سیگار الکترونیک کمخطر یا سرطانزا ؟!
تحقیقات انجام شده در دانشگاه نیویورک از خطر استفاده از سیگارهای برقی در موش میگوید.
به گزارش جی پلاس، نتیجه تحقیقات دانشمندانی که تاثیرهای کشیدن سیگارهای برقی را روی موشها و سلولهای انسان امتحان کردند نشان میدهد که استفاده از سیگارهای برقی میتواند احتمال بروز سرطان و یا بیماری قلبی را در فرد افزایش دهد.
محققان کشف کردند که نیکوتین تولید شده در سیگارهای برقی میتواند به مواد شیمیایی تبدیل شود که به «دی ان ای» قلب، ریهها و مثانه افراد آسیب وارد کند و همچنین قدرت مکانیسم درمان ژنتیکی را بدن کاهش دهد.
مون-شونگ تانگ استاد پزشکی زیستمحیطی دانشگاه نیویورک، گفت که آسیب تغییر «دی ان ای» از سیگار برقی مثل آسیبی است که از سیگار کشیدن فرد دیگری به شما وارد میشود. البته او میگویند باید تحقیقات بیشتری انجام شود تا معلوم شود سیگار برقی سرطانزا است یا نه.
به همین دلیل محققان هماکنون تحقیق بلندمدتی را آغاز کردهاند تا رشد تومورهای موش از کشیدن سیگار برقی مشخص شود ولی تانگ میگوید که انتظار ندارد که به زودی به نتایجی برسد به گفتهی او ممکن است سالها طول بکشد تا نتایج این تحقیق مشخص شود چون سرطان روند آهستهای دارد.
در حالی که برخی از دانشمندان این تحقیق را مهم دانستند، گروهی دیگر اما گفتند نتایج این تحقیق در رابطه با انسان صدق نمیکند.
رئیس تحقیقات مربوط به تنباکو در دانشگاه کوئین مای لندن در این رابطه گفت: این تحقیق هیچ چیزی درباره خطرات استفاده از سیگار برقی را نشان نمیدهد، نشان نمیدهد که سیگار برقی منجر به سرطان میشود. بهترین محاسباتی که تاحالا انجام شده نشان میدهد خطر مصرف سیگار ۵درصد است.
در این تحقیق موشها برای ۳ ساعت در روز، ۵ روز در هفته و مدت ۳ ماه در معرض سیگار برقی گرفتند و میزان نیکوتین این سیگارها هم مشابه با مصرف انسان است. بعد از ۳ ماه تانگ متوجه شد که «دی ان ای» موش در قلب، یه و مثاته آسیب دیدهاند.
او همچنین سلولهای ریه و مثانه انسان را مشابه کرد و به این نتیجه رسید که قرار دادن این سلولها در معرض نیکوتین منجر میشود سلولها به شکل آسانتری به تومور تبدیل شوند.
این در حالی است که هفتهی گذشته انجام تحقیقی در مجلهای در ایالات متحده نشان داد که کشیدن سیگار برقی به سیگاریها کمک میکند تا راحتتر سیگار را ترک کنند. ژاسمین جاست از مرکز تحقیق سرطان در بریتانیا در این رابطه گفت: شواهد تا اینجا نشان میدهند که سیگارهای برقی بسیار کم ضرر تر از سیگارهای معمولی هستند، چنین تحقیقاتی مهم هستند اما نتایج آن فقط درباره موشها و سلولها است و نمیتوان از آن نتیجهای درباره تاثیر سیگار برقی روی انسان در زندگی معمولی گرفت.
او ادامه داد: تحقیقات انجام شده روی مردم نشان میدهد که کسانی که از کشیدن تنباکو به سمت کشیدن سیگار برقی میروند میزان در معرض روبرو شدن با مواد شیمیایی خطرناک را کاهش میدهد.
دیدگاه تان را بنویسید