محمدکاظم انبارلویی یادداشتی با عنوان «اگر بهشتی در میان ما بود!» را در اختیار جماران قرار داد که متن آن عینا در پی می آید:
1- یک سوال در ذهن جوانان امروز که در دل در گرو نظام اسلامی دارند وجود دارد. اگر شهید بهشتی با آن اوصافی که در فداکاری و تحرک انقلابی وی در سالهای نخستین انقلاب نقل می کنند زنده و در میان ما بود بهعنوان یک انقلابی، فقیه، شجاع، روحانی عارف و اسلامشناس چه میگفت و چه میکرد؟
2- شهید بهشتی در چند روز باقی مانده به پیروزی انقلاب و روزهای نخست در پی تشکل و سازماندهی هزاران جوان شیفته انقلاب و اسلام بود که بتواند در برابر دهها تشکل دستساز آمریکا و شوروی که کفار و مشرکین و منافقین را در بر میگرفت، بایستد. لذا به فاصله یک هفته پس از پیروزی انقلاب حزب جمهوری اسلامی را با انتشار یک بیانیه و اساسنامه که امضای 5 فقیه انقلابی و اسلامشناس پای آن بود، را اعلام فرمود.
3- به فاصله کمی این تشکل در تهران و مراکز استانها و شهرستانها شکل گرفت. با آنکه وظایف کلیدی بر دوش او در شورای انقلاب و پس از آن بهعنوان رئیس دستگاه قضا بود وقت کافی برای سازماندهی و تشکیلات می گذاشت و عناصر خوشنام ، مؤمن و خوشسابقه در سطح ملی را زیر سقف حزب برد و مقابله با گفتمانهای چپ و راست آمریکایی و اروپایی بهویژه منافقین و لیبرالها را آغاز کرد.
4- منافقین و گروهکها و دشمنان اسلام در مباحثهها و مناظرهها و جهاد تبیین او کم آوردند. لذا دست به ترور و خشونت زدند با انفجار حزب جمهوری اسلامی تن او و 72 تن از یاران باوفای امام(ره) را با بمب آلودند.
حزب پس از او که کشور گرفتار جنگ تحمیلی و شرارت منافقین در داخل بود دیگر نتوانست کمر راست کند اما کادرهای آموزش دیده حزب توانست بیش از سه دهه بخشی از نیازهای دولتهای پس از او به عنوان کادر وفادار را به انقلاب و نظام و اسلام را تامین کند.
5- بهشتی نبود تا نبرد نرم دشمن را در سالهای 78 و 88 و 98 و 1401 را ببیند. اما اگر بود به انقلابیون و کسانی که جانشان را در کف اخلاص گذاشتهاند می فرمود :
الف- در هر شرایط و موقعیت از هر گروه و هر جماعتی هستید یک صدا در دفاع از اسلام، انقلاب ، نظام و حمایت از رهبری کم نگذارید.
کمفروشی و کمکاری در این میدان نوعی معامله پنهان با دشمن اصلی یعنی آمریکاست.
ب- انقلابیون یک جبهه جدید نیرومند، در سراسر کشور پدید آوردند.
آنها که پای کار انقلاب ایستادند با ارتباطات گسترده ، آموزش ، شبکهبندی تحرکات سخت و نرم دشمن را رصد و متناسب با آن واکنش بهنگام داشته باشند.
شبکهبندی را در مساجد، تکایا و حسینیهها که میراث مبارزات هزارساله شیعه است دنبال کنید.
ج- وحدت ملی را با خاموش کردن اختلافات داخلی و اصلاح ذاتالبین ارتقاء دهید.
د- امید به آینده یک اصل مهم است ملت از گردنههای سختی عبور کرده است . گردنههای بعدی به اندازه گردنههای قبلی خیلی دشوار نیست کافی است در برابر تولید محتوای رسانهای دشمن مبنی بر ترسیم آینده تیره و تار ، ناامیدی و نیز تولید هراس بایستید.
هـ- کسانی که به اسم اصلاحات در داخل نفرتآفرینی میکنند. ذلت و تسلیم آمریکا در برابر آمریکا را ترویج می کنند امتداد خط نفاق در داخل سرسپرده آمریکا و رژیم اشغالگر قدس هستند.
کسانی که به اسم اصلاحات به اصول امام (ره) و انقلاب و مبانی دینی پشت کردهاند و دینگریزی ، خودباختگی ،کدخداپرستی و ولنگاری فرهنگی را ترویج میکنند، امتداد خط لیبرالیسم و نئولیبرالیسم هستند. از این جماعت فاصله بگیرید. کسانی که مبلغ عرفاندیشی، مردمفریبی ، تجملگرایی و کاخنشینی هستند و دنبال پروژه تغییر قانون اساسی و به اصطلاح اصلاحات ساختاری هستند، تفکرات صهیونیستها و آمریکاییها را در ایران نمایندگی میکنند و دنبال بازگشت طاغوت به کشور می باشند.
با این جماعت مرزبندی داشته باشید.
6- به عنوان کسی که رهنمودهای شهید بهشتی را در روزهای نخستین انقلاب اسلامی خط به خط دنبال و در کلاس های «مواضع ما» منظم شرکت میکردم یقین دارم اگر او در میان ما بود به پاس نگاه بانی از اصول خط امام و رهبری و صیانت از اسلام و انقلاب همین مطالب را بازگو می کرد.