به گزارش ایرنا، سمنان با داشتن سابقه تاریخی و فرهنگی، به منظور توسعه از مسیر گردشگری، نیازمند تعریف شاخص‌های برجسته تاریخی شهر در قالب منظر فرهنگی سمنان است.
گردشگری یکی از 2 محور اصلی برنامه محوری استان سمنان در برنامه چشم انداز توسعه است و بنا به گفته سید شهاب الدین چاوشی استاندار سمنان گردشگری باید در سال 1397 با تحول اساسی در تامین زیرساخت ها و تعریف برنامه ها، بار بزرگی از توسعه و اشتغالزایی استان را بر عهده گیرد.
مهمترین تمرکز گردشگری در هر کشوری، داشته های فرهنگی و تاریخی است، استان و شهر سمنان با داشتن قابلیت های متنوع در این زمینه، نیازمند تعریف شاخص های منظر فرهنگی برای معرفی بیشتر در مسیر توسعه گردشگری است.
مدیر امور گردشگری شهرداری سمنان روز شنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان این که زیرساخت‌‌های فرهنگی برجسته‌ای در این حوزه فرهنگ و تاریخ شهر سمنان برای توسعه گردشگری وجود دارد، در تعریف منظر فرهنگی افزود : منظر فرهنگی شهر به مجموعه ویژگی‌های شاخص یک شهر گفته می شود که در طول زمان یا مکان پایدار بوده و اکنون قابلیت مطرح شدن به عنوان سابقه مهم شهر را دارد.
محمودرضا دارائی افزود : تعریف منظر فرهنگی یکی از ضرورت های لازم برای ارتقای جایگاه فرهنگی و توسعه این شهر در شاخص گردشگری است.
مدیر امور گردشگری شهرداری سمنان با اشاره به تعیین گردشگری به عنوان یکی از شاخص های توسعه استان سمنان، گفت: شناسایی شاخص های مهم شهر سمنان برای ثبت منظره فرهنگی این شهر در مقیاس جهانی گام مهم معرفی و مطرح شدن نام شهر سمنان برای توسعه گردشگری است.
دارائی با اشاره به اینکه منظر فرهنگی شهر بیان کننده ویژگی شاخص شهری است که در طول زمان یا مکان دارای پایداری باشد، گفت: تعریف منظر فرهنگی شهر سمنان نیاز به مطالعات و مستندات گسترده دارد.
وی خاطرنشان کرد: اولین شاخص در منظر فرهنگی سمنان می تواند قرارگرفتن این شهر در مسیر جاده ابریشم باشد که بیان کننده سابقه تاریخیِ وجود امنیت شهر سمنان در طول قرن ها به عنوان مسیر بازرگانی تاجران است.
مدیر امور گردشگری شهرداری سمنان با اشاره به شرایط جغرافیایی این شهر برای تعیین شاخص های منظر فرهنگی، بیان کرد: بر اساس مستندات موجود شهر سمنان، وابستگی شهر به آب و پایداری روش تقسیم آب نیز می تواند یکی دیگر از شاخص های معرفی منظر فرهنگی شهر سمنان مدنظر باشد.
وی اضافه کرد: این که آب و فرهنگ توزیع آب در شهر سمنان در یک سابقه تاریخی با فرهنگ و زندگی مردم این شهر گره خورده است، می تواند ظرفیت مهمی برای تعیین منظر فرهنگی باشد.
دارائی، با بیان اینکه شاخص های منظر فرهنگی باید در زندگی تاریخی مردم شهر سمنان موثر بوده باشد، خاطرنشان کرد: این شاخص ها باید به گونه ای شناسایی و بازتعریف شود که نشان از تاثیر پایدار در بستر اجتماعی و فرهنگی داشته باشد.
وی تدوین برنامه هایی مانند باغ‌گشت، کوه‌گشت، کویرگشت و رودگشت را از سوی شهرداری سمنان با هدف برجسته سازی شاخص های تاریخی و فرهنگی شهر سمنان ذکر و اضافه کرد: برگزاری چنین برنامه هایی، مقدمه ای برای شناسایی دقیق تری شاخص های منظر فرهنگی و تجربه های گام به گام برای برجسته سازی این شاخص هاست.
مدیر امور گردشگری شهرداری سمنان گفت : برگزاری جشنواره های مناسبتی مانند گل نرگس، نوروزخوانی، برنامه های دهه کرامت با تمرکز بر وجود امامزادگان در شهر سمنان می تواند رد شاخص های فرهنگی و مذهبی به عنوان منظر فرهنگی مطرح باشد.
شهر سمنان 185 هزار نفر جمعیت و 2 هزار و 594 هکتار وسعت دارد و آثار تاریخی مانند مسجد جامع مربوط به دوره اول اسلام، چال خندق مربوط به دوره فراپارینه سنگی، منطقه میرک سمنان مربوط به دوره پارینه سنگی و برخی بناهای دیگر مانند دروازه ارگ و حمام پهنه نیز مربوط به دوره قاجاریه است.
6103/6026
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.