دانستنی های دندان «عقل»
یک دندانپزشک گفت: دندانهای عقل باید دو بار در طول زندگی و در 18 سالگی که هنوز دندان خارج نشده و بین 22 تا 23 سالگی که زمان رویش این دندان هاست، به وسیله دندانپزشک بررسی شود.
به گزارش جی پلاس، دکتر رضا رازقی با بیان اینکه دندان عقل به آخرین دندان در هر قوس فکی گفته میشود که بین سنین ۱۸ تا ۲۵ سالگی در دهان میروید، گفت: این دندان را دندانپزشکان، "آسیای سوم" مینامند، که دلیل این نامگذاری به دلیل زمان رویش و همزمانی آن با بلوغ عقلی است.
این دندانپزشک افزود: بهطور معمول هر فردی در مجموع دارای چهار دندان عقل خواهد بود که دو دندان عقل در فک بالا و دو دندان عقل در فک پایین میرویند.
وی با بیان اینکه دندان عقل آخرین دندانی است که رشد آن بعد از 18 سالگی آغاز میشود، اظهار کرد: رشد دندان عقل بعد از رشد کامل فک اتفاق افتاده و همین مسئله سبب میشود با توجه به متوقف بودن رشد فک، فضای کمی برای رویش دندان عقل وجود داشته باشد و به همین دلیل هم دندانهای عقل گاهی کج در میآیند.
رازقی افزود: هر نوع کمبود فضای فکی برای رشد دندان عقل، کج شدگی و یا رشد نامناسب این دندانها نیاز به بررسی دارد، زیرا اگر دندانهای عقل در جای مناسب خود نرویند و یا دندان روبرویی خود را نداشته باشد، باید نسبت به خروج آنها از فضای دندانی اقدام شود.
این دندانپزشک با بیان اینکه گاه به دلایل مختلف دندانهای عقل در داخل فک نهفته میمانند، گفت: همچنین اگر قسمتی از تاج این دندانها به طور ناقص در دهان ظاهر شود، به آن دندان عقل نیمه نهفته گفته میشود.
رازقی ادامه داد: پوسیدگی دندان عقل یا پوسیدگی دندان مجاور آن از جمله مشکلاتی است که دندانهای نهفته عقل میتوانند ایجاد کنند.
وی سپس با تاکید بر اینکه دندانهای عقل نقش چندانی در جویدن غذا ندارند، افزود: ممکن است نیاز باشد دندانهای عقل توسط دندانپزشک از فک خارج شوند و خروج آنها هیچ مشکلی برای فرد ایجاد نخواهد کرد.
این دندانپزشک خارج کردن بدون دلیل دندان عقل را توصیه نکرد و افزود: تا زمانی که فضای کافی برای رویش دندان عقل وجود داشته باشد و این دندان قابل استفاده باشد، ضرورتی برای کشیدن آن وجود ندارد.
وی افزود: رویش کج دندان عقل میتواند پوسیدگی دیگر دندانها را در پی داشته باشد، لذا در صورت رویش کج این دندان باید توسط دندانپزشک حذف شود.
دیدگاه تان را بنویسید