به گزارش ایرنا ، روزانه گروه هایی از دور و نزدیک به دیدن این مرواید کویر می آیند تا زمانی را در محیط با صفای آن بگذرانند، اما روزهای تعطیل داستان دیگری دارد، بسیاری از دوستداران طبیعت به صورت خانوادگی و جمع های دوستانه یک روز خود را در کنار این مروارید غلتان سپری می کنند.
گردشگرانی که بارنخست این مجموعه زیبا را می بییند لحظاتی در عظمت آفریننده و زیبایی های چشم نواز آن خیره می مانند، و همه مشکلاتی را که برای دیدن آن متحمل شده اند به فراموشی می سپارند.
این آبشار طبقاتی دل هر بیننده عاشق طبیعت و گردشگری را به خود جذب می کند ولی بسترهای لازم برای جذب گردشگر هنوز آن چنان که شایسته چنین مکانی است، فراهم نشده است.
برخی گردشگران و طبیعت گردان که برای شنیدن صدای موسقی دل انگیز ریزش آب از ارتفاع کوهساران به این مکان آمده اند در گفت و گو با خبرنگار ایرنا راه دسترسی به این مکان تفریحی را نیازمند تعریض ،بهسازی و آسفالت می دانند.
آنان کم عرضی مسیر حدود 10 کیلومتری از شهر مجن و خاکی بودن آن را از مسایلی برشمردند که از جذب بیشتر گردشگر به منطقه جلوگیری می کند.
البته برخی گردشگران نیز به هنگام طی مسیر رعایت حال کشاورزان مسیر دسترسی به آبشار را نمی کنند و همین موجب گلایه هایی از سوی آنان شده است.
به گفته این کشاورزان رعایت نکردن قوانین راهنمایی و رانندگی و به ویژه رعایت سرعت مطمئنه در جاده های خاکی از سوی رانندگان خطرهایی را برای آنان به وجود می آورد.
حسن ملک در این باره گفت : با توجه به اینکه بخش قابل نوجهی از باغ ها و زمین های کشاورزی این منطقه در دو طرف این جاده قرار دارد، رفت و آمد با سرعت بالای وسایل نقلیه سبک و سنگین ، گرد و غبار زیادی را برروی محصولات کشاورزان می نشاند.
وی ادامه داد: رفت و آمد بی مهابای جوانان موتور سوار و برخی رانندگان خودروهای سبک هم جان گردشگران ، مردم و کودکان را به خطر می اندازد.
یک گردشگر که از سبزوار برای دیدن آبشار آمده بود ، خاکی بودن راه دسترسی به آبشار را یکی از مشکلات عنوان کرد وگفت: در نیمه دوم سال بارش ها شروع می شود و راه آبشار پر از گل و لای می شود و این امر دسترسی به آبشار را سخت می کند.
علی جوینی به چهار هزارتومان ورودیه آبشار به ازای هر خودروی سواری هم اشاره کرد و افزود: اکنون که شهرداری این در آمدها را جمع آوری می کند، برای آسایش و رفاه گردشگران باید بیش از این کار کند.
وی ادامه داد: شهرداری مجن به ایجاد تعداد کمی آلاچیق و یک مجموعه سرویس بهداشتی قناعت کرده است.
وی با بیان این که محل های جمع آوری زباله در این مکان اندک است ، افزود: به نظر می رسد زباله های جمع آوری شده نیز مدتهاست تخلیه نشده که از نظر بهداشتی مخاطره آمیز به نظر می رسد.
وی فضای بکر و زیبای طبقه دوم این آبشار را یاد آور شد و گفت: به خاطر زباله هایی که میان سنگ ها مانده ، بوی نامطبوعی در فضا می پیچد و همچنین آثار استفاده از قلیان نیز به چشم می خورد که هر بیننده ای را می آزارد.
حسن اکبری دیگر بازدید کننده از این مجموعه تفریحی و طبیعی گفت: با بالا آمدن آفتاب و در نیمه های ظهر به علت عدم رعایت مسایل بهداشتی و قرار دادن خرده گوشت ها ومیوه ها در اطراف برخی آلاچیق ها ، حیوانات موذی آرامش مردم را تحت تاثیر صدا و مزاحمت های خود قرار می دهند.
در همین حال ، مادری که زنبور دست فرزندش را گزیده بود به دنبال راه چاره برای التیام درد و سوزش گزیدگی زنبور برای فرزندش بود تا این که یکی از گردشگران با وسایل امدادی به کمک آن ها شتافت.
فاطمه احمدی از مسئولان امر خواست برای رفاه بیشتر مراجعان و با توجه به فاصله حدود 10 کیلومتری آن تا شهر مجن یک مرکز سیار خدمات درمانی برای کمک به حادثه دیدگان احتمالی دایر کنند چون رسیدگی های نخستین برای نجات جان مصدم یا بیمار بسیار اهمیت دارد.
یک گردشگر نیز که از شمال کشور آمده به دستکاری های انجام شده در محیط آبشار اشاره کرد و گفت: استفاده از آهن آلات به شکل نامتوازن برای دسترسی به طبقه دوم آبشار با سازه های آهنی و همچنین عبور لوله آب قطور سیاه رنگ پلی اتیلن ، زیبایی های این فضای طبیعی را برهم می زند.
