کشیدن دندان عقل چه تاثیری بر حس چشایی دارد؟

مطالعات نشان می دهد از دست دادن دندان عقل منجر به افزایش حس چشایی می شود.

لینک کوتاه کپی شد

جی پلاس، به نقل از مدیسن نت، یافته‌های فعلی نتایج مطالعات قبلی را به چالش می‌کشاند. مطالعات قبلی فقط به اثرات نامناسب بر حس چشایی پس از کشیدن دندان عقل اشاره داشته و به طور کلی اعتقاد بر این است که این اثرات با گذشت زمان از بین می‌روند.

مهر نوشت؛ «ریچارد دوتی»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه پنسیلوانیا، در این باره می‌گوید: «این مطالعه جدید به ما نشان می‌دهد که عملکرد چشایی می‌تواند بین زمان جراحی بیمار و تا ۲۰ سال بعد کمی بهبود یابد. این یافته جذاب که جای بررسی بیشتر دارد از نظر بالینی ممکن است معنی داشته باشد.»

برای این مطالعه، محققان داده‌های ۱۲۵۵ نفری را که بیش از ۲۰ سال در مرکز بو و طعم ارزیابی شده بودند، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. از این تعداد، ۸۹۱ نفر تحت عمل کشیدن دندان عقل قرار گرفتند و ۳۶۴ نفر دیگر چنین عملی را انجام ندادند.

شرکت کنندگان از نظر توانایی تشخیص طعم‌های شیرین، شور، ترش یا تلخ مورد آزمایش قرار گرفتند. برای هر چهار نوع حس چشایی، گروهی که دندان عقل شأن را کشیده بودند از گروه کنترل بهتر عمل کردند.

محققان به این نتیجه رسیدند افرادی که دندان عقل خود را می کشند به طور متوسط ۳ تا ۱۰ درصد در طولانی مدت در توانایی چشایی شأن بهبود حاصل می‌شود.

محققان دو توضیح احتمالی در این باره ارائه می‌دهند.

کشیدن دندان عقل ممکن است به اعصابی که جوانه‌های چشایی جلوی دهان را کنترل می‌کنند آسیب برساند، که باعث محدودیت اعصاب کنترل کننده جوانه‌های چشایی در پشت دهان شده و موجب افزایش حساسیت دهان می‌شود.

بر اساس این گزارش، احتمال دوم این است که آسیب عصبی ناشی از کشیدن دندان عقل ممکن است باعث حساسیت بیشتر به مزه‌ها شود.

به گفته محققان، برای تعیین مکانیسم مربوط به بهبود عملکرد ناشی از کشیدن دندان بر عملکرد چشایی، مطالعات بیشتری لازم است.

 

دیدگاه تان را بنویسید