به گزارش ایرنا، بنا بر گزارش اداره کل ثبت احوال، روزانه در شهر زنجان 12 واقعه فوت ثبت می شود، این بدان معناست که روزانه 12 خانواده درگیر مراسم عزاداری و کفن و دفن اموات هستند.
در این مواقع، صاحب جنازه، به طور معمول داغدار و خواهان تمام شدن مراسم کفن و دفن و تعیین تکلیف مرده است.
برای پاسخگویی به این مطالبه و روان سازی این وضعیت، سازمان آرامستان های شهرداری زنجان، اقدام به تجمیع هزینه ها و پیش بینی اجرای تمام اقدامات لازم کرده است، آنگونه که مدیرعامل همین سازمان اعلام می کند که مجموع هزینه های پیش بینی شده برا یاین کار که یکباره دریافت می شود، 13 میلیون ریال معادل یک میلیون و 300 هزار تومان است.
اما شهروندان زنجانی نظر دیگری دارند، بسیاری از آنها می گویند که تعیین محل دلخواه برای دفن اموات، سرعت بخشی به روند ترخیص از بهشت زهرا، اقامه نماز و حتی نصب سنگ قبر گاه هر کدام هزینه مجزایی دارد و هزینه کفن و دفن را افزایش می دهد.
شعبان صحبتلو یکی از همین شهروندان زنجانی است که به خبرنگار ایرنا گفت: برای آنکه پدرم در کنار قبر عمویم دفن شود، 20 هزار تومان پول بیشتری به قبرکن دادم.
این شهروندان زنجان این جمله را هم گفت که پدرم روز تعطیل فوت کرده بود، برای آنکه نماز میت سریعتر خوانده شود، 100 هزار تومان هم هزینه مازاد برای دعوت روحانی پرداخت کردم.
یکی دیگر از شهروندان زنجانی پرداخت هزینه به ازای تعیین محل قبر، کندن قبر، کفن، آمبولانس و نماز میت را موضوعی طبیعی خواند و از تجمیع شدن همه هزینه ها در سازمان آرامستان ها اظهار بی اطلاعی کرد.
مسعود حیدری افزود: مگر یک میلیون و 300 هزار تومانی که بهشت زهرا دریافت می کند، فقط برای صدور مجوز فوت و اجازه دفن مرده نیست؟
شهروند دیگری که می گوید خواهرش را در نخستین روز سال از دست داده است، ادامه می دهد: بابت پزشکی که برای تایید فوت خواهرم حاضر شد، هزینه جدا، بابت آمبولانسی که آن را به بهشت زهرا منتقل کرد، هزینه دیگر و برای آنکه مرده شور در بهشت زهرا حاضر شود و کار شستوشو را انجام دهد، مبلغ دیگری پرداخت کردم.
علی اوصانلو تاکید کرد: حتی هزینه دیگری هم بابت کندن قبر و نماز وحشت به دیگر متولیان پرداخت کردم، در حالی که یک ملیون و 300 هزار تومان مبلغ به حساب شهرداری واریز شده بود.
تمام این صحبت ها در حالی است که مبین غایبلو مدیرعامل سازمان آرامستانهای شهرداری زنجان اعلام می کند: هیچ کدام از عوامل کفن و دفن حق دریافت هزینه جانبی بابت مسئولیت خود ندارد.
غایبلو تاکید کرد: تمام امور مربوط به کفن و دفن اموات به 2 پیمانکار سپرده شده است که ماهانه از شهرداری 250 میلیون ریال برای پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان خود دریافت می کنند.
وی اضافه کرد: مردم همکاری نمی کنند، در صورت که هز نوع هزینه مازادی پرداخت کرده باشند، باید اطلاع بدهند تا عوامل نظارتی و حراستی به سرعت رسیدگی کنند و آن مبلغ را پس بگیرند.
مدیرعامل سازمان آرامستان های شهرداری زنجان ادامه داد: به ازای هر گزارشی که مردم بابت دریافت پول مازاد بدهند، یک امتیاز منفی به حساب پیمانکار نوشته می شود، چرا که آنان باید نظارت کافی داشته باشند تا چنین تخلفاتی رخ ندهد.
غایبلو گفت: خانواده عزادار، پس از آنکه به مزار بالا یا پایین مراجعه و محل دفن جنازه خود را مشخص می کنند، برای انجام تمام تشریفات و اقدامات مورد نیاز کفن و دفن باید به بهشت زهرا مراجعه کنند.
وی اظهار کرد: این سازمان در قبال انجام تمام خدمات مورد نیاز از جمله دریافت جنازه از پزشکی قانونی، انتقال به بهشت زهرا، شستشو و کفن پوشی، انتقال به مزار، اقامه نماز میت، دفن مرده و نصب سنگ خریداری شده، فقط یک میلیون و 300 هزار تومان هزینه دریافت می کند.
مدیرعامل سازمان آرامستان های شهرداری زنجان گفت: دریافت هر نوع هزینه مازادی به غیر از این مبلغ، تخلف است و در صورت دریافت گزارش ها، به سرعت رسیدگی می شود.
به نظر می رسد با این توضیحات غایبلو، شهروندان باید بحث دلسوزی برای پرداخت هزینه مازاد با هر عنوان و اسمی را کنار بگذارند و از سود جویی عده ای از این طریق جلوگیری کنند.
3001/8068
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.