به گزارش خبرنگار مهر، پرویز قزلباش شامگاه شنبه در گفتگو با خبرنگاران که به صورت ویدیوکنفرانس برگزار شد، گفت: تعداد مبتلایان به کرونا در استان زنجان به ۵۲ مورد افزایش یافته که از این تعداد ۳ فوتی ناشی از بیماری کووید - ۱۹( کروناویروس جدید) در استان به ثبت رسیده است.
وی با بیان اینکه ۳۰۰ فرد مشکوک به کرونا در استان بستری بودند که نیمی از آنان بهبود یافته و مرخص شدهاند، افزود: بیش از نیمی از این افراد بهبودیافته و مرخص شدهاند و حدود ۲۰ نفر نیز تحت مراقبت و درمان هستند.
قزلباش تاکید کرد: زنجانیها هشدارها در زمینه مراقبت در مقابل کرونا را جدی بگیرند و این بیماری در استان با یک شیب ملایم رو به افزایش است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان با بیان این مرکز اصلی بستری بیماران مشکوک و مبتلا به کرونا در استان زنجان، بیمارستان ولیعصر (عج) بوده و طبیعی است که بیماران از شهرستانهای مختلف در این بیمارستان بستری شدهاند، گفت: میزان آلودگی استان زنجان نسبت به سایر استانها بسیار کمتر است ولی آلودگی در افرادی که دارای علائم کم و بدون علائم هستند، وجود دارد؛ به همین دلیل نمیتوان گفت که کدام استان و یا شهرستان بیشتر آلوده است و در کانون آلودگی قرار دارد.
قزلباش با بیان اینکه آمار مبتلایان به کووید - ۱۹ در استان بهروز شده و طبیعی است که لیست موردهای مثبت ابتلا متناسب با تعداد بیماران مشکوک بستری شده در بیمارستانها خواهد بود، افزود: در استانهای مختلف کشور میزان فوتیها با تعداد مبتلایان به ویروس کرونا، بسیار متغیر است.
وی با تاکید بر لزوم توجه جدی مردم به هشدارها در مورد بیماری کرونا، گفت: قسمت عمدهای از مردم، همکاری و همراهی داشته و رعایت کردهاند ولی برخی از مردم به نکات بهداشتی و مراقبتی توجه نکرده و از فرصت تعطیلی مدارس استفاده کرده و قصد مسافرت و خرید دارند و نظارت کافی را روی کودکان خود برای جلوگیری از خروج از منزل ندارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان تاکید کرد: از مردم خواهش میکنیم بیماری کرونا را جدی بگیرند و با رعایت موارد بهداشتی و مراقبتی و پرهیز از حضور در اجتماعات از انتشار ویروس کرونا خودداریکنند.
قزلباش افزود: حضور در اجتماعات و مراکز خرید قطعاً خطرات خود را خواهد داشت و همه مردم و کادر درمانی را گرفتار میکند. هر فردی که مبتلا بوده و در جامعه حضور دارد میتواند حداقل چهار نفر را درگیر کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان با تاکید بر اینکه مردم باید هشدار «در خانه بمانیم» را جدی بگیرند، گفت: براساس پیشبینیهای انجام شده ابتلا به ویروس کرونا تا اواخر فروردین ادامه خواهد داشت و اوج بیماری اواخر اسفند و اوایل فروردین خواهد بود. روند موجود، یک روند چند روزه نبوده و ممکن است چند هفته به طول انجامد درنتیجه آمادگی برای پاسخگویی به این بحران باید آمادگی چند هفتهای باشد.
قزلباش با بیان اینکه یک مورد فوتی که از شهر دیگری وارد استان شده بود، خود و چند نفر از اعضای خانوادهاش را آلوده کرده که در حال حاضر بستری هستند، افزود: حضور در اجتماعات خانوادگی و همچنین انجام مسافرت ها هاعامل مهم در شیوع بیماری کرونا است.
وی با اشاره به اینکه ورود و خروج از استان کنترل میشود، افزود: ورود و خروجهای استان کنترل میشود و افراد غیربومی را هدایت میکنیم تا در استان ساکن نشوند.
قزلباش گفت: بیماران در سطوح مختلف بررسی میشوند، اگر بیماری دارای علائمی مانند ارتباط با فرد دارای علائم مشکوک و مبتلا به کرونا، علائم تنگی نفس که به تدریج افزایش یافته، سرفه خشک و اگر اکسیژن خون فرد با دستگاههای کوچکی که بر روی انگشت قرار میگیرد و سنجش میشود، کمتر از ۹۳ باشد، این فرد از لحاظ بالینی مشکوک به ابتلا به کووید - ۱۹ است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان با اشاره به اینکه افراد مشکوک با تصمیم پزشک پس از اعلام جواب آزمایش و سی تی اسکن براساس علائم بالینی بیمار و تصمیم به بستری شدن یا نشدن بیمار و یا تحت مراقبت بودن وی در خانه گرفته می شود، ادامه داد: تشخیص بیماری در وهله اول با علائم بیماری بوده و پس از آن با جواب آزمایش است.
قزلباش افزود: حدود ۵۰۰ هزار ماسک در سطح استان توزیع شده است، ادامه داد: این اقلام در بخشی از روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر و مراکز خدمات جامع سلامت توزیع شود. ماسک را با تشخیص پزشک موردنظر خریداری کنند؛ نظارتهایی بر نحوه توزیع اقلام بهداشتی در داروخانهها انجام میشود.