ناصر فغفوری روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، افزود: با تولید قطعات مورد نیاز واحدها در داخل کشور ضمن کمک به رونق تولید از واردات کالاها نیز کاسته میشود.
وی اظهار داشت: با فراخوان به شرکتهای دانشبنیان، استارتآپها و فعالان حوزه صنعت و معدن و دعوت از آنها به نمایشگاه مذکور، تلاش میشود تا با هریک از این گروهها که توانایی ساخت قطعات وارداتی در داخل کشور را دارند، قراردادی منعقد شود.
فغفوری با بیان اینکه نمایشگاه ساخت داخل و نیازمندیهای بخش تولید، ایده و ابتکار استان زنجان بود، خاطرنشان کرد: این نمایشگاه تاکنون چهار بار در کشور برگزار شده است و امیدواریم زنجان، پنجمین استان مجری این نمایشگاه باشد.
وی با اشاره به اقدامات صورتگرفته برای برگزاری این نمایشگاه، یادآور شد: لیست ۳۸۰ قلم کالای مورد نیاز ۷۲ واحد تولیدی استان شامل اجزا، قطعات و مواد اولیه در ۶ حوزه صنایع برق، نساجی، صنایع معدنی، شیمی، کشاورزی و خودرو و موتورسیکلت، احصا شده است.
فغفوری افزود: تا کنون مکاتبات متعدد و جلسات هماهنگی مختلفی نیز با دستگاههای مرتبط صورت گرفته و گزارش تمام اقدامات به وزارت متبوع ارسال شده است.
دغدغه مهم واحدهای تولیدی، تامین مواد اولیه از طریق واردات است
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان، تامین مواد اولیه از طریق واردات را مهمترین دغدغه واحدهای تولیدی این استان خواند و گفت: متاسفانه امروز ممنوعیت واردات بدون انتقال ارز برای واحدهای تولیدی، مشکلساز شده است.
وی اظهار داشت: امیدواریم تمهیدات لازم در سطح ملی نسبت به تامین مواد اولیه بدون انتفال ارز برای واحدهای تولیدی و صنعتی که منابع ارزی خاج از کشور دارند، اندیشیده شود.
فغفوری با اشاره به مشکلات دیگری که واحدهای تولیدی با آن مواجه هستند، خاطرنشان کرد: هماکنون فروش بخش عمدهای از محصولات تولیدی واحدها به صورت اوراق، سهام و یا مدتدار و دریافت مبلغ حاصل از فروش، زمانبر است اما مالیات بر ارزش افزوده واحدها پیش از وصول مطالبات اخذ میشود.
وی با بیان اینکه این امر، مشکلاتی را برای واحدهای تولیدی به وجود آورده است، افزود: لایحهای در این خصوص به مجلس شورای اسلامی ارسال شده که انتظار میرود بررسیهای لازم صورت گرفته و نحوه دریافت مالیات بر ارزش افزوده به نحوی مدیریت شود که واحدهای تولیدی، ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده را پس از وصول مطالبات، پرداخت کنند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در پاسخ به نبود مشوق برای طرح توسعه واحدهای تولیدی، گفت: امیدواریم با اجرای معافیت مالیاتی برای واحدهای مشمول، شاهد اجرای طرح توسعه این واحدها نیز باشیم.
این مسئول با بیان اینکه از سال ۸۶ تا کنون هیچ مجوزی برای ایجاد کارخانه جدید با سهمیه خاک در شهرک صنعتی تخصصی روی، صادر نشده است، تصریح کرد: مجوزهای صادر شده فقط به واحدهایی بوده که در راستای فرآیند کاهش آلودگی روی، ایجاد شده باشد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با اشاره به واردات کشور و استان در سال ۹۷ گفت: در سال گذشته مجموع واردات کشور ۳۲ میلیون تن به ارزش ۴۲ میلیارد دلار و متوسط قیمت هر کیلوگرم کالای وارداتی نیز یک هزارو ۴۵۳ دلار بود.
وی افزود: مجموع واردات استان زنجان در سال گذشته ۳۴۱ هزار تن به ارزش بیش از ۲۷۱ میلیون دلار و متوسط قیمت هر کیلوگرم کالای وارداتی نیز یک هزارو پنج دلار بود.
فغفوری خاطرنشان کرد: سهم استان زنجان از مجموع واردات کشور در سال گذشته ۶ دهم درصد در مبلغ و یک درصد در وزن است.
این مسئول اظهار داشت: بخش عمده واردات استان شامل مواد اولیه مانند خاک روی، برخی ماشینآلات و قطعات خطوط تولید و مصنوعات پلاستیکی است که تبدیل به ارزش افزوده میشود.
وی با بیان اینکه نخ پلیآمید و پلیاستر و پارچه نبافته نیز در ردههای بعدی قرار دارند، گفت: ۴۵ کشور، مبدا وارداتی استان بوده که بیشترین واردات به ترتیب از کشورهای ترکیه، آلمان، ایتالیا، چین و سوئیس است.
۹۵۵۶/۶۰۸۵