به گزارش ایرنا، گام نخست برای افزایش اشتغال و رونق و آبادانی در هر منطقه ، توجه به زیرساختهاست و استان سمنان با وجود برخورداری بیش از 2 هزار و 10 واحد تولیدی و بیش از 200 هزار هکتار اراضی کشاورزی از نبود مرز هوایی برای صادرات کالاهای تولیدی رنج می برد.
بیش یکهزار و 147 اثر تاریخی در استان سمنان شناسایی شده است که با توسعه فرودگاه های سمنان و شاهرود ، ظرفیت این بخش شکوفا شده و صنعت گردشگری نیز رونق می یابد.
به باور کارشناسان، سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی در چند سال گذشته به خوبی مفهوم حمایت از کالای ایرانی و اقتصاد مقاومتی را درک کردند اما برای صادرات محصولات تولیدی توجه به زیرساخت ها به خصوص توسعه فرودگاه های استان اجتناب ناپذیر است.
از سوی دیگر عدالت اقتصادی ایجاب می‌کند تا مسوولان با توسعه حمل و نقل هوایی زمینه بهره‌مندی مردم استان سمنان را از ناوگان حمل و نقلی ایمن فراهم کرد.
فرودگاه مرکز استان در 10 کیلومتری جاده سمنان - مشهد واقع شده است و سابقه تاسیس آن به سال 1355 بر می گردد که هنور راه اندازی نشده است.
فرودگاه شاهرود دارای قدمت زیاد در زمینی به مساحت 720 هکتار در 15 کیلومتری شرق شهرستان در مجاورت جاده شاهرود- مشهد ساخته شد و سال 1367 برای توسعه فرودگاه، ساخت ساختمان های پایانه مسافری ، توسعه باند پرواز آغاز شد و اواخر سال 1380 با فرود اولین هواپیمای مسافری ، بهره برداری از فرودگاه آغاز شد.
همچنین طرح بهسازی توسعه عوامل پروازی فرودگاه سمنان با هزینه 170 میلیارد ریال اعتبار دولتی در سال 95 با حضور دکتر حسن روحانی به بهره برداری رسید.
باند پروازی این فرودگاه در طول و عرض 2 هزار و 800 متر در 45 متر ساخته شده است و 2 شولدر 7.5 متری در این طرح ارزشمند استانی نصب شده است.
مسوولان امر معتقدند اکنون 90 درصد پروازهای کل کشور در 10 فرودگاه انجام می‌شود و مابقی فرودگاه‌ها که هزینه زیادی برای احداث آنها شده است نقش بسیار ناچیزی دراین بخش دارند و توسعه خطوط پروازی فرودگاه های سمنان می تواند در سالهای آینده خدمات ارزشمندی به هموطنان ارایه دهد.
به باور کارشناسان، متأسفانه درگذشته حمل و نقل هوایی در استان سمنان را در زمره یک صنعت نو قلمداد می‌کردند و تنها اقشار خاصی از آن استفاده می‌کنند و به همین دلیل این صنعت نسبت به توسعه سایر زیر ساخت‌ های حمل و نقل سمنان مغفول مانده اما واقعیت این است که درکنار جابه‌جایی مسافر، توسعه فرودگاه های سمنان نقش غیرقابل انکاری در افزایش رونق اقتصادی و افزایش اشتغال دارد.
مسوولان امر می گویند نبود مرز هوایی و صادرنشدن محصولات راهبردی در بخش کشاورزی، صنعت و معدن سالانه حدود 10 میلیون دلار به اقتصاد استان ضرر وارد می کند که آثار مخرب آن در بی میلی کشاورزان و فعالان اقتصادی برای ادامه تلاش و تولید کالا نمایان است.

**توسعه سمنان بدون فرودگاه امکان پذیر نیست
استاندار سمنان در گفت وگو با ایرنا گفت : توسعه این استان در بخش های مختلف گردشگری، معدنی، صنعتی و کشاورزی بدون توجه به فرودگاه و ناوگان هوایی امکان پذیر نیست.
سیدشهاب‌الدین چاوشی افزود: باید برای افزایش اشتغال و رونق کسب و کار در سمنان از تمام ظرفیت ها استفاده کرد و بدون توسعه ناوگان هوایی و فرودگاه نمی توان انتظار توسعه پایدار استان را داشت.
وی اظهارداشت: تکمیل فرودگاه‌های استان در سال جدید یک اولویت مهم برای تحقق شعار سال بوده و تحقق این امر در جابه جایی کالاهای تولید و همچنین جذب گردشگر موثر است.
وی گسترش راه‌های ارتباطی و سهولت در جابه جایی کالا را یکی از راه‌های مهم حمایت از تولید داخلی به‌ویژه در استان مهم سمنان اعلام کرد و افزود: باید با تخصیص اعتبار و توسعه همه جانبه فرودگاه های استان محصولات صنعتی و کشاورزی سمنان را به نقاط مختلف جهان صادر کرد.
چاوشی اضافه کرد: یکی از دغدغه های اساسی اقشار مردم وجود بیکاری در سمنان است و یکی از راه های مهم برای افزایش اشتغال و کاهش بیکاری در کشور توجه ناوگان ریلی، جاده ای و هوایی در استان است.

