یک متخصص گوش و حلق و بینی تاکید کرد که وقفه‌های تنفسی هنگام خواب باعث می‌شود فرد احساس ناکافی بودن خواب و نداشتن انرژی کافی برای شروع کارهای روزانه داشته باشد.

به گزارش جی پلاس، دکتر ریحانه حیدری درباره نشانه‌های این اختلال توضیح داد و گفت: این افراد معمولا دچار خُرخُر هنگام خواب شبانه هستند و ممکن است چندین مرتبه در طول شب بیدار شوند و پس از بیدار شدن از خواب، احساس ناکافی بودن خواب و نداشتن انرژی کافی برای شروع کارهای روزانه داشته باشند. همچنین ممکن است در طول روز به دلیل خواب آلودگی چندین بار در موقعیت‌های مختلف مانند تماشای تلویزیون و رانندگی به خواب روند. از جمله شایع‌ترین دلایلی که باعث نداشتن خواب با کیفیت و سرحال کننده است، قطع یا اختلال تنفس هنگام خواب است. در نتیجه این وقفه، کاهش اکسیژن در بدن فرد اتفاق می‌افتد و باعث تحریک شدن سیستم اتونوم بدن به دلیل استرس ایجاد شده می‌شود. این امر باعث رخداد زنجیره‌ای از اتفاقات شده که در نهایت منجر به بیداری کوتاه در فرد می‌شود تا راه هوایی فوقانی باز شده و ورود هوا به ریه ممکن شود.

وی ادامه داد: این افراد معمولا دارای شاخص توده بدنی و وزن بالا، خستگی صبحگاهی و افزایش فشار خون هستند و ممکن است از خشکی دهان یا ریزش بزاق روی بالش شکایت داشته باشند. همچنین وجود خرخر هنگام خواب بیمار، مشاهده قطع تنفس، گزارش خواب بی‌کیفیت و قطعه قطعه از نشانه‌هایی است که می‌تواند برای تشخیص احتمالی این مشکل در فرد به پزشک کمک کند.

این فلوشیپ طب خواب تصریح کرد: تشخیص قطعی این بیماری مشروط به خوابیدن فرد در کلینیک خواب و ثبت وقوع این رویدادها و مشخص کردن ارتباط آن با اختلال در کیفیت و میزان خواب است. بر اساس اینکه بیمار پس از ثبت رخدادهای تنفسی هنگام خواب در کدام طبقه بندی خفیف، متوسط یا شدید قرار دارد، درمان‌هایی مانند کاهش وزن، استفاده از ابزارهای دهانی دندانی، جراحی، ماسک فشار مثبت برای راه هوایی برای بیمار در نظر گرفته می‌شود.

وی افزود: باز کردن ساختارهایی که باعث انسداد راه‌های فوقانی شده‌اند، می‌توانند در کاهش یا برطرف کردن وقفه‌های تنفسی موثر باشند. این جراحی‌ها شامل اصلاح انحراف بینی، برداشتن پولیپ بینی، کوچک کردن شاخک‌های تحتانی بینی، کوچک کردن کام نرم و زبان کوچک و برداشتن لوزه‌ها و کوچک کردن قاعده زبان و انتقال فک تحتانی به قدام است که هرکدام می‌توانند به صورت مستقل یا همراه با دیگر اعمال جراحی انجام و باعث برطرف کردن انسداد موجود شوند.

حیدری با بیان اینکه تشخیص محل یا محل‌های رخداد انسداد تنفسی امری بسیار حساس و کلیدی است،گفت: امروزه در کلینیک‌های پیشرفته تخصصی اختلالات خواب توسط تکنیکی کاملا ایمن فرد توسط دارو به خواب طبیعی می‌رود و در این زمان به وسیله اندوسکوپ قابل انعطاف تمامی ساختارهای راه‌های فوقانی بررسی می‌شود و بر اساس آن محل دقیق و نوع انسداد مشخص و طبق آن برای بیمار اقدام درمانی مناسب در نظر گرفته می‌شود.

وی در پایان اظهارکرد: در موارد شدید نیز استفاده از دستگاهی به نام Cpap توصیه می‌شود. به وسیله این دستگاه کوچک هوای موجود در اتاق با فشاری مناسب که قبلا در کلینیک‌های خواب تعیین شده به وسیله ماسک به راه هوایی فوقانی فرد وارد شده و به این صورت نحل‌هایی که دچار انسداد بوده‌اند، با فشار هوا بازتر شده و در نتیجه باعث بهبود خرخر و قطع تنفس هنگام خواب می‌شود.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.