اشاره:

بوی تعفن زباله ها تا کیلومترها این سوتر از مرز دو استان سمنان و مازندران آمده و هر روز شمالی ترین روستاهای استان سمنان در شهرستان مهدیشهر را هم درمی نوردد.

به گزارش خبرنگار ایسنا-منطقه سمنان، حدود 14 سال است که زور هیچ کس به این ارابه‌های مرگ نمی رسد، 14 سال است که هیچ گوش شنوایی، درد و رنج مردم روستا را نمی شنود، حدود 14 سال است که زورمان به همسایه نمی رسد، 14 سال است که روزانه 400 تن زباله را از استان مازندران حمل می کنند و در منطقه گویچاله روستای فولاد محله شهرستان مهدیشهر استان سمنان به شیوه غیر اصولی دپو می کنند، این منطقه مرز استان سمنان با استان مازندران است.

تصاویر دریافتی و مشاهدات عینی عکاس ایسنای ایسنا حکایت از وجود کوهی از زباله در مرز سمنان و مازندران دارد. هر روز کامیون کامیون زباله‌های مازندران در نزدیکی روستای فولادمحله استان سمنان منطقه گویچاله خالی می‌شود و کسی پاسخگو نیست، منطقه گویچاله در حدود 100 کیلومتری سمنان، مرکز استان سمنان قرار دارد و با روستای فولادمحله شهرستان مهدیشهر در مرز استان مازندران، حدود 5 کیلومتر فاصل دارد.

ورود خبرنگار ممنوع!

این اقدام علیه محیط زیست در حالی انجام می شود که کسی اجازه نزدیک شدن به سایت دپوی زباله ها را ندارد و عاملان این اقدام مخرب محیط‌زیست نه‌تنها اجازه تهیه گزارش، فیلم و تصویر را به خبرنگاران نمی‌دهند؛ بلکه آنها را تهدید هم می‌کنند .

گزارش میدانی خبرنگار ایسنا از منطقه گویچاله روستای فولاد محله حاکی از آن است که علاوه بر اینکه بوی تعفن و آشغال در این منطقه به شدت زیاد است، شیرابه های حاصل از زباله تا کیلومترها پایین تر از محل دپوی زباله ها جاری است، وجود انبوهی از سگ های ولگرد و پرندگان برای تغذیه از میان زباله ها امنیت روستا را به خطر انداخته است، همچنین کارکنان کارگاه محل دپوی زباله به هیچ عنوان اجازه نزدیک شدن عکاسان و خبرنگاران به منطقه را نمی دهند و در چندین مرحله برای عکاس و تصویربردار ایسنا مزاحمت ایجاد کردند.

رهاسازی شیرابه ده‌ها تن زباله در دامان طبیعت، جاده اصلی، چشمه ها و مراتع اطراف، رهاسازی شیرابه ده‌ها تن زباله در مرز سمنان و مازندران سلامت مردم را تهدید می‌کند و برای باغ‌ها و زمین‌های کشاورزی خطری جدی محسوب می‌شود، علاوه بر این، خسارات زیادی را به کشاورزان، باغداران و دامداران منطقه وارد کرده است.

مگس مدیترانه ای زاییده زباله های مازندرانی ها!

رمضان مولائی فولادی، یکی از باغداران روستای فولاد محله شهرستان مهدیشهر معتقد است؛ محصولات کشاورزی ما در حال نابودی است و بوی تعفن حاصل از این دپو غیرقابل تحمل است. وی می گوید: تدبیر مسؤولان سمنان و مازندران برای پایان دادن به این ظلم 14ساله چیست؟

وی ادامه داد: از زمانی که این مکان به زباله دانی استان مازندران تبدیل شده است، نوعی مگس به نام مگس میدترانه ای در این منطقه زیاد شده است و به درختان آلبالو، گیلاس و توت فرنگی خسارت وارد کرده است، ما امسال از سرمازدگی و... به سلامت عبور کردیم، اما به خاطر این آفت، درختان آلبالو و گیلاس و حتی توت فرنگی ما محصول سالم ندارند.

میلیارد تومان هزینه علیه سلامتی مردم روستا!

