پوشش ناکافی بیمه برای «عصای سفید»
رییس برنامه پیشگیری از نابینایی وزارت بهداشت ضمن اشاره به وجود ۱۵۰هزار نابینا در کشور، مراکز خدمات تخصصی بازتوانی بینایی و همچنین پوشش بیمهای برای خدماتی مانند عصای سفید و عینکهای خاص را ناکافی دانست.
به گزارش جی پلاس، فرزاد مرادی با اشاره به ناکافی بودن معابر مناسبسازی شده در سطح شهرها برای نابینایان و کم بینایان گفت: در حال حاضر میزان معابر بهینه شده برای نابینایان و کم بینایان در شهر تهران ۲۵ درصد است؛ یعنی ۷۵ درصد معابر برای این افراد مناسب نیستند. طبیعی است که این رقم در شهرهای دیگر نامناسبتر است. در مجموع کمتر از ۱۵۰ هزار نفر نابینا و ۶۰۰ هزار نفر کم بینا در کشور داریم، اما تاکنون ۱۰۰ هزار نفر از افراد نابینا ثبت شدهاند.
رییس برنامه پیشگیری از نابینایی وزارت بهداشت با بیان اینکه بیمارانی که دچار مشکلات بینایی هستند به خوبی به سطوح بالاتر درمان یا بهزیستی ارجاع داده نمیشوند، تصریح کرد: در حال حاضر به دلیل هزینه و کمبود مربی دسترسی به کتاب و پرینتر بریل در کشور کافی نیست. همچنین فقط ۴۰ درصد از افرادی که اختلال بینایی دارن، د دسترسی به کامپیوتر مخصوص خود دارند؛ این در حالیست که این کامپیوترها میتوانند در زمینه بازتوانی نابینایان بسیار موثر باشند. ۶۰ درصد از نابینایان بیسواد هستند و فقط ۱۰ درصد از آنها تحصیلات آموزش عالی دارند.
وی با بیان اینکه ۱۰ تا ۲۰ درصد از تمام معلولیتها مربوط به بینایی است، ادامه داد: در کشور فقط ۱۰ مرکز خدمات تخصصی بازتوانی بینایی وجود دارد، اما این رقم کم است و باید به تعداد مراکز استان وجود داشته باشد. کمبود این مراکز نشان دهنده این است که از نظر زیرساخت بازتوانی نابینایان کاستی داریم. در کنار آن پوشش بیمهای برای بسیاری از خدمات مورد نیاز این گروه مانند عصای سفید و عینکهای خاص کافی نیست.
دیدگاه تان را بنویسید