**توسعه فرودگاه مکمل رونق اقتصادی سمنان
استاد رشته اقتصاد دانشگاه شاهرود در گفت وگو با ایرنا افزود: در سال سالهای گذشته برای نخستین بار زردآلو بسطام به مالزی و انگور شاهرود به عربستان صادر شد و توسعه صادرات در استانی که اقتصادش برپایه کشاورزی، صنعت و معدن است، فرودگاه تاثیر بسیاری بر ایجاد اشتغال و بهبود معیشت مردم آن خواهد داشت.
محمد امانی اظهارکرد: در سال گذشته در نخستین گام دفتر نمایندگی گمرک شاهرود در این شهر آغاز به کار کرده و از امسال تمامی مراحل گمرکی محصولات و کالاهای تولیدی در این شهرستان انجام می شود.
وی ادامه داد: از آنجایی که استان سمنان قطب تولید در بخش کشاورزی کشور است، توسعه فرودگاه بسیاری از چالش های این بخش مانند جذب سرمایه گذار را برطرف می کند.
امانی اضافه کرد: از ابتدای تاسیس دفتر گمرک شاهرود تاکنون نزدیک به چهار میلیون دلار کالا از شرق استان سمنان صادر شده است.
وی ادامه داد: اکنون بسیاری از محصولات مانند پسته از طریق شهرهای دیگر و با نام آن ها به دیگر کشورها فرستاده می شود و اگر زمینه برای صادرات مستقیم فراهم شود، می توان محصولات را با نام و بسته بندی شهرستان های استان و از سمنان به مقصد مورد نظر فرستاد.
استاد رشته اقتصاد دانشگاه شاهرود تصریح کرد: با توجه به راه اندازی فرودگاه، ارزیابی بیشتر کالاها در محل تولید و همچنین کمرنگ شدن حضور فیزیکی ارباب رجوع ، علاوه بر آسان کردن فرایند صادرات، زمان انجام کار بسیار کوتاه می شود.
امانی ادامه داد: علاوه بر این توسعه گردشگری هم با راه اندازی پروازهایی به مقصد های گوناگون می تواند در کنار کشاورزی، صنعت و معدن نقش غیرقابل انکاری در افزایش اشتغال در نقاط مختلف استان داشته باشد.

** فرودگاه سمنان و شاهرود به توسعه استان کمک می‌کند
نماینده مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با ایرنا از تصویب 10 میلیارد ریال اعتبار برای توسعه فرودگاه سمنان خبرداد و گفت: همکاری 2 فرودگاه شاهرود و سمنان به توسعه استان کمک می‌کند.
احمد همتی افزود: در صورت برقراری پروازهای منظم در سطح ملی از فرودگاه سمنان می توان برای سفر به مشهد، عسلویه و عتبات عالیات بهره برد.
وی با بیان این که، در شرایط بحرانی سرما و لغو پروازهای احتمالی از فرودگاه سمنان به عنوان فرودگاه معین تهران می توان استفاده کرد، افزود: از این پس سمنان به عنوان تنها مرکز استان کشور که فاقد فرودگاه باشد نیست.
همتی با بیان این که، سمنان به علت نزدیکی به پایتخت امکان پوشش هشت شهر را دارد، ابراز داشت: همکاری 2 فرودگاه شاهرود و سمنان علاوه بر توسعه استان می تواند به برطرف کردن مشکلات کشور نیز کمک کند بنابراین از مردم انتظار می رود از پروازهای فرودگاه حمایت کنند.
نماینده مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی با بیان این که، مناسب بودن نرخ بلیط هواپیما اماکن دسترسی بیشتر عموم را فراهم می‌کند.

