طرح های ایرانی به درستی استفاده نمی شوند

یک طراح لباس گفت: در سال‌های اخیر استفاده بدی از طرح‌های ایرانی شده و در نتیجه آنها جلوه خود را از دست داده‌اند.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، مهدیه کیانی، طراح لباس گفت: طراحی لباس در مزون با توجه به سن، شخصیت و مراسم یا مکانی که لباس را در آن می‌پوشند انجام می‌شود. همچنین فرم اندام شخص در نظر گرفته می‌شود و باید توجه داشت که چه خطوط یا رنگی باعث رفع عیوب اندام و بهتر دیده شدن آن می‌شود.

او با اشاره به شیوه‌های طراحی لباس گفت: موضوعات مختلفی در طراحی لباس تاثیرگزار هستند. گاهی دیدن یک پارچه‌ باعث می‌شود طرحی به ذهنم برسد، یا اول طرحی به ذهنم می‌رسد و بعد به دنبال پارچه مناسب برای آن می‌گردم. اما ارتباط بین پارچه و طرح لباس موضوعی تخصصی است و باید به آن توجه کرد. مثلا وقتی یک پارچه را می‌بینم به وسعت رنگ آن برای حفظ تعادل، یا نکاتی مانند مبانی خط و رنگ و این که هر رنگی با چه خطی هماهنگی دارد فکر می‌کنم.

کیانی در مورد استفاده از نقوش یا لباس‌های سنتی ایرانی گفت: متاسفانه در سال‌های اخیر استفاده بدی از طرح‌های ایرانی شده و در نتیجه آنها جلوه خود را از دست داده‌اند. استفاده مستقیم از نقش‌هایی مانند بته جقه باعث شده آنها تکراری شوند و برای بیننده جذابیتی نداشته باشد. خیلی از افرادی که مشغول طراحی لباس هستند علم آن را ندارند و به این نکات توجه نمی‌کنند.

او ادامه داد: طراحی لباس در ایران نسبت به سال‌های قبل پیشرفت زیادی داشته و بازار رقابتی به وجود آمده که باعث می‌شود کارها پیشرفت کنند. در بین فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها طراحان لباس بزرگی هستند که در کارخانه‌ها و تولیدی‌های بزرگ و معروف یا به عنوان طراح لباس سینما و تئاتر کار می‌کنند.

کیانی در مورد تفاوت کار تولیدی و مزون گفت: انجام بعضی کارها در تولیدی‌ ارزانتر درمی‌آید و بعضی طرح‌ها و برش‌ها هم برعکس گرانتر می‌شوند. در محصولات تولیدی سایزبندی وجود دارد و این کار برای آنها راحت‌تر از مزون است، ولی در کار شخصی‌دوزی، لباس برای مشتری و مطابق با اندام او دوخته می‌شود. از سوی دیگر لباس‌هایی که برش‌های زیادی دارند اگر در مزون تولید شود قیمت بالایی خواهد داشت. کار طراحان لباس در تولیدی‌ها سخت‌تر و حساس‌تر است چون با یک اشتباه کوچک آنها ضرر بزرگی به تولیدی یا کارخانه وارد می‌شود.

منبع: هنرآنلاین

دیدگاه تان را بنویسید