حمید مستخدمین حسینی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: خانوادههای ایرانی به خاطر بستر فرهنگی، اهل معاشرت و دارای کنش اجتماعی است بنابراین قرنطینه به عنوان یک اختلال در کارکردهای خانواده مشکل ایجاد میکند.
وی با بیان اینکه در یک بازه زمانی قرنطینه خانگی آسیبهایی مانند خشونت در منزل، کودکآزاری و سالمندآزاری را با خود به همراه دارد،خاطرنشان کرد: نحوه گذراندن وقت در درون خانوادهها و سرگرمیهای شاد همراه با خلاقیت را باید با استفاده از ابزارهای موجود به منظور تزریق امید آموزش داده شود.
مستخدمین حسینی ابرازداشت: زمانی که بزرگسالان دچار تشویش، هراس و اضطراب جمعی هستند به صورت غیرمستقیم این مساله به کودکان و نوجوانان نیز سرایت میکند.
وی تصریح کرد: پانتومیم، بازی با کلمات، بازیهای ساده با حضور اعضای خانواده و تعریف خاطره، میتواند به همبستگی و انسجام خانوادهها در زمان قرنطینه خانگی کمک شایانی کند و از بسیاری مسایل و مشکلات در آینده بکاهد.
پیش نیاز مقابله با بحرانهای اجتماعی افزایش اعتماد و سرمایه اجتماعی
استاد دانشگاه در رشته جامعهشناسی گفت: پیش نیاز مقابله با هرگونه بحرانهای اجتماعی افزایش اعتماد و سرمایه اجتماعی است، بنابراین ضروری است با اتخاذ راهکارهای مناسب نسبت به بازسازی این اعتماد اجتماعی از همه لحاظ اقدام شود.
وی بیان کرد: تشکیل هستههای بحران با حضور سه جانبه نمایندگان دولت، استادان دانشگاهی مرتبط مانند پزشکی، جامعه شناسی و روانشناسی و همچنین کنشگران تاثیرگذار اجتماعی و فرهنگی، برای مقابله با شیوع ویروس کرونا لازم است.
مستخدمین حسینی با اشاره به ضرورت تشکیل هستههای بحران برای اطلاعرسانی موثق در شرایط شیوع کرونا، افزود: جلب اعتماد اجتماعی از راه هستههای بحران با اطلاعرسانی موثق در شرایط شیوع کرونا است.
وی تاکید کرد : اگر جامعه اطلاعات را از مبادی رسمی دریافت نکند، بازار شایعه داغ و موجب هراس اجتماعی میشود، ضرورت دارد هستههای بحران در شرایط شیوع کرونا برای جلب اعتماد اجتماعی تشکیل شود.
این استاد دانشگاه ادامه داد: اطلاعرسانی درست به منظور افزایش اعتماد اجتماعی در کنار مدیریت بحران از مزایای تشکیل هستههای بحران در سطح ملی، استانی و شهرستانی است.
وی با اشاره به کمک گروههای مردمی در مقابله با ویروس کرونا، تصریح کرد: همافزایی اجتماعی به منظور افزایش اثربخشی در مسیر مقابله با شیوع کرونا ضروری است.
مستخدمین حسینی با بیان اینکه امروز اضطراب جمعی به همراه ترس اجتماعی سبب نگرانی در جامعه شده است، تاکید کرد: این اضطراب سبب مختل شدن کارکردهای بسیاری از نهادها مانند خانواده و آموزش و پرورش شده که هم اکنون و در دوران پسا کرونا، آسیبهای بیشماری در پی دارد.
یش نیاز مقابله با هرگونه بحرانهای اجتماعی افزایش اعتماد و سرمایه اجتماعی ابرازداشت: تشکیل هستههای بحران با عوامل یادشده از آثار آسیبهای اجتماعی در حال و آینده میکاهد.
طبق آخرین آمار اعلامی از سوی وزارت بهداشت، استان سمنان در شاخص نسبتِ مبتلایان به کل جمعیت، در رتبه اول کشور قرار دارد.
ضدعفونی کردن شهرهای استان سمنان و حتی تعدادی از روستاها توسط نیروهای شهرداری، سپاه و گروه های مردمی هم چنین کنترل ورود و خروج با شهرها با تب سنجی و غربالگری از برنامه های مهمی است که این روزها شهروندان شاهد اجرای آن در مبارزه با کرونا هستند.
شیوع ویروس کرونا اواخر دسامبر گذشته(آذر/دی) از کشور چین آغاز شد و تاکنون هزاران نفر در چین و سایر کشورها به این ویروس مبتلا شدند و صدها نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
این بیماری، قابل پیشگیری است و بهراحتی و با راهکارهای ساده میتوان از شیوع و ابتلا به این بیماری جلوگیری کرد.