مهمترین عوامل سکته مغزی چیست؟

دبیر دهمین کنگره استروک ایران بیان کرد: در ۹۰ درصد موارد ۱۰ عامل فشار خون، چربی خون، قند خون، استعمال سیگار، افزایش وزن، عدم ورزش، تغذیه نامناسب، استرس، بیماری‌های قلبی و مصرف الکل علت اصلی بروز سکته مغزی در بین افراد بوده است.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، دکتر شهرام اویس قرن در آستانه برگزاری دهمین کنگره استروک ایران، بیان کرد: سکته مغزی در تمام دنیا شایع است، اما در کشور از شیوع بالایی برخوردار است؛ به گونه‌ای که احتمال بروز سکته مغزی در جوانان ایرانی هفت برابر بیشتر از جوانان غربی است.

این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سکته مغزی دومین علت شایع مرگ ایرانیان است، افزود: متاسفانه در کشور ما به دلیل افزایش سن جمعیت، احتمال بروز سکته مغزی در آینده بیشتر می‌شود.

وی با توجه به تحقیقاتی که به همکاری ۳۲ کشور در خصوص شیوع و علل سکته مغزی انجام شده، یادآور شد: در ۹۰ درصد موارد، ۱۰ عامل فشار خون، چربی خون، قند خون، استعمال سیگار، مصرف الکل، افزایش وزن، عدم ورزش، تغذیه نامناسب، استرس، بیماری‌های قلبی و مصرف الکل علت اصلی بروز سکته مغزی در بین افراد بوده است.

اویس‌قرن، فرهنگ اشتباه شهرنشینی را از جمله علل بروز سکته مغزی در جوانان ایرانی دانست و افزود: متاسفانه جوانان ما به دنبال افزایش شهرنشینی و شیوع فرهنگ غلط آن دچار عدم تحرک، عدم مصرف میوه و سبزی، چاقی و ... شدند که این مسائل موجب شیوع سکته مغزی در آنها شده است.

دبیر دهمین کنگره  استروک ایران خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه عوامل سکته مغزی در بین تمام مردم جهان برابر است، اما متاسفانه شیوع آن در جوانان ایرانی به دلیل سبک زندگی و عدم توجه به عوامل سلامتی، بیشتر است. متاسفانه جوانان ایرانی هنگامی که دچار عارضه می‌شوند، یا به پزشک مراجعه نمی‌کنند یا در صورت مراجعه و تشخیص، روند درمان را پیگیری نمی‌کنند. البته ژنتیک نیز در بروز سکته مغزی نقش مهمی دارد و افرادی که سابقه خانوادگی این عارضه را دارند، بیشتر در معرض خطر هستند.

اویس‌قرن در خصوص انواع سکته‌های مغزی و راه‌های درمان آن، گفت: سکته مغزی به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ سکته‌هایی که در اثر خونریزی در بافت مغز ایجاد می‌شوند و سکته‌هایی که در اثر ایجاد لخته در عروق مغز پدیدار می‌شوند. در مورد دوم چنانچه بیماران در چهار ساعت اول بروز علایم به اورژانس مراجعه کنند، می‌توان با تزریق داروی حل کننده لخته، تا حد زیادی سلول‌های مغزی را نجات داد و از فلج دایمی یا ناتوانی بیمار در صحبت کردن جلو گیری کرد.

بنابر اعلام روابط عمومی انجمن سکته مغزی ایرن، دبیر دهمین کنگره استروک ایران افزود: اگر افرادی که دچار سکته مغزی (سکته‌هایی که موجب ایجاد لخته خون می‌شود) می‌شوند در چهار ساعت اولیه بروز سکته به بیمارستان مراجعه کنند، درمان می‌شوند؛ در غیر اینصورت عوارض سکته بروز می‌یابد.

دهمین کنگره استروک  ایران ۲ تا۴ اسفند در مرکز همایش‌های بین‌المللی کتابخانه ملی ایران برگزار می‌شود. علاقمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند با شماره تلفن ۴۳۸۴۲۰۰۲ تماس و یا به سایت www.iscongress.ir مراجعه کنند.

 

دیدگاه تان را بنویسید