عضو هیئت مدیره اتروسکلروز (تصلب شرائین) ایران گفت: جامعه جوان ما نسبت به جوامع قبلی بسیار کم تحرک تر شده و به عبارتی زندگی ماشینی در تمامی دنیا همه گیر شده است.
به گزارش جی پلاس، استرس های زندگی و کاری، اضافه وزن، مصرف فست فودها و غذاهای نامناسب، کم تحرکی، عدم ورزش مناسب و مصرف دخانیات در جوامع امروزی بخصوص جوانان بسیار افزایش داشته است. به عبارتی کلی با این روند در سبک زندگی امروزی با گذر زمان شاهد آمار های بیشتری از حملات قلبی در جوانان خواهیم بود.
دکتر بابک حیدری اقدم متخصص قلب و عروق، فلوشیب آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی بیان کرد : دردهایی ناشی از حملات قلبی اصولا دردهایی هستند که در پشت جناق یا به عبارتی تخت سینه ایجاد می شوند. این دسته از درد ها در قفسه سینه منتشر شده و به شکل سوزشی، فشارنده و حس سنگین همراه است علاوه بر آن با انجام فعالیت حس درد بیشتر و با استراحت کمتر می شوند. البته در برخی از مواقع دردهای ناشی از حملات قلبی ممکن است در مواقع استراحت نیز به سراغ افراد رود. درد در قفسه سینه یا حسی مانند احساس فشار یا سنگینی شایعترین نشانه یک حمله قلبی محسوب می شود.
وی در ادامه افزود: معمولا با مصرف قرص های زیرزبانی درد افراد کاهش پیدا می کند، انتشار این درد ها می تواند در 2 طرف سینه(چپ و راست) ایجاد شود اما اکثرا در سمت چپ بروز می کند همچنین درد در نواحی فک تحتانی، گردن و بازوی چپ بسیار مشاهده می شود. اگر این درد ها همراه با حالاتی چون تنگی نفس، تعریق و تپش قلب باشد بی شک در یک قدمی حملات قلبی قرار دارید.
به گفته حیدری اقدم، البته تمامی بیماران این علائم را ندارند، برای مثال در بیماران دیابتی، پر فشار خون و افراد مُسن این دسته از نشانه ها کم دیده شده و حملات قلبی بصورت ضعف شدید ناگهانی همراه با تعریق سرد گریبان گیرشان می شود.
این متخصص تاکید کرد: اما در رابطه با درد های نقطه ای که همراه با خم و راست شدن تشدید پیدا می کند معمولا درد های مربوط به قلب و حملات قلبی نیستند. افرادی که این دسته علائم را دارا هستند معمولا سن بالای 30 سال داشته و علاوه بر آن درگیری یک بیماری زمینه ای مانند دیابت، چربی خون بالا و فشارخون هستند و همچنین مصرف دخانیات در این افراد بسیار مشاهده می شود.
عضو هیئت مدیره اتروسکلروز توصیه کرد: اگر افراد با بیماری رو به رو شدند که دارای این نشانه ها بود اولین و مهم ترین اقدام این است که فرد را به هیچ وجه تکان نداده و تنها بیمار دراز بکشد و هیچ گونه فعالیتی نداشته باشد، همچنین اکسیژن رسانی به بیماری را افزایش دهند و سریعا با اورژانس تماس بگیرند و در این میان دادن آسپرین بچه در اکثر موارد اوضاع را بهبود می بخشد. بسیار مشاهده می شود اطرافیان بیمار پشت او را ماساژ می دهند لازم به ذکر است این اقدام مناسبی نیست و ممکن است شرایط را سخت تر کند و تنها کمک مفید اطرافیان این است که فرد را در بی حرکت نگه دارند.
وی متذکر شد: یکسری مطالب در خصوص حملات قلبی وجود دارد مبنی بر این که بعضا دردهای حمله قلبی در ناحیه معده رخ می دهد به عبارتی بیمار سنگینی در معده خود احساس می کند. یک درصد از حملات قلبی که در اثر گرفتگی رگ تحتانی قلب رخ می دهد، بیمار یک سنگینی در پایین قلب خود احساس کرده که گاها با آروغ زدن هم همراه است لذا این نوع از درد را نیز باید جدی گرفت. همچنین بیشتر افرادی که درد در قفسه سینه و دست مرتبط با قلب دارند به این نکته اشاره دارند که درد قفسه سینه به شانه و سپس به دست سرایت می کند. درد ممکن است به سمت گردن، آرواره، پشت و دست راست نیز حرکت کند.
حیدری اقدم در خصوص کاهش سن حملات قلبی به جام جم آنلاین گفت : جامعه جوان ما نسبت به جوامع قبلی بسیار کم تحرک تر و به عبارتی زندگی ماشینی در تمامی دنیا همه گیر شده است. استرس های زندگی و کاری، اضافه وزن، مصرف فست فودها و غذاهای نامناسب، کم تحرکی، عدم ورزش مناسب و مصرف دخانیات در جوامع امروزی بخصوص جوانان بسیار افزایش داشته است. به عبارتی کلی با این روند در سبک زندگی امروزی با گذر زمان شاهد آمار های بیشتری از حملات قلبی در جوانان خواهیم بود.
این متخصص خاطرنشان کرد: احساس درد در دست چپ که با فعالیت شدیدتر می شود و با استراحت بهبود می یابد، نیاز به رسیدگی پزشکی فوری دارد زیرا ممکن است نشانه ای از یک مشکل قلبی جدی باشد.