محمد سهرابی و بهناز لاهوتی نویسندگان این کتاب هستند که جلد اول کتاب خود را به شهرستان سمنان، جلد دوم را به شهرستانهای شاهرود و میامی و جلد سوم را به شهرستانهای دامغان و مهدیشهر اختصاص دادهاند.
این سه جلد کتاب از سلسله کتابهای دانشنامه فرهنگ و تمدن استان سمنان است که در انتشارات زمزم هدایت قم به چاپ رسیده است.
در این کتاب نقوش تزئینی ابنیه تاریخی با قدمت بیش از ۱۰۰ سال مورد برسی قرار گرفته است. نقوشی که به صورت خطی و گرافیکی پیاده سازی و آماده شده تا ماده خامی باشد برای علاقهمندان و دانشجویانی که به دنبال نقشهای تزئینی جهت استفاده در امور طراحی هستند.
سهرابی و لاهوتی در کتابهای خود به موقعیت جغرافیایی و بررسی ابنیههای تاریخی، مساجد تاریخی، گرمابهها و تکیههای قدیمی در شهرستانهای استان سمنان پرداختهاند.
تصاویری از نقوش تزیینی ابنیه تاریخی سمنان در انتهای این کتاب برای دوستداران بسیار دلانگیز و چشم نواز است.
بخشی از کتاب
مسجد جامع سمنان را می توان در زمره کهن ترین و قدیمی ترین آثار اسلامی این شهر به شمار آورد که با توجه به گمانه زنیها و حفاریهای اخیر مشخص شده که در قرن اول هجری بنا شده است. بنای کنونی مسجد مشتمل بر ایوان مقصوره، شبستان و صحن بوده که بخش وسیعی از آن مربوط به دوره ایلخانی و تیموری است. گنبد آن را خواجه ابوسعید در عهد سلطنت سلطان سنجر سلجوقی احداث کرده است.
ایوان آجری رفیع و بلند آن به ارتفاع بیش از ۲۱ متر در قسمت غربی صحن قرار دارد که در زمان سلطنت شاهرخ تیموری ساخته شده است. شبستان شرقی به همت کیقباد بن ملک شرف الدین سمنانی وزیر امیر تیمور گورکانی ساخته شده است. در گوشه شرقی، منار زیبای آجری سلجوقی به ارتفاع حدود ۳۱ متر واقع است. این منار بین سالهای ۴۱۷ تا ۴۶۶ هجری قمری بنا شده و قدیمی ترین اثر موجود شهر سمنان است.
درباره نویسنده
محمد سهرابی، متولد ۱۳۶۲ در سمنان است و مدرک کارشناسی در رشته ارتباط تصویری یا گرافیک دارد. وی در زمینه طراحی آرم و پوستر در چند کتاب و آموزش نرم افزار های طراحی، عکاسی و مشاور امور تبلیغاتی فعالیت می کند.
بهناز لاهوتی، متولد ۱۳۶۶ در تهران است. وی نیز کارشناس ارتباط تصویری است و بیش از ۱۲ سال است که در حوزه گرافیک، تصویر سازی و عکاسی فعالیت دارد.
۹۸۹۱/۶۱۰۳