به گزارش ایرنا، علیرضا آشناگر روز سه شنبه در نشست شورای حفاظت از منابع آب استان سمنان در سالن غدیر استانداری افزود: برای جبران کسری آب در سد دامغان راهکارهای مختلفی ارایه شده است، اما اجرای طرح های پیشگیرانه مانند جلوگیری از اضافه برداشت ها می بایست در اولویت قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، میزان ظرفیت ذخیره آب در سد دامغان 21 میلیون متر مکعب است که اکنون این رقم به دلایل مختلف از جمله برداشت غیرمجاز، خشکسالی مستمر و کاهش بارش ها به دست کم 10 میلیون متر مکعب رسیده است.
سد شهید شاهچراغی دامغان از نوع شنی با هسته رسی است که ارتفاع آن از کف رودخانه 57 متر و ظرفیت آبگیری آن 40 میلیون متر مکعب است، طول تاج 227 متر و ارتفاع آن از سطح دریا هزار و 500 متر و طول مسیر آب پشت سد حدود 6 کیلومتر است، این سد در سال 1383 به بهره برداری رسید.
استاندار سمنان ادامه داد: اجرای طرح های آبخیزداری و انتقال روان آب ها به سد شهید شاهچراغی یکی از اقدام های اساسی برای حفظ این سد مهم برای حیات در منطقه است.
وی تصریح کرد: میزان بارش های رگباری در دامغان و تمامی نقاط استان سمنان افزایش یافته است، بنابر این مدیریت سیلاب ها با اجرای طرح های آبخیزداری باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
آشناگر خاطرنشان کرد: مسئولان برای جمع آوری آب های غیرمتعارف مانند آب سطحی و فاضلاب ها اقدام کنند و در این شرایط باید از تمام ظرفیت ها برای رفع معضل کم آبی در استان سمنان بهره برد.
وی ادامه داد: یکی از محرومیت های اساسی سمنان کم آبی است و رفع این چالش و مدیریت منابع موجود در اولویت کاری مسئولان استانداری سمنان قرار دارد.
استاندار سمنان گفت: با توجه به اینکه میزان تبخیر آب در استان سمنان قابل توجه است، نوین سازی کانال های سنتی انتقال آب کشاورزی می بایست مورد توجه کشاورزان و بهره برداران این بخش قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، میزان تولید آب در استان سمنان سالانه یک میلیارد و 250 میلیون متر مکعب است، اکنون کمبود آب در این استان حدود 450 میلیون مترمکعب است، سرانه مصرف آب به صورت روزانه در استان سمنان 250 لیتر برثانیه است در حالی که این رقم در کشور 204 لیتر برثانیه است.
7339/6103
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.