازهتأسیس بود و فرماندهان درجه یک سپاه، که مهمترین دستاوردشان قبل از انقلاب این بود که شاید یک کلت دیده بودند، با صدامی به جنگ پرداختند که از یک حکومت به ثبات نسبی رسیده و ارتشی منظم برخودار بود و تشکیلات حزب بعث را در اختیار داشت که هنوز فعال است. چنانکه در واقع اکنون نیز مدیریت نظامی نیروهای بی تجربه داعش را بعثی ها عهده دارند و داعش در برخی از جاهایی که تصرف کرده است فرماندهانی از سردمداران حزب بعث گذاشته است.
سید علی خمینی با ارائه تصویری از شرایط غیرمتوازن نظامی و سیاسی دو کشور در دوران دفاع مقدس گفت: امروز اگر بخواهیم حساب و کتاب کنیم، میبینیم نتیجه حضور سپاه به تنهایی و ارتش آسیب دیده جمهوری اسلامی در اول انقلاب ؛ باید همان میشد که صدام گفت؛ این که یک هفتهای بیاید و تهران را فتح کند. ضمن اینکه، در نیروهای نظامی ما تنها با صدام نمی جنگیدند؛ بلکه تمامی دنیایی که از این انقلاب تنشان لرزیده بود به صدام کمک میکردند و ارتش او را تجهیز می کردند. چنانکه سالها بعد میگفتند تو سلاح شیمیایی داری؛ میگفت ندارم؛ و آن ها میگفتند خودمان به تو دادیم؛ چرا میگویی ندارم؟ باید پس بدهی!
به گزارش جماران سید علی خمینی که در جمع پاسداران و محافظان قدیمی امام خمینی و بیت امام سخن می گفت، ادامه داد: در نگاه اولیه معقول نیست کشوری که تازه انقلاب کرده و با هزاران مشکل درونی مواجه است و هیچ نیروی منظمی ندارد، در چنین جنگ نامتوازنی به موفقیت و پیروزی دست یابد. روشن است فرمانده ای که جنگی را پشت سر گذاشته با فرماندهای که همه تجربهاش در تمرینهای نظامی محدودی بوده است فرق میکند. با این حال وقتی که هجمه صورت میگیرد و امام از جوانان می خواهند که ایستادگی کنند، یک باره گویی تنوری برای پختگی و رشد و تعالی آماده میشود. چنانکه خداوند تبارک و تعالی هم می فرمایند کسانی که در راه خدا گام برمی دارند با یاری و نصرت الهی مواجه می شوند و ما به چشم خویش دیدیم که اگر یک نفر به صد نفر هم بود، ایستادند و جنگیدند و نصرت و یاری خداوند را در عمل تجربه کردند.
یادگار امام خطاب به حاضران گفت: در دورهای که شما خدمت کردید با گوشت و پوست و جان خودتان لمس کردید که می توان با دست خالی در مقابل کل دنیا ایستاد. اکنون هم بعد از گذشت این همه سال و با وجود تمامی مشکلاتی که داشتیم و داریم هنوز بدنه جامعه و بدنه سپاهیهای سابق با گوشت و پوست و خونشان میگویند مشکلات میآید و میرود اما اصل نظام و انقلاب و پیام ماندگار امام باید باقی بماند. صدور انقلاب همین ایستادگی است.
وی گفت: این سخن که به دلیل مشکلات اقتصادی به رنج های ملت بیگناه و مظلوم فلسطین بی توجه و بی اعتنا باشیم و مسئله فلسطین را رها کنیم؛ توهین به ما و انسانیت ما و هر انسانی است که اندیشه امام را در ذهن داشته باشد. هویت انقلابی ما اقتضای آن را دارد که همه چیز آب و نان نباشد. ممکن است مصادیق در طول زمان تغییر کند اما دفاع از مظلوم جزئی از هویت انقلابی ماست و بر همین اساس دفاع از مظلومیت فلسطین از هویت انقلابی ما جدایی ناپذیر است. رها کردن آن به معنای از دست رفتن هویت انقلابی ماست.
وی ادامه داد: همچنان که این رویکردی حقیرانه است که بگوییم تنها به خانواده خویش بیاندیشیم و یا تنها دغدغه شهر خودمان را داشته باشیم و کشور خود را رها کنیم؛ این نیز حقیرانه است که بگوییم مظلوم را رها کنیم و تنها و تنها دغدغه کشور خود را داشته باشیم.
یادگار امام تأکید کرد: وظیفه روشن سپاه که نیازمند سیاستگذاری فرهنگی ویژه ای است؛ انتقال تجربیات نیروهای اصیل سپاه و حس سال های حیات امام به نیروهای جدید است. تکتک شماها هم وظیفه ای دینی و عقلایی در این زمینه دارید و مسوولیت دارید تا هر چه که دیدید و لمس کردید و چشیدید را، غیر از اینکه به خانواده خودتان منتقل کنید، به نسل بعدی سپاه و کسانی که میخواهند از انقلاب دفاع و حفاظت کنند منتقل کنید. تا انشاءالله روح متأثر از امام و هویت انقلابی ما باقی بماند. خدای نکرده اگر آن هویت ولایی بهره گرفته و متأثر از امام خمینی و هویت انقلابی که در میان تمامی عاشقانش سرشار و جاری است، کمرنگ شود؛ انقلاب ما ضربه میخورد. اما اصل انقلاب انشاءالله با مشکلات اقتصادی ضربه نمیخورد.
گفتنی است این دیدار با اقامه نماز جماعت به امامت حجت الاسلام سید علی خمینی و صرف افطار به پایان رسید.