**فرودگاه، شاهرود را از بن بست اقتصادی نجات می دهد
نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با ایرنا گفت: اگر قراراست اقتصاد شاهرود به ویژه در بخش کشاورزی از بن بست خارج شود، فرودگاه این شهرستان باید ارتباط جهانی پیدا کند.
سید حسن حسینی شاهرودی افزود: برای ارزشمند کردن محصولات کشاورزی شاهرود، باید زنجیره تولید کامل شود.
وی با بیان این که یکی از الزامات صادرات محصولات ، داشتن مرز هوایی است، افزود: مدیریت فرودگاه شاهرود باید برای توسعه این فرودگاه همواره در تلاش باشد.
وی اضافه کرد: ما به دنبال توسعه صنعت در بخش صنایع تبدیلی کشاورزی و منابع معدنی و همچنین صنعت گردشگری هستیم و توسعه فرودگاه شاهرود می تواند رونق اقتصادی را به این شهرستان برگرداند.
نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی افزود: مردم نشان دادند اگر در صحنه باشند، بسیاری از کارها را می توان انجام داد همان گونه که 25 سال پیش فرودگاه شاهرود را مردم ساختند و در این مورد یک ریال به ما کمک نشد.

** تجهیز فرودگاه های سمنان به ایستگاه هواشناسی
مدیرکل هواشناسی سمنان در گفت وگو با ایرنا گفت: اعتبار مورد نیاز برای تکمیل ساختمان و تجهیزات ایستگاه‌های هواشناسی فرودگاهی در سمنان و شاهرود 15 میلیارد ریال برآورد می‌شود.
غلامرضا حسنی غربا افزود: در ایستگاه هواشناسی فرودگاه سمنان تجهیزات لازم نصب شده و نیاز به 10 میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل ساختمان و تجهیزات دارد که از محل اعتبارات استانی و ملی باید به آن کمک شود که پیگیر آن هستیم.
وی، پیش بینی وضعیت هواشناسی مسیر پرواز برای پروازهای این فرودگاه و هم برای پروازهای عبوری در سطح ملی و بین‌المللی، داخلی و خارجی را از قابلیت‌های ایستگاه‌های هواشناسی در سمنان عنوان کرد وگفت: در ایستگاه هواشناسی فرودگاه شاهرود نیز تجهیزات تکمیل شده و فعال است و برای تکمیل تجهیزات و تامین مکان به جای مکان موقت فعلی، به پنج میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
حسنی غربا یادآور شد: خدمات هواشناسی فرودگاهی در شاهرود از سال گذشته به صورت کامل ارایه می شود و در حال حاضر نیز فعال است، به منظور تکمیل و تقویت این خدمات و تامین مکان مناسب، پیش‌بینی اعتبار جدید ضروری است.
مدیرکل هواشناسی سمنان با اشاره به لزوم تامین نیروی انسانی در بخش هواشناسی فرودگاهی و توسعه بخش پیش‌بینی و تحقیقات در استان سمنان، گفت: در استان برای تامین نیاز این بخش‌ها، به هشت کارشناس به منظور تکمیل مجموعه نیروی انسانی هواشناسی استان سمنان نیاز است.

**فرودگاه به رونق گردشگری سمنان کمک می کند
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سمنان در گفت وگو با ایرنا گفت: فرودگاه و مرز هوایی حلقه مفقوده در اجرای طرح های اشتغال محور در بخش گردشگری در سمنان است که باید برای تحقق این امر مهم، توجه به زیرساخت های ارتباطی مدنظر قرار گیرد.
محمد جهانشاهی افزود: توسعه زیرساختهای ارتباطی و فناوری اطلاعات و همچنین فرودگاه برای توسعه گردشگری در استان ضروری است.
وی خاطرنشان کرد: استان سمنان ظرفیت‌های مطلوبی در بخش گردشگری دارد که باید با توسعه فرودگاه از این ظرفیت برای تحول در چرخه اقتصاد و بخش اشتغال استان بهره برد.
وی با بیان این که برخی از مناطق استان با توجه به ظرفیت‌های موجود می‌توانند به‌عنوان شهر یا روستای هدف در بخش گردشگری توسعه یابند، اظهارداشت: ایجاد زیرساخت‌های ارتباطی و فرودگاه های با کیفیت باید به عنوان یک اصل مهم در رونق کسب وکار در بخش گردشگری مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان این که، برای توسعه گردشگری باید ظرفیت‌های موجود را در رسانه‌های دیجیتالی معرفی کنیم، خاطرنشان کرد : معرفی و تبلیغات بخش گردشگری در فضای مجازی و دیجیتالی می‌تواند بخش گسترده‌ای از مردم را نسبت به وجود این ظرفیت‌ها آگاه کند.
جهانشاهی با تاکید بر لزوم حمایت از فناوری های به روز ارتباطی در بخش گردشگری، ادامه داد : به‌ روزرسانی عملکردهای تبلیغاتی در معرفی جاذبه های گردشگری به خصوص در فرودگاه های کشور مهمترین اولویت این اداره کل در سال جاری است.
وی تصریح کرد : توسعه باند پروازی فرودگاه های سمنان و شاهرود و توجه به زیرساخت ناوگان ریلی و جاده ای به منظور رونق گردشگری و افزایش اشتغال و همچنین اجرای طرح های توسعه اقتصادی در این منطقه از کشور باید در اولویت قرار گیرد.