محمد میرفندرسکی افزود: راه پله ای که با میلگرد برای دسترسی به طبقه دوم آبشار ساخته شده ، برای تردد مردم به ویژه کودکان مناسب نیست و باعث پیچش مچ پا یا لغزیدن و فرو افتادن آْن ها خواهد شد.
وی ادامه داد: باتوجه به امکانات نوین و ساخت بناهای کامپوزیتی سبک ، دیگر نباید از امکانات قدیمی که دچار فرسایش شدید ،تخریب و ناهمگونی می شوند استفاده کرد.
مجید آقایی شهردار مجن در پاسخ به سوال های خبرنگار ایرنا
گفت: مناطق گردشگری این شهرهمچون آبشار تنگه داستان ،فرحزاد و چشمه هفت رنگ مجن از مناطق نمونه گردشگری استان سمنان هستند.
آقایی در باره کارها و پیگیری های شهرداری در باره آبشار تنگه داستان گفت : چون این آبشار از مناطق هدف گردشگری است، باید همه دستگاه های مربوط برای احیا، ایجاد زیرساخت و مهیا کردن زمینه رفاه حال گردشگران فعال باشند.
وی ادامه داد: شهرداری مجن نیزدر همین راستا با پیگیری های به عمل آمده در مدت سه سال توانست پروانه های لازم را دریافت نموده و با همکاری سازمان میراث فرهنگی استان اقدام به برق رسانی به آبشار تنگه داستان کرد.
شهردار مجن افزود :برای تهیه طرح توسعه گردشگری و ارائه خدمات مناسب و درخور گردشگران هم شهرداری کارهایی انجام داده است.
وی گفت: مطالعه ساخت طرحی به نام مجتمع تفریحی و گردشگری آبشار تنگه داستان ، به مشاور سپرده شده و در حال تهیه است که به محض آماده شدن و تامین اعتبار آن با مشارکت بخش خصوصی آغاز خواهد شد .
وی از ساخت 50 آلاچیق دیگر در محل آبشار خبر داد و گفت: با تهیه طرح گردشگری و مشخص شدن نوع آلاچیق و مساعد بودن وضعیت هوا به زودی ساخت آنها نیز شروع خواهد شد.
وی از ساخت توقفگاه خودروها نیز در محل آبشار خبرداد و گفت: جمع آوری زباله های محیط آبشار باید توسط بهره بردار انجام شود.
آقایی در باره علت آسفالت نشدن مسیر مجن تا آبشار نیز بیان داشت : برای آسفالت جاده پیگیری های زیادی از سوی مسوولان شهرستان و استان انجام شده و قول های مساعدی نیز داده شده است.
وی به ساخت سد مجن در بالادست آبشار اشاره کردو افزود: چون راه موجود توسط پیمانکار سد ساخته شده ، اعتبار لازم برای این منظور به شهرداری تخصیص داده نمی شود.
وی با بیان این که شهرداری با جدیت به دنبال آسفالت مسیر آبشار است، ادامه داد: شهرداری مجن پیشنهاد مالچ پاشی به صورت موقت ارائه داده و در حال پیگیری و کسب مجوز های آن است .
وی درخصوص وضعیت آنتن دهی تلفن های موبایل در منطقه آبشار نیز گفت: اکنون فقط سیمکارت های ایرانسل در این محل قابل استفاده هستند که برای آنتن دهی دیگر اپراتور ها نیز نامه نگاری هایی انجام شده است.
شهردار مجن برای استقرار پایگاه امدادی توسط هلال احمر و اورژانس در منطقه آبشار تنگه داستان گفت: به علت کمبود نیرو اکنون انجام این کار مقدور نمی باشد ، مبالغ دریافتی از گردشگران نیز صرف هزینه نظافت و تعمیر سرویس های بهداشتی و دیگر هزینه همان محل می شود .
آقایی برای نصب علائم هشدار دهنده مسیر نیز گفت: این مسیر جاده بین باغات محسوب می گردد که علائم در آن کارایی ندارد، بنابر این بعد از آسفالت تابلو های مورد نیاز نصب خواهد گردید.
شهرتاریخی مجن که به ماسوله کویر معروف است ، در 35 کیلومتری شمال غربی شاهرود واقع شده و حدود6 هزار نفر جمعیت دارد.
بافت قدیمی این شهر بربلندای کوهی قرار گرفته که بام هرخانه حیاط خانه بالاتر است و به همین خاطر ماسوله کویر به آن گفته می شود.
در تپه های مجاور این شهر قلعه هایی وجود دارد که کارشناسان قدمت آن ها را نزدیک به سه هزار سال می دانند.
شهرستان شاهرود دارای 148 اثر تاریخی در فهرست میراث ملی است که از این تعداد، 63 اثر مربوط به بناها و محوطه های تاریخی، 73 تپه تاریخی و 11 اثر معنوی است.
این شهرستان یک شهر ، هشت روستا و هشت منطقه نمونه گردشگری دارد. 7358/6167خبرنگار: سروش مولانا** انتشار دهنده : محسن شاکری
(برای آگاهی از اخبار شهرستان های شاهرود و میامی به کانال تلگرامی اخبار ایرنا شاهرود به آدرس
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.