پایگاه خبری جماران: امام جمعه مراغه گفت: کمتوجهی به امام تبعات منفی زیادی دارد. اگر به حضرت امام و انقلاب که محصول زحمات ایشان است، کمتوجهی کنیم کم کم و به مرور زمان انقلاب و امام مورد غفلت قرار میگیرند و آسیبها و خطراتی به نظام میرسد.
مشروح گفت و گوی خبرنگار جماران با حجت الاسلام و المسلمین محمدتقی پورمحمدی عضو مجلس خبرگان رهبری در پی می آید:
با توجه به اظهار گلهمندی یادگار امام، جناب حاج سید حسنآقای خمینی از دستگاههای فرهنگی بهخاطر کم توجهی یا بیتوجهی به یاد و نام و معرفی و ترویج حضرت امام و هشداری که ایشان دادند، لطفا بفرمایید؛ پیامد بیتوجهی به حضرت امام چیست و مسئولان درباره ترویج یاد و نام امام چه کار باید انجام دهند؟
البته این احتمال وجود دارد که توسط برخی، نسبت به شخصیت یا دیدگاههای حضرت امام کمتوجهی شود؛ ولی در عین حال به صحبتهای مقام معظم رهبری که دقت میکنم ایشان معمولاً از حضرت امام مطالبی نقل و بیان میکنند. ممکن است توسط برخی جریانها و طیفها به امام کمتوجهی شود، ولی در مجموع نمیتوان گفت که نسبت به فرمایشات امام بیتوجهی میشود. مخصوصا که مقام معظم رهبری همیشه از امام یاد میکنند، و الّا بدون حضرت امام، جمهوری اسلامی معنا ندارد و همه چیز انقلاب، نظام و جمهوری اسلامی از برکات حضرت امام و کسانی است که راه امام را پیمودند و ادامه دادند. لذا باید دیدگاهها و فرمایشات امام زنده بماند و مطرح شود.
مقام معظم رهبری فرمودند که «این انقلاب بینام خمینی در هیچ جای جهان شناخته شده نیست.» یعنی شناخت مردم جهان از انقلاب اسلامی با نام امام خمینی است. وقتی گفته میشود انقلاب اسلامی یعنی انقلاب خمینی؛ در دنیا این تصور وجود دارد. ممکن است حاج حسن آقا درباره برخی مسائل اطلاعی داشته باشند.
البته ایشان گفتند که نمیخواهم اسم فرد یا گروهی را بیاورم.
بله، در مجموع نمیشود انقلاب اسلامی بینام خمینی باشد. هر چه هست از آثار و برکات آن بزرگوار است. «این همه آوازها از شَه بوَد.» این همه آوازها از «خمینی کبیر» بوَد. خداوند امام را با اجداد طاهرینش محشور بفرماید.
میبینیم در برخی نهادها مثل صدا و سیما و آثار هنری نام امام کمرنگ شده است. برای نمونه حتی در بخش دوم سرود «سلام فرمانده» اسم آقای کافی و برخی شخصیتهای بزرگ برده شد اما از امام نامی به میان نیامد.
ما هم این اشکال را به سرود داشتیم که باید نام امام به عنوان مؤسس جمهوری اسلامی به صورت پررنگ مطرح میشد. این اشکال درست است.
اینکه رهبر انقلاب هر سال به مرقد امام میآیند و سخنرانی میکنند نشاندهنده توجه خاص ایشان به این موضوع است و باید دیگر دستگاهها هم همراه شوند. آیا احساس نمیکنید که ترویج اندیشههای امام در بخشهای فرهنگی کشور کمرنگ شده است؟ و توصیه شما برای رفع این معضل چیست؟
البته من بررسی نکردهام تا قضاوت کنم، اما وظیفه همگان است که از امام بگویند، ایدهها و ویژگیهای امام را مطرح کنند؛ چون ما هر چه داریم از امام است. روز قدس که هر سال باعظمت برگزار میشود از آثار امام است. یا بزرگترین اثر امام نظام جمهوری اسلامی است. همچنین قانون اساسی مبتنی بر ولایت مطلقه فقیه از آثار دیگر حضرت امام است. ما اگر بخواهیم امام را کنار بگذاریم، چیزی نداریم.
لذا علما، نویسندگان، دانشگاهیان، صدا و سیما، وزارت فرهنگ و ارشاد، سازمان تبلیغات و همه و همه وظیفه دارند تا دِین خود را نسبت به امام ادا کنند. همه ما مدیون امام هستیم و جمهوری اسلامی و عزت و عظمت امروز از برکات آن بزرگوار است. امیدوارم خداوند به همه توفیق دهد تا بتوانیم انجام وظیفه کنیم و در محضر حضرت امام و شهدا شرمنده نباشیم.
از دیدگاه شما، کمتوجهی نسبت به آراء امام چه تبعات منفی را متوجه انقلاب و آینده و نظام میکند؟
کمتوجهی به امام تبعات منفی زیادی دارد. اگر به حضرت امام و انقلاب که محصول زحمات ایشان است، کمتوجهی کنیم کم کم و به مرور زمان انقلاب و امام مورد غفلت قرار میگیرند و آسیبها و خطراتی به نظام میرسد. بنابراین معنویت، فکر و ایده حضرت امام این نظام را نگه داشته است، و الا منهای افکار، دیدگاهها و اهداف حضرت امام این نظام باقی نمیماند. بله ممکن است مثل برخی کشورها چیزی به نام جمهوری اسلامی باشد، اما محتوایی نخواهد داشت. مهم این است که در نظام و جمهوری اسلامی اهداف، افکار، اندیشهها و ایدههای امام مورد توجه قرار گیرد و به صورت پررنگ مطرح شود.
عملکرد مسئولان در خدمترسانی باید به گونهای باشد تا علاقه مردم به امام بیشتر از گذشته شود.
بله این کار از مسلّمات است و باید اینگونه باشد. امام به شهید رجایی فرمود که «طبقه مستضعف شما را از کنجهای زندان بیرون آورد و مسئولیتها را به شما محول کرد.» این واقعیتی است که همه باید به آن توجه داشته باشند به ویژه مسئولینی که در جایگاههای مهم هستند توجه داشته باشند که نظام اسلامی از برکات و نتیجه زحمات امام است.