**باند فرودگاه سمنان توسعه می یابد
فرماندار سمنان در گفت وگو با ایرنا بابیان این که ارتقای باند فرودگاه این شهرستان از 2 هزار و 800 متر به سه هزار و 100 متر ارتقا می یابد گفت: تحقق این امر همراهی دستگاه‌های مربوط را می‌طلبد.
سید عباس دانایی افزود: فرودگاه یکی از مهم‌ترین زیرساخت‌ها برای شهر صنعتی و دانشجویی سمنان است که تطویل باند آن نیز سبب تسریع در ارایه مجوزهای لازم خواهد شد.
وی اظهارداشت: ظرفیت‌های سمنان مانند وجود گمرک، هم‌جواری با کریدورهای اصلی شمال شرق کشور، راه‌آهن، دانشگاه‌ها و مراکز صنعتی و تولیدی، بافت جمعیتی، تبادلات اقتصادی و اعزام به عتبات عالیات از جمله معیارهای اهمیت بخشی به تکمیل فرودگاه سمنان هستند.
وی گفت: فرودگاه این شهرستان فرصتی مناسب برای توسعه اقتصادی مرکز استان است و همچنین می‌تواند در ترویج گردشگری نقش‌آفرینی ویژه‌ای داشته باشد.
دانایی از دستگاه‌های اجرایی خواست تا نهایت همکاری را در مقوله توسعه فرودگاه سمنان صورت دهند و این زیرساخت مهم می‌تواند به صدور تولیدات و همچنین جذب سرمایه‌گذار نیز کمک شایانی کند.

**طرح توسعه 20ساله فرودگاه سمنان تدوین شد
رییس فرودگاه سمنان در گفت وگو با ایرنا با اشاره به طولانی شدن باند این فرودگاه، گفت: گام دوم این طرح به طول 2 هزار و 800 متر در تیرماه امسال آغاز شد که درنهایت اجرای کامل آن طول باند را به سه هزار و 100 متر افزایش می دهد.
محمود شجاعی افزود: سه طرح جامع برای فرودگاه سمنان در سال‌های گذشته تدوین‌شده که طرح پنج‌ساله، 10 ساله و 20 سال از جمله این طرح‌ها هستند که می‌توانند فرودگاه سمنان را در بازه زمانی ب2 دهه به توسعه و رشد برسانند.
وی اظهارداشت: نصب و راه‌اندازی سامانه مکالمات هوانوردی، اجرای زیرساخت شبکه مخابرات، نصب 42 دکل روشنایی، احداث استخر ایمنی، بهسازی اتاق مخابرات، تأسیسات ایمنی و ساختمان آتش‌نشانی از جمله اقدامات صورت گرفته در فرودگاه سمنان در چند سال گذشته است هستند.

**مرز هوایی شاهرود در دستور کار دولت است
استاندار سمنان در گفت وگو با ایرنا بابیان این که مرز هوایی فرودگاه شاهرود در دستور کار دولت قرارگرفته است، گفت: با پیگیری‌هایی که اخیراً جدی‌تر شده امیدواریم این طرح به تصویب نهایی برسد.
سید شهاب‌الدین چاووشی افزود: فرودگاه می‌تواند بسیاری از امکانات و فرصت‌ها را برای منطقه فراهم کند و در شاهرود و در راستای توسعه فرودگاهی که مردم بنایش را گذاشته‌اند و در آینده تلاش خواهیم کرد که پروازها نه‌تنها به شاهرود و مشهد بلکه به دیگر شهرهای کشور برقرار شود.
وی اظهارداشت: فرودگاه شاهرود به‌عنوان یکی از مرزهای هوایی کشور از گذشته پیگیری شده و در دستور کار دولت قرار دارد و امیدوار هستیم که با پیگیری‌هایی که اخیراً به‌طورجدی به آن پرداخته‌شده، این امر به تصویب برسد و ما بتوانیم شاهد درخشش شاهرود در این زمینه باشیم.
سمنان 2 فرودگاه دارد یکی در سمنان دیگری در شاهرود واقع است.
6026/7339
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.