به گزارش ایرنا، در بسیاری از کشورهای در حال توسعه، الگوی رشد روستایی به مثابه راهبرد با اهمیت برای تامین نیازهای اساسی و توزیع بهینه منافع ناشی از توسعه ملی است.
از سال 1327 که اولین برنامه توسعه روستایی کشور تدوین شد، تلاش های پراکنده ای برای توسعه این مناطق کلید خورد و این امر در تدوین برنامه های عمرانی کشور تا حدودی مورد توجه قرار گرفته، اما به اعتقاد جمعی از کارشناسان اقدام بایسته، همه جانبه نگر و اثرگذاری در راستای توسعه روستایی برای پیشگیری از پدیده مهاجرت به شهرها صورت نگرفته و با وجود بردن امکانات پایه به مناطق روستایی و صرف هزینه های سنگین برای شاخص های رفاه ،همچنان علامت سووال بزرگی در مقابل مقوله مهاجرت به شهرها و خالی شدن بسیاری از روستاها از جمعیت وجود دارد.
وضعیت نامناسب راه های استان سمنان در حالی است که به لحاظ اهمیت اقتصادی و قرار گرفتن استان در کریدور شمال به جنوب و شرق به غرب کشور توجه به توسعه راه های این خطه از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
به باور کارشناسان امر ساخت و تامین راه روستایی مسیری هموار برای افزایش روزافزون توسعه اقتصادی، جذب سرمایه گذار و کاهش مهاجرت در 284 روستای استان سمنان است.
مدیرکل راه و ترابری سمنان روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا گفت : سالانه 150 کیلومتر راههای روستایی این استان با صرف 40 میلیارد ریال اعتبار بهسازی و آسفالت می شود.
سیدعبدالمجید نژاد صفوی افزود : جاده ها و محورهای مواصلاتی بی کیفیت روستایی و حومه های شهری دلیل 10 درصد سوانح رانندگی در این استان است.
وی اظهارداشت : محورهای مواصلاتی بیش از یکصد روستای استان سمنان نیاز به بازسازی دارد و که با تخصیص اعتبار برای رفع این معضل اقدام کرد.
وی اضافه کرد : این استان بیش از یکهزار هزار کیلومتر راه روستایی دارد که باید برای رونق کسب و کار و افزایش رفاه اجتماعی به نوسازی آن توجه داشت.
مدیرکل راه و ترابری استان سمنان ادامه داد : در دولت تدبیر و امید جاده های 30 روستای این استان آسفالت و نوسازی شد و تاپایان دولت دوازدهم آسفالت بیش از 50 روستای دیگر در دستور کار قرار دارد.
نژاد صفوی تصریح کرد : بیش از 500 میلیارد ریال در دولت تدبیر و امید برای نوسازی شریان های فرعی استان هزینه شد و براساس آمار پلیس راه سمنان میزان تصادفات جاده ای در این مناطق بیش از 20 درصد کاهش یافت.
وی خاطرنشان کرد : کیفیت جاده های روستایی این استان در مقایسه با گذشته ارتقا یافته اما از علل مهم وقوع تصادفات در این بخش می توان به بی توجهی به قوانین راهنمایی و رانندگی و سرعت بالا اشاره کرد.
وی تصریح کرد : همه ساله طرح ایمن سازی فیزیکی مدارس حاشیه راهها انجام می گیرد که تاکنون محور 60 روستا ایمن سازی شده و طرح ارتقا ایمنی موتورسوران در 20 روستای استان اجرا شده است.
مدیرکل راه و ترابری استان سمنان بیان داشت : روستاهای سمنان با وجود نقش تاثیرگذار دراقتصاد استان از نبود زیرساخت های سرمایه گذاری رنج می برد که در این میان توسعه راه روستایی می تواند نقش قابل توجه ای در کاهش آمار بیکاری در سمنان ایفا کند.
استان سمنان با 97 هزار و 491 کیلومتر مربع رتبه ششم را در بین دیگر استان های کشور به لحاظ وسعت دارد. به گزارش ایرنا، 660 کیلومتر از بزرگراه 860 کیلومتری تهران - مشهد در استان سمنان واقع شده است.
سه هزار و 784 کیلومتر راهِ استان سمنان 2.1 درصد از راه های کشور را شامل می شود.
براساس آمار سرشماری نفوس و مسکن 1395، 141 هزار و 858 نفر در 284 روستای استان سمنان زندگی می کنند.
استان سمنان بیش از 700 هزار نفر جمعیت دارد.
7339/6026/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.