دکتر رضا کشاورزی، روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: نظام مهندسی معدن دارای رشتههای معدن، زمینشناسی، متالوژی استخراجی، نقشهبرداری و سایر رشتههای مرتبط است.
وی خاطرنشان کرد: ۳۹۷ نفر از اعضای سازمان در رشته معدن، ۲۵۸ نفر در زمینشناسی، ۵۰ نفر متالوژی استخراجی، ۱۱۷ نفر در نقشهبرداری و ۱۶۱ نفر نیز در سایر رشتههای مرتبط با معدن، عضو این سازمان هستند.
کشاورزی در خصوص تفاوت سازمان نظام مهندسی با خانه معدن، گفت: اعضای تشکیلدهنده خانه معدن، فقط معدنداران هستند ولی اعضای نظام مهندسی فقط مهندسان رشتههای مذکور هستند.
وی با بیان اینکه سازمان نظام مهندسی معدن استان زنجان ۱۱۵ نفر نیز اعضای حقوقی دارد، تصریح کرد: این اعضا متشکل از شرکتهای فنی و مهندسی مرتبط با معدن و برخی معدنداران هستند.
کشاورزی افزود: شماری از معدنداران فقط عضو حقوقی سازمان نظام مهندسی هستند.
رییس سازمان نظام مهندسی معدن استان زنجان در خصوص نحوه فعالیتهای اعضای این سازمان، گفت: فعالیت اعضا در چند حوزه است که برخی اعضا مسؤول اکتشاف بوده و مسؤولیت فنی معادنی که در مرحله اکتشاف هستند را بر عهده دارند.
کشاورزی خاطرنشان کرد: برخی اعضا مسؤول متالوژی بوده و در بخش کانهآرایی و کارخانههای مرتبط فعالیت دارند و برخی اعضا در بخش نقشهبرداری از معادن فعالیت میکنند.
وی با بیان اینکه برخی اعضا مسؤول استخراج و ایمنی معادن هستند، افزود: برخی اعضا نیز مسؤول نظارت بر حفاریهای چاه هستند که زمینشناسان انجام میدهند.
کشاورزی در خصوص حق عضویت اعضا با بیان اینکه بسته به رشته و پایه مهندسان، متفاوت است، ابراز کرد: هزینه حق عضویت سالانه مهندسان عضو سازمان به طور متوسط حدود سه میلیون ریال است.
رییس سازمان نظام مهندسی معدن استان زنجان در خصوص حمایتهای این سازمان از اعضا، گفت: عقد قرارداد با فروشگاههای بزرگ مانند رفاه و اتکا، هماهنگی سانس استخر و والیبال، معرفی ماهانه ۲ تا ۳ نفر متقاضی برای دریافت تسهیلات کمبهره از بانک توسعه تعاون، برگزاری تورهای گردشی علمی و عملی، ارائه آموزشهای رایگان در طول سال و عقد قرارداد بیمههای تکمیلی، عمر و ثالث خودرو از جمله حمایتهای سازمان از اعضا است.
وی خاطرنشان کرد: اعضای موسس تعاونی چندمنظوره سازمان نیز معرفی شده که امیدواریم تعاونی به زودی تشکیل شده و اعضا بتوانند از لحاظ کار، خدمات فروشگاهی و مسکن ملی در صورت تامین بودجه و زمین از طریق تعاونی، بهرهمند شوند.
کشاورزی گفت: متقاضیان اخذ پروانه اشتغال باید ضمن داشتن حداقل مدرک تحصیلی لیسانس و حداقل سه سال سابقه بیمه شغلی در رشته مرتبط در آزمون سراسری مربوطه نیز شرکت کرده و امتیاز لازم را کسب کنند.
وی با بیان اینکه در صورت داشتن شرایط مذکور، هماکنون پذیرش از متقاضیان اخذ پروانه اشتغال وجود دارد، افزود: اخذ پروانه در گذشته بدون آزمون بود ولی در حال حاضر شرکت در آزمون الزامی شده است.