شماری از اهالی روستای جابهجا شده پالتلو از تعطیلی کار توسط پیمانکار، ابراز تاسف کرده و خواستار رسیدگی مسوؤلان ذیربط از جمله شرکت آب و فاضلاب روستایی استان زنجان به این موضوع شدهاند تا تامین آب شرب این روستا، رنگ حقیقت به خود گیرد.
معاون مهندسی و توسعه شرکت آب و فاضلاب روستایی استان زنجان گفت: در حال حاضر عملیات اجرای طرح آبرسانی به روستای پالتلو زنجان به علت بنیه مالی ضعیف پیمانکار، راکد مانده و واحد حقوقی این شرکت به دنبال تعیین تکلیف پروژه است.
علی حمداللهزاده، روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: در زمان حاضر این طرح از پیشرفت فیزیکی ۴۳ درصدی برخوردار است که به علت عدم توانایی پیمانکار (مالی و کاری) کار متوقف شده است.
وی اظهار داشت: بخشی از عملیات خط انتقال، اتاقک سرچاه و محوطهسازی این اتاقک به مرحله اجرا نرسیده است و با توجه به بنیه مالی ضعیف پیمانکار، زمان آغاز مجدد و پایان طرح معلوم نیست.
آبان ماه سال ۹۷، مدیرعامل سابق شرکت آب و فاضلاب روستایی استان زنجان در مصاحبه با خبرنگار ایرنا گفته بود: عملیات لولهگذاری و خط انتقال آب آشامیدنی سالم و بهداشتی به این روستا، دردست اجرا است و در صورت تامین اعتبار لازم و به موقع، عملیات اجرایی آبرسانی به روستای جابجا شده پالتلو، طبق برنامه زمانبندی شده به پایان خواهد رسید.
وی، اعتبار اولیه برای اجرای این طرح آبرسانی را ۸۳۰ میلیون ریال اعلام و اضافه کرده بود: برای امسال (سال ۹۷) نیز مبلغ یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال به صورت اوراق، تخصیص یافته و پیمانکار وقت نیز مشغول به کار است.
آبان سال ۹۶ نیز، معاون سابق مهندسی توسعه شرکت آب و فاضلاب روستایی استان زنجان، اعتبار لازم برای آبرسانی به روستای جابجا شده پالتلو را هشت میلیارد ریال اعتبار اعلام کرده بود.
رحیم نصیری مقدم گفته بود: آبرسانی به این روستا، مستلزم ایجاد خط انتقال به طول سه هزار و ۲۰۰ متر و ایستگاه پمپاژ سرچاهی و تجهیز آن، انشعاب برق، تامین مخزن ۱۰۰مترمکعبی با تجهیزات مورد نیاز و شبکه توزیع به وسعت چهار کیلومتر است.
شماری از ساکنان روستای پالتلو نیز در این خصوص گفتند: با تامین آب آشامیدنی سالم و بهداشتی، انتظار و مشکل چندین ساله ساکنان این روستا که در حال حاضر در شهر زنجان و یا روستاهای اطراف سکونت دارند و سردرگم مانده اند به سر خواهد آمد.
یکی از اهالی این روستا گفت: با انتقال آب شرب به حتم امید روستائیان کوچ کرده برای بازگشت به روستای جابجا شده پالتلو، جانی دوباره خواهد گرفت.
غلامرضا بیات، یکی از اهالی این روستا نیز گفت: قبل از اجرای طرح جابهجایی روستای پالتلو، ۸۰ خانوار با جمعیتی بالغ بر ۴۰۰ نفر در این روستا که در بخش قره پشتلو و حدود ۱۵کیلومتری غرب شهر زنجان واقع است از طریق دامداری و کشاورزی گذران زندگی می کردند و زندگی در روستای خود را به زندگی شهری ترجیح می دادند.
وی افزود: حال که مهر مسئولان دولت شامل حال روستائیان چشم انتظار پالتلو شده است به حتم با فراهم شدن زیرساخت ها اهالی به محل زندگی خود بازخواهند گشت تا با دلگرمی و انگیزه بهتر و بیشتری، دوباره فعالیت های کشاورزی و دامداری را از سر گرفته و کمک کار دولت در بحث اقتصاد مقاومتی باشند.
به گفته اهالی این روستا، پس از زلزله سال ۶۹ طارم و پیش بینی احتمالی رانش زمین در روستای پالتلو زنجان و واقع شدن این روستا در مسیل، موضوع جابجایی روستا در اواخر دهه هفتاد مطرح و پس از بازدید کارشناسان و مطالعات صورت گرفته، مکان یابی انجام و سال ۸۱ به تصویب کارگروه معماری و شهرسازی استان زنجان رسید و اهالی نیز برای سکونت در محل جدید ترغیب شدند.
با تصویب طرح جابجایی، طرح تفکیکی روستا درقالب سه فاز تهیه و برای اجرای فاز نخست که شامل ۱۳۴ قطعه بود زمین مورد نیاز از سوی روستاییان در اختیار بنیاد مسکن شهرستان زنجان قرار گرفت و این قطعات به منظور ساخت و ساز به اهالی پالتلو واگذار شد.
حدود ۷۰ نفر از اهالی روستا با تحویل قطعات تفکیک شده با دریافت تسهیلات ساخت مسکن و همچنین آورده نقدی به احداث بنا در مکان جدید اقدام کردند و شماری از روستائیان مدتی در آن اسکان یافتند اما پس از مدتی به دلیل نبود زیرساخت های لازم بویژه آب و برق و مواجهه با مشکلات و هدر رفت سرمایه اندک خود به ناچار کار کشاورزی و دامداری را رها و به دیگر روستاها و شهر زنجان مهاجرت کرده و با حاشیه نشینی از تولید کننده به سمت مصرف کنندگی سوق پیدا کردند.