رئیس جامعة المصطفی اصفهان گفت: انقلاب اسلامی و امام خمینی(س) این معادلات را بر هم زدند و به کشورهای اسلامی تشخص و تأثیرگذاری بخشیدند.
همایش «تأثیرات امام خمینی(س) بر جهان اسلام» با حضور میهمانان داخلی و خارجی توسط مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) اصفهان برگزار شد.
به گزارش جماران، حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم ملکی، رئیس جامعة المصطفی اصفهان، برگزاری این گونه مجالس و محافل را از مصادیق بارز شعائر الهی دانست و گفت: در شرایطی که دشمن از هر سو برای تخریب و تخطئه انقلاب اسلامی و ارزش های آن آمده و آماده است، باید برای مقابله در جبهه فرهنگی بر شدت و کیفیت این گونه مجالس افزود.
وی در بخشی از سخنان خود به تقسیمات جهان پس از جنگ جهانی دوم پرداخت و افزود: آن زمان در تقسیمات ابرقدرت ها کشورهای اسلامی و جهان اسلام هیچ نقش و جایگاهی نداشتند و آنها چون تکه ای بی تصمیم در دست ابر قدرت ها دست به دست می شدند. اما انقلاب اسلامی و امام خمینی(س) این معادلات را بر هم زدند و به کشورهای اسلامی تشخص و تأثیرگذاری بخشیدند.
دکتر سهیل اسعد، شیعه شناس اهل آرژانتین، نیز در این همایش ارزش زندگی افراد را در پیوند با معنویت دانست و اظهار داشت: افرادی که بعد معنوی تهی دارند زندگی کم ثمر و کم کیفیتی را پشت سر می گذارند.
وی با بیان اینکه امام خمینی(س) درس دشمن شناسی به شیعیان داد و این بعد اجتماعی را زنده و واقعی کرد، ادامه داد: مراجع ما نیز قبل از انقلاب جایگاه مناسبی نداشتند؛ اما امام راحل با بحث ولایت فقیه و اقتصاد مقاومتی، مدیریت جدیدی را مطرح کرد.
اسعد تصریح کرد: امام خمینی (س) در عصر ما یک مصلح و یک احیاگر بود از جمله اینکه امام خمینی(س) احیاگر نقش خدا در زندگی بشر در عصر کنونی است، جایگاه خداوند قبل از انقلاب اسلامی و موقعیت خداوند در بین انسان ها و تمدن ها و فرهنگ به این گونه بود که برخی از نظریه پردازان به محوریت انسانیت و مُردن خداوند قائل بودند و متدیین جهان خداوند را به زمان خاص، برخی از مکان های خاص و برای کارهای خاص انتخاب کرده بودند. بنابراین خداوند جایگاه خاصی در زندگی نداشت، حتی در تحلیل ها آمده است اگر این انقلاب اسلامی اتفاق نمی افتاد مسیر امت دو جهت داشت؛ یا همگی داعشی و تکفیری و سلفی می شدند و یا اینکه سکولار می شدند و فقط در نماز و روزه مسلمان بودندو اسلام در دیگر ابعاد دخالتی نداشت.
این شیعه شناس اهل آرژانتین ادامه داد: قبل از نهضت امام خمینی(س) و پیروزی انقلاب اسلامی دین و زندگی دینی حالت احتضار داشت و جز در روزهایی خاص در مکان های مذهبی یا یک روایت کرخت و فراموش شده و در معرض خطر کمونیسم و سکولاریسم چیزی از آن باقی نمانده بود. امام خمینی(س) و نهضت اسلامی تحت رهبری ایشان را عامل پررنگ شدن و محوری شدن نقش خدا در زیست و زمانه بشر معاصر بود.
وی تأکید کرد: قبل از انقلاب اسلامی ائمه و خصوصا امام حسین(ع) تنها یک تاریخ بودند و «السلام علی الحسین» بر لسان مؤمنان بود. اما با حرکت امام خمینی واقعه کربلا و امام حسین(ع) به متن زندگی و زیست مؤمنان آمد و «لبیک یا حسین» به مفهوم کنشگری و شهادت طلبی وارد زندگی مؤمنان و شیعیان شد و این معادلات جهان را دگرگون کرد.
اسعد در بخش دیگری از سخنانش بر نقش امام خمینی(س) بر احیای تفکر مهدویت اشاره کرد و گفت: پس از حرکت امام خمینی(س) بود که اندیشه مهدویت به یک ثقل مرکزی در میان مؤمنان و مخالفان شد.
وی از تعدد مراکز مهدویت پژوهی در ایالات متحده و دیگر کشورهای غربی نام برد که به بررسی و تحقیق و تألیف درباره آخرین ذخیره الهی حضرت مهدی(عج) می پردازند و از مواجهه خود با کتاب هایی در حوزه تخصصی مهدویت در دورترین نقاط آمریکای لاتین هم سخنانی بیان کرد و به جایگاه نه چندان مناسب شیعیان در ساختار سیاسی- اجتماعی لبنان تا قبل از حرکت امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی ایران اشاره کرد.
این شیعه شناس اهل آرژانتین ادامه داد: شیعیان تا قبل از امام در لبنان شهروند درجه دو سه بودند و اساسا به حساب نمی آمدند و بسیاری هم به پنهان کردن هویت خود به ایدئولوژی های دنیا محور متوسل شده بودند. اما حرکت اسلامی امام خمینی(س) اعتماد به نفس و عزت را به شیعیان بازگرداند و امروز به برکت امام خمینی(س) نام شیعیان در تمام تصمیم گیری های مهم منطقه و جهان مطرح است و به طور مثال در قضیه سوریه ابرقدرت هایی چون ایالات متحده و روسیه بدون نظر حزب الله لبنان قادر به تصمیم گیری نیستند.
وی امام خمینی(س) را احیاگر اخلاق دانست و تصریح کرد: قبل از انقلاب اسلامی اخلاق حالت نسبی پیدا کرده بود و با وقوع انقلاب و نفس امام خمینی(س) معیار اخلاق اسلامی در جامعه احیا شد و حرکت به سوی ارزش های ابدی الهی به معیار در جامعه تبدیل شد. نظام الهی فکری امام خمینی(س) یک الگو و نوآوری کم نظیر در دنیا بود که جهانیان را متحیر کرده است.
اسعد با اشاره به فشارهای ایالات متحده و غرب بر ایران ادامه داد: در روزهای ابتدایی انقلاب که جمهوری اسلامی نوپا و اوضاع بی سامان بود دشمنان نتوانستند به ایران ضربه بزنند و امروز که ایران قدرتمند است و پایدار و البته آمریکا و غرب سراشیبی زوال را طی می کنند هرگز نخواهند توانست ضربه ای به انقلاب اسلامی و ایران وارد کنند و این از برکات اندیشه امام خمینی(س) است.
در پایان مراسم جوایزی از طرف مؤسسه تنظیم و نشر امام خمینی اصفهان به طلاب برگزیده خارجی جامعة المصطفی که در حوزه اندیشه امام خمینی (س) و انقلاب اسلامی در خارج از کشور فعالیت می کنند، اهدا شد.