خدابخش عرب روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، با اشاره به خلاقیت هایی در استان سمنان در فرآوری زیتون، افزود: برخی بهره برداران به عنوان نمونه با ترکیب روغن زیتون با اکالیپتوس، پمادی برای درمان درد ساخته‌اند که دارای ارزش افزوده قابل توجهی است و تولید فرآورده هایی از این دست که دارای ارزش افزوده مناسب از تولیدات کشاورزی باشد مورد حمایت قرار می گیرد.
وی خاطرنشان کرد: در بخش فرآوری زیتون در استان سمنان اقدامات خوبی انجام شده، با توجه به درصد بالای خلوص روغن زیتون در استان، بهره برداران خلاقی وارد این عرصه بهره برداری شده اند و دیگر نگاه سنتی به صنعت زیتون فقط برای روغن‌کشی در دنیای کنونی مطرح نیست و باید به فکر فرآوری متنع و به‌روز بود.
معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: 85 درصد روغن کشور وارداتی است، در توسعه کشت زیتون برای تامین روغن مورد نیاز کشور اکنون عقب‌ماندگی‌های زیادی داریم که باید استان سمنان رسالت خود را در جبران این عقب‌ماندگی با تامین زیتون مورد نیاز انجام دهد.
وی با اشاره به اینکه بحث زیتون در سه حوزه توسعه کشت و فرآوری باید دنبال شود، افزود: کشاورزان و باغداران استان سمنان با آگاهی به این نتیجه رسیده اند که کشت گندم یا ارقام آب‌بَر با وجود کمبود آب دیگر میسر نیست و به این ترتیب نوع کشت در حال حاضر از حالت زراعی به کشت باغی تبدیل شده است.
وی اضافه کرد: با رعایت الگوی کشت خودخواسته در استان سمنان پنج تا 6 هزار هکتار توسعه باغ های زیتون از ایوانکی، گرمسار، آرادان، سرخه و سمنان، انجام شد که رقم قابل قبولی است.
عرب با تاکید بر اینکه در بخش تولید و فرآوری در استان سمنان اقدامات لازم انجام شده و باید بهره برداران دراین زمینه پیشگام باشند، به تشکیل انجمن زیتون در استان اشاره و اضافه کرد: در انجمن زیتون استان نیز باید حقوق تولیدکنندگان به صورت ساختارمند و با هدف مشخص دنبال شود.
وی گفت: بدون انجمن صدای بهره برداران به جایی نمی رسد، از طریق انجمن زیتون نیازها و حقوق زیتون‌کاران استان از طریق اتاق بازرگانی قابل پیگری است.
معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان تاکید کرد: هویت بخشی به فعالیت زیتون‌کاران و فرآوری‌کنندگان این حوزه، کمک به افزایش تولید و افزایش ارزش افزوده از وظایف و رسالت های انجمن زیتون است.
باغ های زیتون کشور 85 و توسعه این باغ ها در استان سمنان حدود 6 هزار هکتار است، در استان سمنان حدود 45 هزار نفر بهره بردار بخش کشاورزی هستند، سمنان پس از استان های زنجان، قزوین، گلستان و فارس، پنجمین استان صاحب انجمن زیتون کشور است.
6103 تهیه و انتشار: مصطفی دهقان
برای آگاهی از تازه‌ترین اخبار و رویدادها در استان سمنان به نشانی IRNASEMNAN@ کانال اخبار ایرنا سمنان مراجعه کنید.
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.