مدیرکل بهزیستی استان زنجان شامگاه سه‌شنبه در حاشیه مراسم روز جهانی کودک به خبرنگاران گفت: علاوه بر موارد کودک آزاری در مواردی نیز توسط پرسنل سیستم آموزش و پرورش مانند مدیر، مربی یا ناظم از طریق مشاهده تغییرات رفتاری کودک، افت تحصیلی، حضور نامنظم یا رفتارهای پرخاشگرانه به اورژانس اجتماعی خط ۱۲۳ گزارش می شود و به محض دریافت گزارش تیم خدمات سیار اورژانس اجتماعی برای انجام مداخلات تخصصی به محل اعزام می‌شوند.
محمد محمدی قیداری افزود: برای کاهش کودک آزاری، کودکان خیابانی و کار، راهکارهایی وجود دارد که از آن جمله می توان به اعمال حمایت های اقتصادی و معنوی از کودکان، تدوین برنامه های آموزشی همچون آموزش مهارت های زندگی، آموزش های فنی و حرفه ای، آموزش مهارت فرزندپروری به والدین، تقویت فرهنگ عمومی و بنیه حقوقی جامعه، شناسایی مکان های آسیب‌خیز، شناسایی خانواده آسیب دیده و در معرض آسیب و ایجاد مراکز ویژه جهت جذب، نگهداری، کنترل و توانمندسازی آنان اشاره کرد.

وی، با اشاره به کنوانسیون حقوق کودک گفت: پیمان‌نامه حقوق کودک یک کنوانسیون بین‌المللی است که حقوق مدنی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کودکان را بیان می‌کند.

این مسئول ادامه داد:  لایحه حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان، گام مهم و قانون پیشرویی برای آگاه‌سازی کودکان و نوجوانان از جنبه خود مراقبتی به‌ویژه در سطح مدارس برای پیشگیری از خشونت و سایر آسیب‌های اجتماعی است.
محمدی در ارتباط با معضل کودکان کار نیز افزود : کاهش حضور کودکان کار در خیابان، توانمندسازی خانواده‌های آنان و آگاه سازی و توان افزایی این کودکان در مواجه با آسیب های اجتماعی از جمله برنامه های بهزیستی در خصوص توانمند سازی کودکان کار است.
 مدیرکل بهزیستی استان زنجان، ارائه خدمات مددکاری، روان شناختی و حقوقی به کودکان کار و خانواده های آنان را از حمایت های این سازمان برای کودکان کار در استان ذکر کرد و گفت: در همین راستا این اداره کل، به منظور تعامل با خانواده های کودکان کار و خیابانی جلسات مختلف آموزشی و توجیهی در زمینه مهارت های اساسی زندگی، شناخت مظاهر آسیب های اجتماعی و عواقب ابتلا به آنها و راه های پیشگیری در طی سال  را برگزار می کند تا هم کودکان و هم خانواده ها را از گرفتار شدن به آسیب های اجتماعی در اثر عدم آگاهی، مصون دارد.

وی  اضافه کرد: نگرش جامعه نسبت به کودکان خیابانی اغلب منفی است و آنان را کودکان مشکل دار که برای جامعه دردسرساز هستند، تلقی می کند. این در حالی است که، اگر جامعه از این کودکان حمایت کند و همه اعضای جامعه خود را در قبال این کودکان مسئول بداند، نه تنها می تواند زندگی سالم را به این کودکان هدیه کند، بلکه می تواند آینده سالم‌تری را برای خود، خانواده و جامعه به ارمغان آورد.

۹۶۴۶/۶۰۸۵
 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.