این باغدار نمونه استان سمنان تصریح کرد: سالانه میلیارد تومان برای سلامت مردم در کشور هزینه می شود، اما اینجا میلیارد تومان بر علیه سلامتی مردم این منطقه هزینه شده است، متأسفانه مسوولین محیط زیست و بهداشت استان سمنان نیز هیچ اقدامی انجام نداده اند.

مولائی فولادی تصریح کرد: به خاطر بارش های نسبتاً خوبی که در سالجاری در این منطقه داشتیم، مراتع بسیار حاصلخیز است و حتی چشمه ورگو در منطقه گویچاله روستای فولاد محله میزان آب آن تا دو و سه برابر افرایش پیدا کرده است، اما دام های روستا از این منطقه عبور می کنند و چون آب منطقه بوی تعفن و آشغال میدهد و با شیرابه های زباله آلوده شده است، برای دام ها غیرقابل مصرف شده است.

مگس مدیترانه ای زاییده زباله های مازندرانی ها!

رئیس شورای اسلامی روستای فولادمحله نیز گفت: با بی تدبیری و کج سلیقگی و بی توجهی مسولین، زباله های بیمارستانی از شهرهای ساری، نکاء، قائمشهر و کیاسر در منطقه گویچاله، منطقه مرزی استان سمنان با استان مازندران دپو می شود و مسوولین استان سمنان در این 14 سال هیچ تلاشی برای حل این معضل نکردند.

پرویز ایمانی افزود: روزانه بیش از 400 تن پسماند زباله های بیمارستانی و سایر دورریزهای خانگی، صنعتی و... از استان مازندران در منطقه گویچاله روستای فولادمحله به شیوه غیراصولی دپو می شود.

وی ادامه داد: به عبارتی می توان گفت در این مدت 14 سال، ماهانه 12 هزار تن و سالانه 144 هزار تن زباله در این منطقه دپو می شود، در این مدت 14 سال، حدوداً 2 میلیون تن زباله یا به عبارتی 2 میلیارد کیلو زباله از مازندران به این منطقه حمل شده و در این مکان دپو شده است.

سلامت و امنیت مردم این منطقه در خطر است

رئیس شورای اسلامی روستای فولادمحله ادامه داد: مردم این روستا واقعاً گناه دارند، انسان های نجیبی هستند، چرا مسوولین به فکر این مردم نیستند؟ تمام دامداران و باغداران و کشاورزان این روستا به خاطر آفت هایی که زاییده همین زباله ها است دچار خسارت شده اند، روستای فولاد محله واقعاً درحال از بین رفتن است و سلامت و امنیت مردم این منطقه در خطر است.

ایمانی اظهار داشت: مردم روستای فولاد محله به صراحت می گویند مسوولین استان سمنان از جمله استاندار، فرماندار و نماینده مجلس که بارها و بارها از این منطقه بازدید کردند، هیچ تلاشی برای حل شدن این موضوع نمی کنند، چرا مسوولین استان سمنان با مسوولین استان مازندران در این زمینه هماهنگی انجام نمی دهند؟

وی اظهار داشت: من به عنوان عضو شورای اسلامی روستا، از مسوولین استان سمنان تقاضا دارم برای حل این مشکل که سلامت، امنیت جانی و مالی مردم روستا را به خطر انداخته است، توجه ویژه داشته باشند.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA

به گزارش ایسنا، مسوولان استان سمنان در بیش از یک دهه گذشته بارها از دپوی زباله مازندرانی‌ها در مرز دو استان گلایه کرده و خواستار حل این معضل شده بودند.
دکتر احمد همتی نماینده مردم سمنان مهدی‌شهر و سرخه در مجلس پیش از این دپوی زباله در شمال این استان را تهدیدی برای محیط‌زیست خوانده و عنوان کرده بود: شیرابه‌های ناشی از این زباله‌ها   منابع آبی این استان را تهدید می‌کند. وی گفته بود اگرچه تاکنون گزارشی درخصوص آلوده شدن این منابع آبی واصل نشده اما جدای از آسیب احتمالی این پسماندها به کشاورزان و روستاییان فولادمحله‌ای در شمال مهدیشهر، بی‌شک نفوذ شیرابه‌های ناشی از زباله‌های انباشتی می‌تواند به سفره‌های آب زیرزمینی این استان خسارت‌جبران‌ناپذیری وارد کند.

گزارش از: مسعود محقق خبرنگار ایسنا منطقه سمنان


Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.