مدیر روابط عمومی دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان روز دوشنبه در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: دکتر بهرام صادقی بی غم، عضو هیات علمی دانشکده علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات موفق شد با استفاده از روشهای تصویرکاوی و یادگیری ماشین، این محصول را آماده تولید تجاری کند.
رعنا مغانلو افزود: این سامانه که نسخه آزمایشی آن با اسم BreCa آماده شده است قادر است تصویر ماموگرافی را دریافت و مانند یک ماموگرام به ارائه گزارش در مورد نوع تومور احتمالی بپردازد.
وی یادآورشد: به دلیل دقت بالا و نیز کمک در تشخیص زودهنگام سرطان سینه این سامانه، پیشنهاد شده است به عنوان دستیار ماموگرام مورد استفاده قرار گیرد.
مغانلو اظهار داشت: نتایج حاصل از این پژوهش در مجله UAAI: Applied Artificial Intelligence به چاپ رسیده است.
وی تصریح کرد: یادگیری این سامانه با استفاده از دادههای سرطان سینه MIAS که به صورت رایگان در دسترس محققان قرار گرفته، انجام شده است.
مغانلو خاطرنشان کرد: برای تولید تجاری این محصول، علاوه بر سرمایهگذاری، لازم است که تعداد قابل قبولی از دادههای ماموگرافی همراه با تشخیص دقیق به سامانه وارد شود تا سیستم طبق تصاویر به دست آمده از سیستمهای جدید ماموگرافی به یادگیری بپردازد.
وی تاکیدکرد: نیاز اصلی این گروه تحقیقاتی برای تجاریسازی محصول، یافتن تصاویر با تشخیصهای دقیق است که با دستگاههای جدید بهدست آمده باشد.
مدیر روابط عمومی دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان گفت: فرزانه مرادخانی و میثم کریمی از همکاران اصلی این پژوهش بودهاند و از تجربیات سایر همکاران علمی، پزشکان و مشاوره موسسه سرطان ایران نیز بهره گرفته شده است.