فشار خون بالا یک بیماری کشنده است و به عنوان یک قاتل خاموش شناخته میشود؛ زیرا اغلب سیگنال هشداردهندهای ندارد و اگر درمان نشود، میتواند اندامهای حیاتی مانند کلیهها، قلب و مغز را تحت تأثیر قرار دهد.
به گزارش جماران، منظور از فشار خون، در واقع حجم فشاری است که خون به دیوارههای شریانها وارد میکند. فشار خون معمولاً در طول روز بالا و پایین میرود، اما اگر برای مدت طولانی بالا بماند، میتواند فرد را در معرض خطر بیماری قلبی و سکته مغزی قرار دهد.
خبرآنلاین نوشت؛ سن، سابقه خانوادگی، استعمال دخانیات، تغذیه ناسالم و بیتحرکی در ابتلا به این بیماری دخیل هستند.
درد در ناحیه قفسه سینه را جدی بگیرید
هرچند فشار خون بالا علائم ظاهری ندارد اما با این حال، برخی از افراد ممکن است علائم و نشانههایی را داشته باشند. این علائم میتواند شامل درد قفسه سینه، مشکل در تنفس و سرگیجه باشد. چنین شرایطی نشاندهنده یک وضعیت اورژانسی است؛ بنابراین اگر این علائم را مشاهده کردید، با اورژانس تماس بگیرید یا در صورت امکان فوراً به مراکز درمانی مراجعه کنید.
سردرد، تنگی نفس، خون دماغ، گرگرفتگی، تغییرات دید، مشاهده خون در ادرار از علائم فشار خون بالا هستند.
فشار خون بالا قلب را مجبور میکند تا برای پمپاژ خون به باقی اندامها، با شدت بیشتری کار کند. این امر موجب ضخیم شدن بطن چپ میشود و درد در ناحیه قفسه سینه را ایجاد میکند. همچنین ضخیم شدن بطن چپ، خطر حمله قلبی و نارسایی قلبی را افزایش میدهد.
سایر علائم فشار خون بالا میتواند شامل موارد زیر باشد:
سردرد، تنگی نفس، خون دماغ، گرگرفتگی، تغییرات دید، مشاهده خون در ادرار.
توجه داشته باشید که این علائم در همه افراد مبتلا به فشار خون بالا مشاهده نمیشوند، اما گاهیاوقات بروز علائم فشار خون بالا به صورت مکرر میتواند منجر به بروز خطرات جدی برای سلامت شود.