سید محسن طباطباییان روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: شهرستان دامغان یکی از مناطق مهم تولید پسته کشور است و دارای بیش از ۱۸ هزار هکتار باغ پسته است که با ظرفیت آب و خاک موجود، این میزان تا ۵۰ هزار هکتار قابلیت افزایش دارد.

وی اضافه کرد: دامغان یکی از قطب های تولید پسته کشور و جهان است که محصول پسته آن از لحاظ کیفیت، تنوع ارقام و میزان تولید در جهان به خوبی شناخته می شود و در بازارهای بین المللی در سطح بهترین پسته های جهان قرار گرفته است.

طباطباییان اظهار داشت: پسته دامغان پس از برداشت، به دلایل متعدد از جمله قرار گرفتن در محور ارتباطی شمالی جنوب، قرار گرفتن در مسیر زائران آستان علی بن موسی الرضا (ع)، شهره بودن پسته دامغان از لحاظ کیفیت نزد مصرف کنندگان داخلی و خارجی و همچنین بازارهای متعدد فروش، از نظر فروش و ایجاد نقدینگی بدون مشکل است.

وی ادامه داد: بیشتر کشاورزان خرده فروش دامغان، تمایل دارند که پسته خود را به صورت تازه به فروش برسانند که با توجه به این موضوع، حجم بالایی از محصول برداشتی در بازارهای محلی و سطح شهر به فروش رسیده و مقدار قابل توجهی از آن نیز بسته بندی شده و به استان های سراسر کشور جهت فروش ارسال می شود.

طباطباییان گفت: با توجه به این امر، هیچ نیازی به خرید تضمینی محصول از کشاورزان توسط دولت احساس نمی شود و این در حالی است که کشاورزان علاقه بیشتری به فروش پسته تازه دارند و از فرآوری یا فروش پسته خشک ممانعت می کنند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دامغان تصریح کرد: توجه به صادرات پسته خشک فرآوری شده نیز دربین کشاورزان شهرستان نهادینه شده است که با توجه به این امر، در سال گذشته، زمینه صادرات ۱۱ میلیون دلار پسته دامغان فراهم شد.

شهرستان دامغان در زمینه کشاورزی از جمله شهرهای تک محصولی است که با توجه به موقعیت جغرافیایی و آب هوایی، محصول پسته در این شهرستان از اقبال بیشتری برخوردار است، صرفه اقتصادی آن به پسته کاری در این شهر رونق بخشیده است و با توجه به مرغوبیت پسته دامغان و ثبت جهانی شدن این محصول، توجه کشورهای خارجی به این محصول افزایش یافته است.
شهرستان دامغان در تولید و فروش پسته سالانه ۱۰ هزار میلیارد ریال درآمدزایی دارد و با توسعه علمی باغ های پسته قابلیت افزایش درآمد تا ۴۰ هزار میلیارد ریال را نیز برای آن تخمین زده اند. در شهرستان دامغان ۱۰۸ پایانه فرآوری پسته فعالیت دارد که از این تعداد ۲۵ پایانه صنعتی و بقیه نیمه صنعتی است.

عباسعلی، شاه‌پسند، خنجری، فرخی، اکبری، احمدآقایی و حاج حسینی، مهمترین ارقام پسته دامغان است.

۹۸۵۶/۶۱۰۳

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.