این مواد غذایی را دیابتی ها نباید بخورند
رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به تبیین توصیههای کاربردی در خصوص تغذیه بیماران دیابتی پرداخت.
جی پلاس، فرشته فزونی گفت: تغییر الگوی غذایی مردم و مصرف بیرویه فست فودها، نوشابههای گازدار، غذاهای چرب و سرخ شده، مواد قندی و شیرین، کاهش مصرف میوه و سبزیها و عدم تحرک بدنی کافی از عوامل مؤثر در بروز اضافه وزن، چاقی و دیابت در کشور است.
مهر نوشت؛ وی خاطرنشان کرد: تنظیم رژیم غذایی در مبتلایان دیابت علاوه بر کنترل وزن و قند و چربی و فشارخون به منظور تنظیم زمان صرف وعدههای اصلی و میان وعدهها صورت میگیرد تا از تغییرات قند خون در افرادی که دارو استفاده میکنند، پیشگیری شود.
به گفته فزونی، با رعایت یک رژیم غذایی مناسب و تنظیم قند خون میتوان عوارض مزمن ناشی از دیابت نظیر بیماریهای کلیوی، فشارخون بالا و بیماریهای قلبی عروقی را کاهش داد.
وی افزود: رژیم غذایی بیماران دیابتی در عین حال که باید حاوی انرژی کافی برای انجام فعالیتهای روزمره باشد باید به کنترل وزن بدن کمک کند. همچنین تأمین کننده پروتئین کافی و ریزمغذیهای مورد نیاز از جمله ویتامینهای گروه B باشد که نقش مهمی در کنترل اختلالات عصبی دارد.
فزونی به بیماران دیابتی توصیه کرد: از مصرف مواد غذایی با سدیم بالا و مواد غذایی پرچرب حاوی کلسترول بالا و یا اسیدهای چرب ترانس پرهیز کنند.
وی، مواد غذایی حاوی سدیم بالا را شامل غذاهای شور، کالباس، سوسیس، پنیر پیتزا، چیپس، پفک و غذاهای کنسروی، سس کچاپ، سسهای سالاد، ترشی و انواع شورها عنوان کرد.
به گفته فزونی، از مواد غذایی پرچرب حاوی کلسترول بالا و یا اسیدهای چرب ترانس نیز میتوان به لبنیات پرچرب، کره، خامه، غذاهای سرخ شده، گوشتهای قرمز پرچرب، روغن جامد و نیمه جامد، کله پاچه و مغز، سیب زمینی سرخ شده اشاره کرد.
وی از بیماران دیابتی خواست از مصرف مواد غذایی حاوی قندهای ساده مانند قند و شکر، عسل، مربا، انواع شیرینیها، کیک، کلوچه، بیسکویت، نوشابههای گازدار، شربتها و نوشیدنیهای شیرین، انواع بستنی و آبمیوههای تجاری که دارای قند افزوده هستند، خودداری کنند.
دیدگاه تان را بنویسید