یک کارشناس امور خاورمیانه با اشاره به حادثه تروریستی اخیر در راسک معتقد است، باید با فشار به پاکستان نظیر آنچه در عراق افتاد، گروه های تروریستی را از مرزهای ایران دور و خلع سلاح کنیم
سیدعلی حسینی در باره عملیات تروریستی و شهادت داوزده شهید از سربازان کشورمان در مقر انتظامی راسک به خبرنگار جماران گفت: امیدواریم با گذشت زمان این منطقه و شهدا را از یاد نبریم. در هیچ کجای دنیا، هیچ گروه خرابکار و تروریستی بدون عقبه مطمئن در کشور همجوار که در آن مستقر هستند، نمی تواند چنین اقداماتی را انجام دهند، گروه جیش الظلم در پاکستان که ظاهرا دوست و برادر کشور ماست، پایگاه دارد و از آنجا علیه ایران عملیات تروریستی انجام می دهد و هر بار هم دولت پاکستان به بهانه این که ما آنجا تسلط امنیتی نداریم از زیر بار مسئولیت شانه خالی می کند، و من فکر می کنم یک بار برای همیشه باید تکلیف خود را با پاکستان روشن کنیم .
او افزود: مشابه همین اقدامی که در عراق انجام شده است باید آنجا هم صورت گیرد. در عراق و کردستان عراق تلاش شد که پایگاه های گروه های تروریستی تجزیه طلب از نواحی مرزی به مناطق دوردست منتقل و حتی خلع سلاح شوند و این اقدام مثبتی بوده است و تا خلع سلاح آنها باید بصورت جدی و مستمر ادامه داشته باشد. همین کار را باید در پاکستان انجام دهیم.
حسینی در پاسخ به این سوال که آیا از نظر حقوق بین الملل امکان تعقیب تروریست ها در خاک پاکستان وجود دارد؟ گفت: حقوق بین الملل این اجازه را به کشوری که مورد اعمال تروریستی واقع می شود، می دهد تا تروریست ها را در خاک کشور همسایه تعقیب کرده و به گروه تروریستی مورد نظر ضربه بزند. بنابراین، به صورت قانونی می توانیم تا چهل کیلومتر در خاک پاکستان پیش برویم و حتا پایگاه نظامی ایجاد کنیم؛ مثل همان کاری که ترکیه در عراق و سوریه کرده و حتی در عمق چهل کیلومتری پایگاه درست کرده است. البته تاکنون ما از این امکان و از این فرصت وحق قانونی استفاده نکرده ایم و به همین دلیل هر از چند گاهی مورد ضربه این تروریست ها واقع می شویم و جوانان وطن شهید می شوند.
او در پاسخ به این سوال که آیا به جز راه حل نظامی راه دیگری هم برای برقراری امنیت در مناطق مرزی بلوچستان هست؟ گفت: مقابله نظامی شاید آخرین مرحله باشد؛ ابتدا باید از راه دیپلماسی علنی و پنهان پاکستان را وادار به خلع سلاح این گروه ها کنیم و این بهانه هایی که دولت پاکستان می آورد که نفوذش آنجا کم است قابل قبول نیست و اگر هم این طور باشد پاکستان خود قبول کند که نیروهای نظامی ما وارد خاک پاکستان شده و در آنجا امنیت برقرار کنند و به تروریست ها ضربه و پایان دهند. البته راه های دیگری هم هست؛ مثل این که با کمک گروه های معارض پاکستانی و تأمین امکانات و به وسیله آنها گروه های تروریستی را سرکوب کنیم.
حسینی گفت: یکی دیگر از راه ها این است که تعاملات اقتصادی را با قبایل مستقر در ان مناطق و به کمک آنها منطقه را از تروریست ها پاکسازی کنیم.
این کارشناس امور خاورمیانه درباره کشورهای پشتیبان این گروه های تروریستی گفت: به نظر من اولین پشتیبان این گروه ها دستگاه اطلاعاتی پاکستان است و همه قرائن و شواهد هم همین را نشان می دهد. البته دستگاه های اطلاعاتی دیگری مثل اسراییل می توانند با چند واسطه در این عملیات ها نقش داشته باشند. سیستم امنیتی اسراییل در امارات فعال است و با چند واسطه و در قالب گروه های خیریه ای، گروه های خرابکار و تروریستی را تأمین مالی می کند. البته گروه های دیگری همچون داعش خراسان هم می توانند در شکل گیری این عملیات ها نقش داشته باشند.
حسینی درباره این که آیا می توان مرزهای کشورمان با پاکستان را مسدود کرد؟ گفت: هیچ مرزی را نمی توان به صورت کامل مسدود کرد. حتی در اروپا هم با وجود تمامی تلاش ها همچنان پناهجویان و قاچاقچیان مواد مخدر در مرزهای اروپایی فعال هستند و کارشان را انجام می دهند، اما در پاسخ به سوال شما در موضوع راسک باید قبول کنیم که عدم تجهیز مرز به شکل سخت و نرم افزاری هم یکی از علت های این عملیات تروریستی است و گرچه دیوارکشی مرز ایران و پاکستان با تمام دشواری هایش بسیار راهکار خوبی است، اما می توان از از تجربیات دیگر کشورها هم استفاده کرد و با هزینه کمتری مرزها را کنترل کرد، به نظر من در این زمینه می توان از تجهیزات الکترونیکی بهتر و بیشتر استفاده کرد.