مبتلایان به کدام بیماریها نباید وارد استخر شوند؟
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه آب به صورت بالقوه محیط مناسبی برای انتقال بسیاری از عفونت ها به بدن انسان است، گفت: گرچه وزارت بهداشت از استخرهای شنا بازدید بهداشتی می کند، اما مردم هم باید نکات بهداشتی را رعایت کنند.
به گزارش سرویس سبک زندگی جی پلاس، ایرج حریرچی در نشست خبری هفتگی درخصوص بهداشت استخرها گفت: با اتمام ماه مبارک رمضان، کارکرد استخرها رونق پیدا می کند، لذا رعایت نکات بهداشتی ضروری است.
وی با بیان اینکه وزارت بهداشت در طول سال، نظارت های متعددی بر بهداشت استخرهای شنا دارد، افزود: آب به صورت بالقوه محیط مناسبی برای انتقال بسیاری از عفونت ها به بدن انسان است و در این مورد نباید کوتاهی کرد.
دکتر حریرچی با اشاره به اینکه در حال حاضر 1805 استخر فعال در کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: در سال 96 از تمامی استخرها بازدید شد و 31210 بار نمونه برداری میکروبی انجام شد و درمجموع، تعداد 14546 بازدید رقم خورد، یعنی از هر استخر شنا، به طور میانگین 8 بار بازدید شد.
سخنگوی وزارت بهداشت درخصوص نتیجه نمونه برداری میکروبی استخرها تصریح کرد: درصد وضعیت مطلوب استخرها از لحاظ وضعیت بهداشتی و عاری از میکروبی، 95.25 درصد بوده است.
وی گفت: در سال گذشته، 53681 بار از این استخرها کلرسنجی به عمل آمد و درصد مطلوبیت آنها از این حیث، 71 درصد بود، همچنین استخرهای فعال کشور، از لحاظ PH هم مورد سنجش قرار گرفتند که درصد مطلوبیت آنها از لحاظ PH نیز، 80 درصد بوده است.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: مردم، دقت کنند، چنانچه به بیماری گوارشی، اسهالی یا بیماری های پوستی و قارچی مبتلا هستند، به استخرها مراجعه نکنند، همچنین از وسایل شنای شخصی استفاده کرده و قبل و بعداز ورود به استخر، دوش بگیرند و به کودکان آموزش دهند که ترشحات بدن خود را داخل آب نریزند.
دکتر حریرچی با بیان اینکه سامانه 190 آماده دریافت نظرات و شکایات مردم است، گفت: افرادی که به استخرها مراجعه می کنند، در صورت مشاهده هرگونه آلودگی و کدورت آب، استشمام بوی گاز کلر، عدم رعایت نظافت در استخرها، می توانند به مدیریت استخر تذکر و به سامانه 190 گزارش دهند.
تعطیلات رسمی طولانی مدت، در ارائه خدمات درمانی به مردم خلل ایجاد می کند.
معاون کل وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد به فراوانی تعطیلات رسمی کشور، یادآور شد: تعطیلات رسمی طولانی مدت باعث صدمه و بروز مشکل در ارائه خدمات درمانی به مردم و در نهایت باعث ایجاد نارضایتی در بیماران می شود.
وی گفت: سالانه سرانه بار مراجعه در روزهای غیر تعطیل به مطب های خصوصی تخصصی و فوق تخصصی ۱.۲۴ صدم است و بار مراجعه به مطب های خصوصی پزشک عمومی ۰.۶۴ صدم است که کمتر از دوبار در سال می شود.
دکتر حریرچی با اشاره به اینکه با حذف تعطیلات رسمی و آخر هفته و عید نوروز، ۸۱ میلیون ایرانی به طور متوسط در هر روز عادی ۴۴۶ هزار بار به مطب خصوصی فوق تخصص و تخصص و ۲۳۰ هزار و ۵۰۰ بار به پزشک عمومی خصوصی مراجعه می کنند، بیان کرد: در تعطیلات طولانی مدت، ۶۶.۵ درصد بار مراجعه سرپایی تخصصی و فوق تخصصی به مطب های خصوصی و ۲۸.۵ درصد بار به پزشک عمومی مراجعه می شود و در تعطیلات طولانی مدت، همه این مراجعات در ۶۰۰ بیمارستان دولتی متمرکز می شود.
وی ادامه داد: در زمان تعطیلات طولانی مدت با افزایش بار مراجعه به آزمایشگاه و رادیولوژی بیمارستان های دولتی مواجه هستیم. برای حل این مشکل، ضمن منطقی شدن تعطیلات رسمی، باید در حوزه سلامت، سازمان نظام پزشکی و بخش خصوصی همکاریشان را بیشتر کرده و میزان اعتبارات نیز افزایش یابد
دیدگاه تان را بنویسید